24 Φεβ 2018

Μοράτα και Πογκμπά: δύο παράλληλες πορείες που θα πρέπει να βλέπει και να μαθαίνει ο Ντιμπάλα

Πριν λίγο καιρό ήταν ο Αλβαρο Μοράτα, τώρα είναι ο Πολ Πογκμπά. Στο Τορίνο, να μη τι άλλο, μια ικανοποίηση πρέπει να τη νιώθουν.

Δεν έχει περάσει πολύ καιρός από όταν ο Μοράτα, μιλώντας στη Gazzetta dello Sport, παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος η επιστροφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2016 και ότι αν μπορούσε θα παρέμενε στη Γιουβέντους. Εμείς λέμε ότι θα μπορούσε, αφού θα μπορούσε απλά να πει «όχι» στους Μαδριλένους, αλλά σημασία δεν έχει αυτό. Σημασία έχει ότι ούτε δύο χρόνια μετά, ο Ισπανός φορ κατάλαβε κάποια πράγματα.

Το ίδιο καλοκαίρι, αυτό του 2016, έφυγε και ο Πογκμπά από τη Γιούβε, προκειμένου να επιστρέψει σπίτι του. Εκανε τις διακοπές του στους μπιανκονέρι ο Πολ, σύμφωνα με τα δικά του λόγια, για να επιστρέψει σπίτι του. Τώρα, ούτε δύο χρόνια μετά, διαβάζουμε στον αγγλικό Τύπο ότι οι σχέσεις του με τον Ζοσέ Μουρίνιο δεν είναι καλές, ότι εκνευρίζεται με τους πάγκους στα τελευταία ματς και ότι έχει αρχίσει να μετανιώνει την μεταγραφή του στη Γιουνάιτεντ.


Καταρχάς, να αναγνωρίσουμε ότι τόσο ο Μοράτα όσο και ο Πογκμπά βγήκαν κερδισμένοι στον οικονομικό τομέα από την απόφαση τους να φύγουν από τη Γιουβέντους. Περισσότερα πήραν ή παίρνουν σε Ρεάλ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν είναι ευτυχισμένοι όμως... Δεν νιώθουν καλά στο περιβάλλον που είναι, δεν βλέπουν την καριέρα τους να εξελίσσεται όπως θα ήθελαν και συνειδητοποιούν, έστω με λίγη καθυστέρηση, ότι το καλοκαίρι του 2016 μάλλον είχε δίκιο ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι που τους έλεγε ότι το καλύτερο για αυτούς είναι να παραμείνουν στη Γιούβε.

Ηθελαν να πάνε... σπίτια τους όμως και οι δύο. Σε Μαδρίτη και Μάντσεστερ. Ο ένας έφυγε ήδη από το «σπίτι» του και μετάνιωσε που επέστρεψε, ο άλλος βλέπουμε ότι περνάει δύσκολα. Ο Ντιμπάλα να τα βλέπει αυτά...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου