7 Μαρ 2018

Η συντροφιά του δαχτυλιδιού φαίνεται πως διαλύεται αλλά ο κύκλος δεν έχει κλείσει ακόμη

Όταν μια ομάδα παίζει το δεύτερο ματς στη φάση των νοκ άουτ, δύο πράγματα μπορούν να συμβούν: ή να προκριθεί ή να αποκλειστεί. Για τη Γιούβε, το δεύτερο ενδεχόμενο σημαίνει και κάτι ακόμη.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Με το πρώτο, λοιπόν, δε θα ασχοληθούμε γιατί όλο το ενδιαφέρον θα είναι στην κλήρωση και ποιος… δε θα μας θέλει. Θα μιλήσουμε για την άλλη περίπτωση. Την… κακιά. Οχι όμως γιατί πιστεύουμε πως θα γίνει κάτι τέτοιο αλλά γιατί αν συμβεί, μάλλον θα είναι η στιγμή που θα ολοκληρωθεί ένας κύκλος.

Αν η Γιουβέντους δεν περάσει την Τότεναμ, η Ευρώπη και το Champions League θα τελειώσει για φέτος. Εκτίμησή μου είναι πως θα κλείσει και μια μίνι ευρωπαϊκή περίοδος για τους μπιανκονέρι.

Η αρχή έγινε με την Μπαρτσελόνα στο Βερολίνο. Εκεί που δεν μας περίμενε κανείς. Η συνέχεια δόθηκε με δύο εντελώς διαφορετικά ματς απέναντι στην Μπάγερν και μια ρεβάνς-χαμένη ευκαιρία. Τότε που η Ευρώπη ασχολήθηκε ξανά σοβαρά με τη Γιούνβε. Το αποκορύφωμα ήταν με τη Ρεάλ. Εκεί που όπως έλεγε και το μότο της ομάδας «είναι η ώρα». Τελικά στο Κάρντιφ δεν έγινε αυτό που όλοι είχαμε πιστέψει.

Φέτος, η φάση των «16» έφερε την Τότεναμ στο δρόμο των πρωταθλητών Ιταλίας. Το 2-0 του πρώτο δεκαλέπτου στο Τορίνο, έγινε 2-2 και συνοδεύτηκε με γκρίνια, τόσο για την απόδοση όσο και για τον τρόπο παιχνιδιού. Η ρεβάνς μόνο εύκολη δεν είναι αλλά η Γιούβε έχει πολλές πιθανότητες.

Αν όμως επιστρέψει στο Τορίνο δίχως την πρόκριση, θεωρώ πως κλείνει ένα κεφάλαιο γιατί η ομάδα αλλάζει. Δεν ξέρω αν θα μείνει ο Τζίτζι ή θα ανανεώσει τελικά ο Μπαρτζάλι. Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Μαρκίζιο και αν θα είναι ηγέτης ο Ντιμπάλα.


Ξέρω πως μια παρέα ποδοσφαιριστών, που έχει αρχίσει ήδη να χαλάει, θα διαλυθεί σχετικά σύντομα και οι αντικαταστάτες τους χρειάζονται χρόνο για να γνωριστούν και να πετύχουν σπουδαία πράγματα. Κλείνει ο κύκλος της Γιούβε όπως την ξέρουμε και τη ζήσαμε τα τελευταία χρόνια και μαζί μειώνονται και οι ευκαιρίες για κατάκτηση του Champions League. Η ομάδα δημιούργησε τις ευκαιρίες της αλλά δεν κατάφερε να πατήσει κορυφή.

Γι’ αυτό στο ματς με την Τότεναμ δεν πρέπει να αποκλειστεί η Κυρία. Για να κρατήσει τον κύκλο ανοιχτό. Και να «χτυπήσει» σε μια σεζόν που σχεδόν κανείς ουδέτερος δεν ποντάρει πάνω της. Μέχρι να τελειώσει το σημερινό ματς, η Γιουβέντους γράφει ακόμη το σενάριο μιας σπουδαίας περιόδου...

Είναι η δικιά μας συντροφιά του δαχτυλιδιού που περιμένουμε να φτάσει στην κορύφωση, πατώντας στην κορυφή. Είναι η μαγική Γιούβε της τελευταία εξαετίας. Εμπρός λοιπόν. Ακόμη μία μάχη πριν την τελική αναμέτρηση…

2 σχόλια: