23 Μαρ 2018

Η κακομαθημένη διοίκηση που δεν έχει πετύχει τίποτα και δεν πρέπει να αποτελεί θετικό παράδειγμα για καμία ομάδα

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει βάλει στόχο τη Γιουβέντους, όπως αποδεικνύουν και τα τελευταία ρεπορτάζ.

Η γαλλική ομάδα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Συμπαθητική ομάδα αλλά ως εκεί, έγινε ξαφνικά νεόπλουτη και πολύ αντιπαθητική με όσα κάνουν οι Αραβες που την έχουν αγοράσει. Η τιμωρία τους για αυτές τις εξωφρενικές σπατάλες, οι οποίες κάνουν κακό συνολικά στο ποδόσφαιρο, έρχεται στην Ευρώπη πάντως με τις συνεχόμενες αποτυχίες.

Την ίδια ώρα, υπάρχει μια άλλη ομάδα, η οποία λειτουργεί διαφορετικά από την Παρί. Εντελώς διαφορετικά. Για να ξοδέψει, δηλαδή, θα πρέπει να εισπράξει πρώτα και από εκεί και πέρα βασίζεται στη δουλειά των ανθρώπων της. Είτε αυτοί είναι οι παράγοντες που επιλέγουν προπονητές και παίκτες, είτε ο προπονητής που δουλεύει με τους παίκτες, είτε οι παίκτες που μπαίνουν στο γήπεδο και κρίνουν τα ματς. Αυτή η ομάδα είναι η Γιουβέντους.

Και είναι, όπως φαίνεται, παράδειγμα προς μίμηση για την Παρί. Βασικά όντως είναι, με τον τρόπο που δουλεύει, αλλά οι Αραβες είναι φυσικό να μην μπορούν να το αντιληφθούν. Ετσι, αποφασίζουν να λειτουργήσουν διαφορετικά: Να βάλουν στο στόχαστρο, δηλαδή, μέλη της Γιούβε. Ετσι, λίγες μέρες μετά τα δημοσιεύματα για τον Αλεξ Σάντρο, έρχονται τώρα νέα, τα οποία αναφέρουν ότι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είναι ο Νο1 στόχος για τον πάγκο της Παρί.

Ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί, ο Αραβας πρόεδρος που θα περάσει στην ιστορία ως αυτός που χρυσοπλήρωσε τους πάντες για να μην κάνει ποτέ τίποτα σοβαρό, φέρεται να έχει αποφασίσει ότι θέλει τον Μαξ στη θέση του προπονητή λόγω των δύο τελικών Champions League σε τρία χρόνια και γενικά της σταθερά σοβαρής παρουσίας της Γιουβέντους σε ευρωπαϊκό επίπεδο αυτά τα χρόνια, παρά το γεγονός ότι δεν ξοδεύει όσα οι άλλοι.


Προφανώς δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι η Γιούβε πετυχαίνει όσα πετυχαίνει επειδή δουλεύουν όλοι σε τοπ επίπεδο και μεταξύ τους υπάρχει απόλυτη συνεννόηση και συμφωνία στο τι θέλουν να πετύχουν και πώς θα το πετύχουν. Στην Παρί δεν υπάρχει τίποτα, παρά μόνο μια κακομαθημένη διοίκηση που νομίζει ότι με τα λεφτά μπορεί να αγοράσει όλες τις επιτυχίες και κακομαθημένοι ποδοσφαιριστές που παίρνουν του κόσμου τα λεφτά και βαριούνται να πάνε ως το γυμναστήριο του προπονητικού κέντρου, όπως θα έλεγε και ο Μπλες Ματουιντί...

Παρεμπιπτόντως, ο συγκεκριμένος θα μπορούσε να εξηγήσει στον Αραβα ποιες οι διαφορές, πέρα από τις ιστορικές, ανάμεσα σε Γιουβέντους και Παρί Σεν Ζερμέν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου