15 Μαρ 2018

Ο Ιγκουαΐν, ο Αλέγκρι και το μεγάλο στοίχημα

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είναι έτοιμος να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

Δεν αναφερόμαστε σε κάτι υλικό. Σε ένα στοίχημα που έβαλε ο προπονητής με τον Αργεντίνο και τώρα θα πάρει αυτό που είχαν ποντάρει. Αναφερόμαστε στο στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό του ο Αλέγκρι, κόντρα σε όσα έγραφαν οι δημοσιογράφοι τους προηγούμενους μήνες, σχετικά με τον τρόπο αξιοποίησης του Αργεντίνου φορ.

Εχουμε δει πάρα πολλές φορές εδώ και αρκετούς μήνες, βασικά και πέρυσι γινόταν αλλά σε μικρότερο βαθμό, τον Ιγκουαΐν να παίζει σαν... 10άρι μπροστά. Να γυρίζει, δηλαδή, πιο πίσω για να πάρει μπάλα, να την σπάσει στα πλάγια, τον βλέπουμε να επιστρέφει ως το κέντρο για να μαρκάρει και γενικά να κινείται αρκετά σαν να μην είναι αυτός ο φορ, αλλά στήριγμα στον φορ.

Η κριτική των προηγούμενων μηνών γίνεται αναγνώριση τώρα, σταδιακά, με την La Stampa σήμερα να χαρακτηρίζει «capolavoro», δηλαδή αριστούργημα, την επινόηση του προπονητή. Για να μπούμε στη λογική Αλέγκρι όμως, θα πρέπει να τονίσουμε πως ό,τι κι αν σκέφτηκε ο Μαξ, τίποτα δεν θα γινόταν αν δεν έδειχνε διάθεση να δουλέψει πρώτα για την ομάδα και μετά για τον εαυτό του ο Γκονσάλο.


Ενας Γκονσάλο που πετάει μέσα στο 2018, αφού μέσα στο νέο έτος έχει 10 γκολ και 3 ασίστ, όντας πιο καθοριστικός από ποτέ. Οχι μόνο στο πρωτάθλημα, αλλά και στο Champions League αφού ήταν ο πρωταγωνιστής των δύο αγώνων με την Τότεναμ, χωρίς να παραβλέπουμε ότι είχε καθαρίσει και την πρόκριση στον τελικό του Coppa Italia με το γκολ της νίκης στο Μπέργκαμο. Οχι κι άσχημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου