8 Μαρ 2018

Η μεγάλη αλήθεια του Αλέγκρι που όμως δε δίνουμε σημασία απλά γιατί έτσι έχουμε μάθει

Μέσω μιας ατάκας στη συνέντευξη Τύπου ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είπε μια πολύ μεγάλη αλήθεια.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Ο αγώνας έχει τελειώσει, η Γιουβέντους έχει πάρει την πρόκριση και ο Αλέγκρι μιλάει στη συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε ερωτήσεις Ιταλών και Αγγλων δημοσιογράφων. Κάποια στιγμή, ο Αλέγκρι ερωτάται για τα συνεχή ματς των μπιανκονέρι και τις απώλειες που υπάρχουν με τους τραυματισμούς, για να δώσει την εξής απάντηση...

«Εμείς έχουμε τους στόχους μας και τους κυνηγάμε όλους. Είμαστε σε τρεις διοργανώσεις και όπως και να έχει τις παίζουμε και τις τρεις κανονικά γιατί θέλουμε να φτάσουμε ως το τέλος παντού. Δεν ξέρω τι θα πετύχουμε και τι όχι, δεν είμαστε φαβορί σε όλα, σίγουρα όμως τα θέλουμε όλα και θα παίξουμε κανονικά σε όλες τις διοργανώσεις».

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος... πυρηνικός φυσικός για να καταλάβει ότι ο Μαξ την πέταξε την μπηχτή του για τη Νάπολι. Την ώρα που οι παρτενοπέι αποκλείονται από τους ομίλους του Champions League, αποκλείονται από το Coppa Italia και στη συνέχεια αποκλείονται και στο Europa League και δέχονται όλοι στον πλανήτη Νάπολι χωρίς πίκρα αυτούς τους αποκλεισμούς γιατί πρέπει να κυνηγήσουν οπωσδήποτε το πρωτάθλημα, η Γιουβέντους παρά τα προβλήματα τραυματισμών χτυπάει τα πάντα και συνεχίζει μέσα σε όλες τις διοργανώσεις.


Η διαφορά στην αντίληψη των δύο ομάδων είναι μεγάλη, όπως είναι, δυστυχώς για τους Ναπολιτάνους, μεγάλη και η διαφορά στην αντίληψη των δύο κλαμπ. Στη νοοτροπία τους. Στο DNA τους. Στα «θέλω» τους και στα «μπορώ» τους. Η Νάπολι είναι πολύ καλή ομάδα, παίζει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και έχει κάνει βήματα μπρος τα τελευταία χρόνια. Η διαφορά της με τη Γιουβέντους, όμως, παραμένει. Και δεν είναι μόνο αγωνιστική. Είναι στη νοοτροπία τους, στον αέρα που αναπνέουν στο κάθε κλαμπ.

Οσο ωραίο ποδόσφαιρο κι αν παίζει η Νάπολι, όσο πολύ κι αν θέλει το πρωτάθλημα, δεν θα αποκτήσει ποτέ την νοοτροπία της μεγάλης ομάδας αν δεν μάθει να μην επιλέγει αλλά να χτυπάει παντού τα πάντα. Οπως η Γιουβέντους δηλαδή. Η πιο επαγγελματίας νικήτρια/πρωταθλήτρια ομάδα της Ιταλίας!

1 σχόλιο:

  1. Η τελευταία φράση είναι όλα τα λεφτά,αν δεν την γραφατε εσείς θα την έγραφα εγώ.
    Όλοι αποθεώνουν την Μίλαν των 7 cl, αλλά σε πόσα από αυτά πήγε μέχρι τέλους, στο πρωτάθλημα τουλάχιστον... Πάντα διάλεγαν την ευρωπαϊκή αίγλη, αφήνοντας στην άκρη το Καμπιονάτο...
    Forza Juve...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή