15 Μαρ 2018

Πόσο δικαιωμένος μπορεί να νιώθει σήμερα ο βιαστικός Αντόνιο Κόντε;

Τέσσερα χρόνια μετά την αποχώρηση του από τη Γιουβέντους, ο Αντόνιο Κόντε αισθάνεται δικαιωμένος;

Ο αποκλεισμός της Τσέλσι από την Μπαρτσελόνα μας δίνει την ευκαιρία να σταθούμε λίγο στον προπονητή της αγγλικής ομάδας και πρώην της Γιουβέντους. Και ο λόγος που θα σταθούμε στον Κόντε είναι το Champions League. Πρόκειται, άλλωστε, για τη διοργάνωση που αποτέλεσε αιτία για να μπει τέλος στη συνεργασία του πρώην αρχηγού με τη Γιούβε. Και η ευθύνη είναι δική του, γιατί βιαζόταν πολύ...

Ο Κόντε έφυγε το καλοκαίρι του ’14 επειδή θεωρούσε ότι η διοίκηση δεν ενίσχυε την ομάδα όσο έπρεπε ώστε να χτυπήσει το Champions League. Παραβλέποντας το πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα για τη Γιούβε στη μετά Κόντε εποχή, θα επικεντρωθούμε στη δική του προσέγγιση... Ο Κόντε έφυγε από τη Γιουβέντους επειδή προφανώς βιαζόταν περισσότερο από όσο έπρεπε για το Champions League, το οποίο -για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους- κανείς από το κλαμπ δεν του είχε πει ότι έπρεπε να το κατακτήσει τότε.

Ο Αντόνιο όμως βιαζόταν, μάλλον επειδή δεν ήθελε να ανοίξει κουβέντα για το τι είχε κάνει αυτός στην Ευρώπη την σεζόν 2013-14. Ετσι, το χειρίστηκε τέλεια επικοινωνιακά, έπεσε όλο το ανάθεμα στη διοίκηση που δεν βοηθάει τον προπονητή και ο ίδιος έφυγε ως ήρωας, αφήνοντας τον Μπέπε Μαρότα να προσπαθεί να... προστατεύσει από τα αυγά το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.


Τέσσερα χρόνια μετά, σε τι σημείο είναι ο Κόντε; Εκεί που ήταν και πριν τέσσερα, λέμε εμείς. Η Τσέλσι προκρίθηκε ως 2η από τον όμιλο της, τερματίζοντας πίσω από τη Ρόμα, για να αποκλειστεί στους «16» από την Μπαρτσελόνα. Λίγο ως αποτέλεσμα, αρκετά λίγο, για έναν προπονητή που πριν τέσσερα χρόνια βιαζόταν τόσο πολύ να ξεχωρίσει ή να κατακτήσει το Champions League, ώστε να μην διστάζει να έρθει σε ρήξη με την αγαπημένη του ομάδα.

Ποιος νιώθει δικαιωμένος τέσσερα χρόνια μετά; Ο Κόντε ή η διοίκηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου