26 Φεβ 2018

Ο πρόεδρος της UEFA, έστω και με έμμεσο τρόπο, στο πλευρό της Γιουβέντους

Ο πρόεδρος της UEFA βασικά είπε στους Ιταλούς ότι το VAR κάνει χειρότερα τα πράγματα, δικαιώνοντας τη θέση της Γιουβέντους.

Η φετινή σεζόν είναι ιδιαίτερη στην Ιταλία. Εχουμε δύο ομάδες που μάχονται για τον τίτλο και «τρέχουν» με ρυθμό-ρεκόρ, έχουμε ομάδες να ξεκινούν εντυπωσιακά το πρωτάθλημα και σιγά-σιγά να καταρρέουν, και έχουμε και το VAR. Την περιβόητη τεχνολογία στο ποδόσφαιρο, το «υλικό» που θα καθάριζε τα πάντα, θα έφερνε το 50%-50% και φυσικά θα έβαζε τέλος στην κυριαρχία της Γιουβέντους.

Πόσες φορές έχουμε διαβάσει κι έχουμε ακούσει από την αρχή της σεζόν για το VAR με το οποίο δεν μπορεί πια να... κλέψει η Γιούβε; Με το VAR, βέβαια, έχουν κλέψει φέτος κάμποσοι κάμποσους βαθμούς αλλά αυτό δεν το λέμε, δεν έχει σημασία, δεν πουλάει. Αντιθέτως, πουλάει, για παράδειγμα, όταν ο Αλέγκρι ή ο Μαρότα εκφράζουν παράπονα για όσα είχαν γίνει στο Μπέργκαμο στο 2-2 με την Αταλάντα, να βγαίνει ο Σπαλέτι και να δηλώνει με στόμφο ότι «το VAR δεν το θέλει μόνο όποιος είχε εύνοια».

Ηταν καλό το φεγγάρι τότε για την Ιντερ, βρισκόταν στις πρώτες θέσεις, ήταν αήττητη, οπότε ο Σπαλέτι βρήκε την ευκαιρία να κάνει την... πλάκα του, ρίχνοντας κι αυτός νερό στο μύλο. Τώρα βέβαια, λίγους μήνες μετά, αν πας να πεις στον Λουτσιάνο για το VAR δεν θα ασχοληθεί καν γιατί έχει άλλα θέματα, όπως για παράδειγμα το πώς θα καταφέρει να κάνει ομάδα αυτό το πράγμα που προπονεί, αλλά δεν έχει σημασία.


Στο κάτω-κάτω, οι Ιταλοί που πανηγύριζαν για το VAR, ασχέτως αν φέτος έχουμε δει να γίνονται διαιτητικά λάθη -ακόμη και μετά την εξέταση του βίντεο- που δεν είχαν γίνει ποτέ, πήραν την απάντηση τους από τον πρόεδρο της UEFA. «Να μπει το VAR στο Champions League; Κανείς δεν ξέρει ακόμη πώς ακριβώς χρησιμοποιείται. Υπάρχει ακόμη μεγάλο σύγχυση. Δεν είμαι εξ ορισμού αρνητικός αλλά θα πρέπει κάποιος να εξηγήσει κάποτε πώς χρησιμοποιείται όλο αυτό», είπε ο Αλεξάντερ Σέφεριν.

Πάμε στοίχημα ότι δε θα αργήσει η μέρα που θα διαβάσουμε ότι ο Ανιέλι τον έβαλε να τα πει αυτά, όπως έβαλε και την... Μπάγερν Μονάχου να χαλάσει την μεταγραφή κάποιου Γιουνές στη Νάπολι;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου