28 Φεβ 2018

Ολη η αλήθεια για την σχέση Μαρκίζιο-Αλέγκρι και τι συμβαίνει στη Γιούβε

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από όταν η σύζυγος του Κλαούντιο Μαρκίζιο έγραψε κάτι που θεωρήθηκε μήνυμα προς τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Αιτία για αυτό, αν και ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε από την ίδια ότι παραλήπτης ήταν ο προπονητής, ήταν το γεγονός ότι ο Ιταλός χαφ δεν παίρνει φέτος πολύ χρόνο συμμετοχής. Ο ίδιος ο Κλαούντιο, πάντως, δεν τοποθετήθηκε σχετικά και δεν είπε κάτι κακό για τον Αλέγκρι, ο οποίος από την πλευρά του επίσης δεν ασχολήθηκε με το θέμα, λέγοντας ότι ποτέ δεν ένιωσε ότι τον αφορούσε το ποστάρισμα της Ρομπέρτα Σινοπόλι.

Οπως και να έχει, ότι υπάρχει θέμα Μαρκίζιο, υπάρχει. Αποδεικνύεται από τις ερωτήσεις προς τον Μπέπε Μαρότα, από τα συνεχή δημοσιεύματα για ΗΠΑ το καλοκαίρι, από τα ρεπορτάζ που υπάρχουν για το γεγονός ότι δεν υπολογίζεται πλέον ως βασικός. Το θέμα, φυσικά, είναι ο λόγος που δεν υπολογίζεται πλέον ως βασικός και η αλήθεια είναι ότι δεν προκύπτει από κάπου ότι υπάρχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα ανάμεσα σε Αλέγκρι και Μαρκίζιο.

Ο Κλαούντιο, όπως είχαμε γράψει πριν καιρό, είναι ένας από τους πυλώνες των αποδυτηρίων της Γιούβε, με ιδιαίτερη βαρύτητα. «Ο Μαρκίζιο είναι ένας από τους πιο δυνατούς των αποδυτηρίων», ανέφερε τότε σε σχετικό θέμα ο ιταλικός Τύπος και η αλήθεια είναι ότι ο Αλέγκρι ποτέ δεν είχε πρόβλημα με όσους έχουν φωνή και δύναμη στα αποδυτήρια της Γιουβέντους. Αντιθέτως, μαζί τους πάντα τα είχε καλά, αφού είναι οι πρώτοι που εμπιστεύεται και περιμένει πάντα από αυτούς να δίνουν το παράδειγμα στους υπόλοιπους.


Ανάμεσα σε Αλέγκρι και Μαρκίζιο, επιπλέον, υπήρχε feeling -και το έχουμε ξαναγράψει- πριν καν συνεργαστούν στους μπιανκονέρι, αφού ο Μαξ τον ήθελε και στη Μίλαν αλλά δεν ήθελε ο Κλαούντιο. Το γεγονός ότι δεν είναι στις πρώτες επιλογές τώρα, επομένως, μάλλον οφείλεται σε αυτό που γράφουν οι περισσότεροι: Στο γεγονός, δηλαδή, ότι ο Μαρκίζιο δεν επέστρεψε ποτέ στο 100% μετά τον σοβαρό τραυματισμό στους χιαστούς και φαίνεται πλέον ότι τα καλύτερα χρόνια έχουν περάσει.

Να βγει ο Πιάνιτς για να μπει ο Κλαούντιο στη θέση του είναι κάτι που δεν το σκέφτεται ο Αλέγκρι αλλά κι αν το σκεφτόταν θα δεχόταν κράξιμο από Τύπο και οπαδούς, ενώ και ο ίδιος ο Μαρκίζιο ξέρει πως ούτε κατά διάνοια δεν μπορεί να κάνει ανασταλτικά τη δουλειά που κάνει ο Ματουιντί. Ο φετινός Κεντίρα, βέβαια, δεν είναι όπως πέρυσι και σίγουρα δεν είναι τέτοιος ώστε να μην μπορεί να... αμφισβητηθεί από τον Μαρκίζιο, ο οποίος όμως -από την άλλη- επιβαρύνεται πιο εύκολα πλέον λόγω των τραυματισμών.

Οπως και να έχει, ακόμη κι αν έχει αποφασιστεί, είτε από μία εκ των δύο πλευρών είτε κι από τις δύο, ότι το καλοκαίρι θα χωρίσουν οι δρόμοι τους, Αλέγκρι και Μαρκίζιο θα πρέπει να συνυπάρξουν αρμονικά τους προσεχείς μήνες και βασικά δεν έχουμε αμφιβολία ότι αυτό θα γίνει, πολύ απλά επειδή ο Κλαούντιο είναι μια ζωή μέσα στη Γιούβε και δεν έχει καμία πρόθεση να της δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα.


Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για το ματς κυπέλλου με την Αταλάντα, πάντως, ο Μαξ ρωτήθηκε για το θέμα του Μαρκίζιο και για το αν θα εκπλαγεί σε περίπτωση που ζητήσει μεταγραφή το καλοκαίρι, για να δώσει την εξής απάντηση.

«Ο Μαρκίζιο έχει πολλές πιθανότητες να παίξει αύριο, πιστεύω ότι το πολύ να υπάρξουν μια-δυο αλλαγές σε σχέση με την 11άδα που θα έπαιζε την Κυριακή αν γινόταν το ματς. Σε ό,τι αφορά το μέλλον, αυτή την στιγμή όσοι είναι μέλη του πλανήτη Γιουβέντους πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι στους στόχους μας. Από εκεί και πέρα, τον Ιούνιο ο καθένας θα αποφασίσει το μέλλον του. Αυτή την στιγμή δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούμε για κανένα λόγο, έχουμε μια πολύ σημαντική σεζόν και έχουμε και ένα πολύ δυνατό ανταγωνιστή, τη Νάπολι που κάνει εκπληκτικά πράγματα, στην προσπάθεια μας για το 7ο σερί πρωτάθλημα. Εχουμε επίσης το Coppa Italia και το Champions League, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουμε καν τον χρόνο να σκεφτούμε κάτι άλλο, να σκεφτούμε ποιο θα είναι το μέλλον. Πρέπει οπωσδήποτε να ζήσουμε με τον καλύτερο τρόπο το παρόν».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου