1 Μαρ 2018

Πτώση στα κέρδη του εξαμήνου αλλά υπάρχει ένας σοβαρός λόγος

Τα οικονομικά νέα είναι ευχάριστα για τη Γιουβέντους σε ό,τι αφορά το πρώτο εξάμηνο του 2017-18, αν και υπάρχει μια πτώση.

Οι τελευταίοι ισολογισμοί των μπιανκονέρι ήταν θετικοί και αυτό επιβεβαιώνει την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει σε όλα τα επίπεδα στο κλαμπ. Μια δουλειά που επιτρέπει στη Γιούβε να ανακοινώνει ότι το πρώτο εξάμηνο της φετινής σεζόν έκλεισε με κέρδη ύψους 43,3 εκατ. ευρώ.

Το ποσό είναι καλό αλλά μικρότερο σε σχέση με πέρυσι πάντως, όταν το πρώτο εξάμηνο της σεζόν 2016-17 είχε κλείσει με κέρδη στα 72 εκατ. ευρώ. Η πτώση είναι σημαντική με μια πρώτη ανάγνωση, αφού μιλάμε για 28,7 εκατ. ευρώ, αλλά υπάρχει εξήγηση και αφορά στα λεφτά που είχαν μπει -και αύξαναν τα πραγματικά κέρδη- από την πώληση του Πολ Πογκμπά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.


Φέτος δεν συνέβη κάτι αντίστοιχο αλλά και πάλι η Γιούβε έχει καλά κέρδη στο πρώτο μισό του 2017-18, επιβεβαιώνοντας έτσι το γεγονός ότι έχει καταφέρει πλέον να αυξήσει γενικά τα έσοδα της από όλους τους τομείς, με το marketing να είναι ο πιο βασικός εξ αυτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου