27 Φεβ 2018

Ο Μπουφόν έδειξε… αδυναμία αλλά εγώ δε θέλω να τον βλέπω έτσι, άσε που δεν ξεχνάω πώς τον είχαν χαρακτηρίσει παλιότερα…

Τον Τζίτζι Μπουφόν τον λατρεύω και θα ήθελα να τον βλέπω για πάντα στην εστία της Γιουβέντους. Ποτέ ξανά σε αυτή της εθνικής Ιταλίας όμως.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Τα ρεπορτάζ το τελευταίο διάστημα έλεγαν ότι ο Τζίτζι σκέφτεται να συνεχίσει για ακόμη ένα χρόνο και όλα θα κριθούν στο ραντεβού του με τον Αντρέα Ανιέλι. Μέχρι να γίνει αυτό, πάντως, ο Λουίτζι Ντι Μπιάτζιο, προσωρινός ομοσπονδιακός τεχνικός, επιβεβαίωσε ότι ο Μπουφόν θα παίξει σε 2-3 φιλικά της εθνικής Ιταλίας επειδή του το ζήτησε ο ίδιος.

Δικαίωμα του Τζίτζι, φυσικά, να παίξει στην σκουάντρα ατζούρα αλλά πέρα από δικαιώματα, έχει και μια υποχρέωση: Να είναι Μπουφόν ως την τελευταία μέρα της καριέρας του. Και με το «να είναι Μπουφόν», δεν εννοούμε να κάνει την πιο απίθανη απόκρουση να μοιάζει εύκολη, αλλά το να παραμείνει ο εαυτός του, να παραμείνει ο τύπος που έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι.

Τον Μπουφόν, προσωπικά, τον αγαπάω όχι μόνο επειδή έμεινε στη Serie B ή επειδή είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας όλων των εποχών ή επειδή είναι Γιουβεντίνος. Τον Μπουφόν τον αγαπάω επειδή ως οπαδός νιώθω υπερήφανος για αυτόν, για την φιλοσοφία του γύρω από το παιχνίδι, για το πώς αποφεύγει πάντα να περιαυτολογήσει, για το πώς δείχνει πάντα σεβασμό -ακόμη και περισσότερο από όσο πρέπει, μερικές φορές- στον αντίπαλο. Τον αγαπάω, βασικά, επειδή με έχει πείσει ότι έχει λόγο και τον κρατάει. Οτι είναι απίστευτα συνειδητοποιημένος και συγκροτημένη προσωπικότητα, ειδικά για ποδοσφαιριστή, ώστε να ξέρει τι θέλει πλέον από την καριέρα του και τη ζωή του, να έχει αποδεχθεί ότι τίποτα και κανείς δεν είναι αιώνιος ή αιώνιος, όπως είπε ο ίδιος στο ντοκιμαντέρ του Netflix για τη Γιουβέντους.


Γι' αυτό και δεν θέλω να ξαναδώ τον Μπουφόν με τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας. Είχε πει ότι το τέλος θα ήταν το Μουντιάλ, η σκουάντρα ατζούρα δεν προκρίθηκε στο Μουντιάλ, άρα τέλος. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος, τώρα που πλησιάζουμε προς το τέλος, ο Τζίτζι να δείξει τέτοιες... αδυναμίες. Να δείξει ότι δεν μπορεί να το αποδεχθεί 100%, να κάνει δεύτερες σκέψεις, να δώσει την εντύπωση ότι προσπαθεί να «εκμεταλλευτεί» το μέγεθος του ως προσωπικότητα του ιταλικού ποδοσφαίρου για να συνεχίσει να είναι το «αφεντικό» και στην εθνική ομάδα.

Για τον Μπουφόν, αν μπορούσα, θα σταματούσα τον χρόνο σε ό,τι αφορά την παρουσία του στη Γιουβέντους, αλλά δεν θα του έδινα άλλο χρόνο για την εθνική ομάδα. Γιατί ο κοινής αποδοχής Τζίτζι, θα πρέπει να παραμείνει κοινής αποδοχής σε όλα. Ασε που ο αποκλεισμός της Ιταλίας από το Μουντιάλ, μπορεί να είναι και κάποιο... ανώτερο μήνυμα: Η τελευταία εμφάνιση του ποδοσφαιριστή Μπουφόν δεν πρέπει να γίνει με τη φανέλα της Ιταλίας, γιατί οι Ιταλοί κάποτε τον είπαν «κλέφτη». Πρέπει να είναι με τη φανέλα της Γιουβέντους. Και αν θέλει να συνεχίσει, θα είναι ωραίο αν το κάνει μόνο ως Γιουβεντίνος...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου