20 Μαρ 2018

Το ταξίδι του Ντιμπάλα στη Μαδρίτη

Ενα ταξίδι του Πάουλο Ντιμπάλα, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς μπορείς να εκνευριστείς ακόμη κι αν δεν υπάρχει θέμα.

Το πρωτάθλημα έχει διακοπή, οι διεθνείς έφυγαν για τις εθνικές ομάδες τους και οι υπόλοιποι έμειναν στις βάσεις τους. Με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να δίνει διήμερο ρεπό, όποιοι δεν κλήθηκαν στις εθνικές μπορούσαν να... λιώσουν ένα διήμερο στο Τορίνο, ή να κάνουν ένα ταξίδι κάπου αλλού.

Ο Ντιμπάλα προτίμησε το δεύτερο. Δικαίωμα του. Το κακό είναι ότι επέλεξε να πάει στη Μαδρίτη. Το δεύτερο κακό είναι ότι αυτό το επιβεβαίωσε μέσω των social media. Αλλο που δεν ήθελαν, δηλαδή, τα ισπανικά ΜΜΕ για να αρχίσουν πάλι να γράφουν για τον Ντιμπάλα που θέλει να παίξει στη Ρεάλ, για τις συζητήσεις που θα γίνουν κατά την παραμονή του στην ισπανική πρωτεύουσα κλπ.

Προφανώς είναι δικαίωμα του Ντιμπάλα και του κάθε ποδοσφαιριστή να πάει όπου θέλει, απλά θα πρέπει να προσέχουν κι αυτοί ώστε να μη δίνουν δικαιώματα. Ξέρουμε όλοι, άρα οι ποδοσφαιριστές καλύτερα από όλους, πώς λειτουργούν οι δημοσιογράφοι πλέον. Ξέρουμε, επίσης, ότι όταν γίνεται ντόρος γύρω από έναν ποδοσφαιριστή, αρέσει και στον ίδιο.


Καλά έκανε ο Πάουλο και πήγε στη Μαδρίτη αφού εκεί ήθελε να πάει, αλλά δεν γίνεται όταν ο Ντιμπάλα βάζει 2-3 καλά γκολ και παίρνει τα πάνω του, να γίνεται πάντα κάτι που θα προκαλέσει μεταγραφικά σενάρια. Οπως, για παράδειγμα, πέρυσι το ταξίδι του στη Βαρκελώνη με τον Ντάνι Αλβες. Δεν πήγε στην Μπαρτσελόνα, στη Γιουβέντους είναι, αλλά γιατί να δίνει δικαιώματα για σενάρια και όλα τα σχετικά, παραμονές μάλιστα κρίσιμων αγώνων σε όλα τα μέτωπα;

Και ο εκνευρισμός δεν έρχεται από τον Ντιμπάλα ή τον κάθε ποδοσφαιριστή μόνο, αλλά και από τα ΜΜΕ. Πόσο... χαζός, δηλαδή, πρέπει να είναι κάποιος για να πιστεύει ότι 15 μέρες πριν το Γιουβέντους-Ρεάλ, ο Ντιμπάλα πήγε στη Μαδρίτη για να συζητήσει για μεταγραφή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου