14 Φεβ 2018

Οι τρεις φάσεις της φετινής σεζόν που μπορεί να την καθορίσουν

Τρία πέναλτι έχει χάσει φέτος η Γιουβέντους και στο τέλος της σεζόν μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικά.

Το ματς με την Τότεναμ είναι πραγματικά περίεργο, αφού κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την κατάληξη του μετά το 2-0 του 9’. Κανείς, επίσης, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι στο τέλος θα γινόταν και μοιραίος ο Ιγκουαΐν αρχίζοντας με δύο γκολ στα πρώτα λεπτά, αλλά τελικά στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Ακόμη και το να κριθεί η σεζόν της Γιούβε, για παράδειγμα, από τρεις εκτελέσεις πέναλτι.

Η εκτέλεση του Γκονσάλο στο δοκάρι κόντρα στους Αγγλους σήμανε την τρίτη φετινή αστοχία για τους μπιανκονέρι και είναι από τις περιπτώσεις που αυτά τα τρία πέναλτι μπορεί πραγματικά να καθορίσουν τον Μάιο αν η σεζόν θα είναι επιτυχημένη ή όχι. Η αρχή είχε γίνει στο Μπέργκαμο από τον Ντιμπάλα, ο οποίος μπορούσε να κάνει το 3-2 επί της Αταλάντα στα τελευταία λεπτά αλλά νικήθηκε από τον Μπερίσα. Μία αγωνιστική μετά, στις καθυστερήσεις, νικήθηκε από τον Στρακόσια στο πέναλτι με το οποίο θα μπορούσε να κάνει το 2-2 με την Λάτσιο.

Επειδή μιλάμε για τα τελευταία λεπτά, αυτές οι δύο άστοχες εκτελέσεις έχουν στερήσει τρεις βαθμούς από τη Γιουβέντους, η οποία είναι στο -1 από τη Νάπολι. Και αυτό το άστοχο πέναλτι του Ιγκουαΐν με την Τότεναμ μπορεί να -μακάρι να μην- έκρινε την υπόθεση πρόκριση. Αν γινόταν το 3-1 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι μπιανκονέρι μπορεί να είχαν προκριθεί από χθες. Τώρα μόνοι τους έκαναν πιο δύσκολη την αποστολή τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου