10 Μαρ 2018

Ο Ιγκουαΐν ξεχωρίζει ένα ματς που θεωρητικά απέτυχε και μιλά για το ρόλο του σπουδαιότερου παίκτη της ομάδας

Είναι δυνατόν ένας φορ να θεωρεί σημείο-κλειδί για τη σεζόν του ένα ματς που η ομάδα του έβαλε έξι γκολ αλλά ο ίδιος κανένα; Αν έχεις αρχηγό τον Μπουφόν, γίνεται.

Ο αρχηγός είναι μόνιμο θέμα συζήτησης από την αρχή της σεζόν, αφού προσπαθούν όλοι να προβλέψουν αν θα είναι ή όχι η τελευταία του. Τα τελευταία ρεπορτάζ λένε ότι θα είναι, αλλά όχι και η τελευταία του στη Γιουβέντους, αφού θα πάρει πόστο στη διοίκηση. Και το γιατί, αποδεικνύεται καθημερινά και το αποδεικνύουν αυτοί που είναι συνεχώς μαζί του, οι συμπαίκτες του δηλαδή.

Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν μίλησε σε Μέσο της πατρίδας του και αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα. Στο Μουντιάλ και πόσο θέλει να είναι εκεί, στην πρόκριση επί της Τότεναμ, στην κριτική που δέχεται και πώς την αντιμετωπίζει. Και εκεί ο Γκονσάλο, έδειξε πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα ο Μπουφόν, γιατί ξέρει καλύτερα από τον καθένα πότε είναι η σωστή στιγμή για να πεις το σωστό πράγμα.


«Με τον Μπουφόν υπάρχει έντονο feeling, τον θαύμαζα πριν καν έρθω εδώ και είμαι ευτυχισμένος που είμαι συμπαίκτης του πια. Για μένα υπήρξε ένα σημείο-κλειδί φέτος: Το ματς στο Ούντινε. Νικήσαμε με 6-2 αλλά δεν έβαλα ούτε ένα γκολ. Μετά το ματς, όμως, ο Τζίτζι έκανε δηλώσεις για τη σημασία της ομάδας και για το πόσο σημαντική ήταν η δουλειά μου για την ομάδα, ακόμη κι όταν δεν σκόραρα. Το είχε πει και σε μένα: "Γκονσάλο, το Νο 9 δεν είναι μόνο γκολ"».

Και αυτό το περιστατικό, φυσικά, είναι απλά ένα. Εχουν γίνει πολλά περισσότερα που έχουμε δει, από ένα χειροκρότημα προς τον κόσμο την ώρα που κάποιος συμπαίκτης του γίνεται αλλαγή, μέχρι την αγκαλιά μετά το τέλος ενός αγώνα, και σίγουρα απείρως περισσότερα που δεν έχουμε δει. Γιατί ο Μπουφόν, όπως επιβεβαιώνουν όλοι όσοι τον έχουν ζήσει και συνεχίζουν να τον ζουν στη Γιουβέντους ή στην εθνική ομάδα, συμπεριφέρεται πάντα ως αρχηγός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου