19 Μαρ 2018

Ο ιδιαίτερος χειρισμός ενός παίκτη που πρέπει να του ζητήσεις να τα δώσει όλα ενώ… δεν παίζει

Η διακοπή του πρωταθλήματος φέρνει σε πρώτο πλάνο δύο παίκτες για τη Γιουβέντους. Κυρίως όμως έναν.

Οι μπιανκονέρι θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν με τη διακοπή του πρωταθλήματος, έπειτα από ένα δύσκολο και κουραστικό κύκλο αγώνων σε όλα τα μέτωπα. Το ότι θα ξεκουραστούν, βέβαια, είναι σχήμα λόγου, αφού οι 14 από αυτούς θα έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες.

Την ίδια ώρα, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είναι υποχρεωμένος να σκέφτεται πώς θα γίνει ώστε η Γιούβε να εμφανιστεί όπως πρέπει με την επανέναρξη, έχοντας να αντιμετωπίσει μέσα σε λίγα 24ωρα Μίλαν και Ρεάλ Μαδρίτης. Αμφότερα τα ματς είναι πάρα πολύ σημαντικά, αφού μετά την γκέλα με την Σπαλ δεν υπάρχει περιθώριο για απώλεια βαθμών και με τους ροσονέρι, αλλά οι Μαδριλένοι είναι αυτοί που βρίσκονται βασικά στο μυαλό όλων.

Σε αυτούς, ασφαλώς, συμπεριλαμβάνεται και ο Αλέγκρι, ο οποίος θα πρέπει να βρει λύσεις για τις απουσίες των τιμωρημένων Πιάνιτς και Μπενάτια. Και οι λύσεις, με τα δεδομένα που επικρατούν σήμερα -και τα οποία μπορεί να αλλάξουν αύριο, μεθαύριο- είναι οι Μαρκίζιο και Μπαρτσάλι. Πάνω σε αυτούς τους δύο θα πέσει το βάρος του Αλέγκρι σε αυτή τη διακοπή αφού θέλει να είναι αμφότεροι στο 100% για να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις ενός τέτοιου αγώνα.


Από αυτούς τους δύο, αυτός στον οποίο πέφτουν τα περισσότερα φώτα είναι ο Μαρκίζιο, ο οποίος είναι σε μια περίεργη κατάσταση. Για πρώτη φορά έπειτα από... μια ζωή ολόκληρη παίζει δυνατά ως σενάριο η αποχώρηση του το καλοκαίρι, αλλά ο ίδιος λέει ότι δεν επηρεάζεται από αυτό. Ο Κλαούντιο, προφανώς, θέλει να παραμείνει στη Γιουβέντους. Θέλει να αποδείξει ότι παραμένει σημαντικός για αυτή, όχι μόνο στα αποδυτήρια αλλά και στον αγωνιστικό χώρο.

Θέλει να δείξει ότι παραμένει ποδοσφαιριστής επιπέδου Γιουβέντους παρά τους τραυματισμούς του και το ματς με την Ρεάλ είναι η καλύτερη ευκαιρία για να το κάνει. Δεν είναι εύκολο, ενδεχομένως να μην είναι και «δίκαιο» το να ζητάς από έναν παίκτη που παίρνει μικρό χρόνο συμμετοχής να μπει και να κάνει πλάκα στο κέντρο της Ρεάλ, αλλά ο Μαρκίζιο ξέρει πολύ καλά ότι αυτές είναι οι απαιτήσεις της Γιουβέντους. Κι ακόμη κι αν είναι να φύγει το καλοκαίρι, ας αφήσει τουλάχιστον ως ανάμνηση, εκτός των τίτλων και των δεκάδων στιγμών, μία ματσάρα κόντρα στους Μαδριλένους...

1 σχόλιο:

  1. Υποθέτω ότι θα παιξει με δύο χαφ κεντιρα ματουιντι
    Δεν δείχνει καθόλου εμπιστοσύνη στον φετινό μαρκιζιο και όχι άδικα
    Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν παίξει με τρεις και βάλει μπεντακουρ

    Υ.γ εκπληκτικό τάκλιν στο 87 που έκοψε αντεπίθεση της σπαλ 4 εναντίον 3
    Υ.γ2 ίσως για αυτό τον χρησιμοποίησε στο ματς
    Υ.γ3 ήθελα πολύ να είναι η αποκάλυψη μας φέτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή