10 Μαρ 2018

Η συγκλονιστική εικόνα του Μπουφόν μετά την ανατροπή στην Αγγλία

Το σφύριγμα της λήξης στο ματς του Γουέμπλεϊ βρήκε τους παίκτες της Γιούβε να πανηγυρίζουν σα μικρά παιδιά.

Ολοι τους, δικαιολογημένα, βρίσκονταν σε στιγμές έκστασης μετά από μια τέτοια ανατροπή. Ο αρχηγός το έζησε περισσότερο από τον καθέναν.

Τον Μπουφόν τον ξέρουμε χρόνια, από μικρό παιδί μπορούμε να πούμε, και γνωρίζουμε πως είναι ένας εκφραστικός άνθρωπος στους πανηγυρισμούς του αλλά και στις αποτυχίες του. Ζει κάθε ματς ξεχωριστά, βιώνει την κάθε στιγμή ως μοναδική και γενικά δείχνει πώς νιώθει είτε σφίγγοντας τη γροθιά του μαζί με ένα βλέμμα που σκοτώνει, είτε με δάκρυα λύπης.

Στον αγωνιστικό χώρο του Γουέμπλεϊ, μετά τη λήξη του ματς και με τη Γιούβε να βρίσκεται στους «8» του Champions League, ο αρχηγός των μπιανκονέρι αγκάλιασε τον Ιγκουαΐν, τον σκόρερ του πρώτου γκολ που έφερε την ανατροπή. Και δεν τον άφηνε.


Εχουμε ξαναδεί τον Μπουφόν να είναι τόσο χαρούμενος, τόσο πωρωμένος, τόσο φτιαγμένος. Η συγκεκριμένη εικόνα, όμως, καθηλώνει αλλά και συγκινεί. Ο Τζίτζι στο πρόσωπο του Γκονσάλο έβλεπε τον συμπαίκτη του που τον κράτησε μέσα στο πολυπόθητο κύπελλο. Δευτερόλεπτα αργότερα, έρχεται στο παρεάκι και ο Ντιμπάλα. Η μεγάλη αγκαλιά του αρχηγού της Γιουβέντους αρπάζει και τους δύο. Τους κρατάει σφιχτά. Είναι οι δύο σκόρερ.



Ισως ήξερε και ο ίδιος πως αυτή είναι η τελευταία του ευκαιρία, καθώς σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που κυκλοφόρησαν τις επόμενες ώρες, ο Μπουφόν φέρεται να έχει αποφασίσει για το οριστικό «αντίο» από την ενεργό δράση. Η αγκαλιά του στον Ιγκουαΐν είναι κάτι το μοναδικό. Λες και, για δευτερόλεπτα, αγκάλιασε το τρόπαιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου