30 Μαρ 2018

Τι ενόχλησε τον Μπονούτσι από τη μέρα που έφυγε από το Τορίνο και όλες οι δηλώσεις του για τη Γιούβε

Παραμονή του Γιουβέντους-Μίλαν, διαβάστε όλα όσα είπε ο Λεονάρντο Μπονούτσι για τους μπιανκονέρι από το καλοκαίρι κι έπειτα.

Τα ματς με τους ροσονέρι πάντα είναι ξεχωριστά, ντέρμπι. Το αυριανό θα είναι ακόμη πιο ιδιαίτερο, όμως, αφού για πρώτη φορά επιστρέφει ως αντίπαλος στο Τορίνο αυτός που υποσχόταν ότι θα έμενε για πάντα εκεί, δεμένος στις θύρες του Stadium... Ο Μπονούτσι απέδειξε με την επιλογή του ότι τα λόγια είναι εύκολα αλλά οι πράξεις δύσκολες και η Tuttosport βρήκε την ευκαιρία να συγκεντρώσει όσα είπε για τη Γιούβε ο νέος αρχηγός της Μίλαν, από την στιγμή που πήρε αυτόν τον... τίτλο.

15 Ιουλίου 2017: «Πέρασαν επτά χρόνια. Επτά χρόνια νικών, ονείρων που πραγματοποιήθηκαν, μιας συνεχόμενης βελτίωσης που επιτεύχθηκε μέσω ενός πολύ δυνατού και άριστου δεσμού με τη Γιούβε. Εξι πρωταθλήματα, όλα τα ζήσαμε και τα κατακτήσαμε παλεύοντας. Σίγουρα θα παραμείνει η πολύ μεγάλη πίκρα του να μην έχουμε κατακτήσει το Champions League, αλλά είναι μεγαλύτερη η υπερηφάνεια για τις επιτυχίες αυτών των χρόνων και για το γεγονός ότι υπήρξα μέλος μιας Οικογένειας. Πάντα έδωσα τα πάντα, ειλικρινά, ως το τέλος. Πήρα, έδωσα και έμαθα. Αυτή που βλέπω σήμερα κοιτάζοντας μέσα μου, είναι όπως και να έχει μια υπέροχη ιστορία, η οποία αξίζει να ολοκληρωθεί με μέγιστο σεβασμό και αγάπη, χωρίς να επηρεαστεί αυτό που έζησα μαζί με τη διοίκηση, τον αρχηγό, τους συμπαίκτες και τους τιφόζι. Ευχαριστώ για όλα, Γιούβε».

22 Ιουλίου 2017: «Κάποιες καταστάσεις προκαλούν συνέπειες. Εγώ ανέλαβα τις ευθύνες μου, έκανα τις επιλογές μου όπως τις έκαναν ο προπονητής και η διοίκηση. Ο αποκλεισμός μου από το ματς με την Πόρτο; Είχε συμβεί κάτι και νωρίτερα. Αυτό που έγινε στο Οπόρτο ήταν απλά αυτό που είχε ως συνέπεια να ξεχειλίσει το ποτήρι. Μετά το αφήσαμε στην άκρη για το καλό της ομάδας. Αποδέχθηκα τις αποφάσεις, εκείνη την στιγμή ήταν σημαντικές για να γίνει κατανοητό στο γκρουπ ποιος ήταν ο δρόμος που έπρεπε να πάρουμε».


15 Αυγούστου 2017: «Η Γιουβέντους είναι το παρελθόν. Ευχαριστώ τη Γιούβε για όσα μου έδωσε, νικήσαμε και βελτιωθήκαμε μαζί αλλά όταν κάνεις επιλογές πρέπει να αναλαμβάνεις και τις ευθύνες. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς ο Αλέγκρι και η Γιούβε έκαναν συγκεκριμένες επιλογές σε συγκεκριμένες καταστάσεις, εγώ έκανα τις δικές μου μετά τις αποφάσεις τους. Φτάσαμε ως το τέλος της σεζόν και λυπάμαι που ολοκληρώθηκε με εκείνο τον τελικό στο Κάρντιφ γιατί δεν μπορέσαμε να απολαύσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Αλλά είναι το παρελθόν...».

17 Αυγούστου 2017: «Ο Μαρότα λέει ότι η Μίλαν είναι μέσα στους μεγαλύτερους αντιπάλους της Γιουβέντους στη μάχη του τίτλου; Είναι λόγια που μας αρέσουν γιατί σημαίνουν ότι μας φοβούνται, αλλά θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ ακόμη για να φτάσουμε στο επίπεδο της Γιούβε».

29 Αυγούστου 2017: «Τι με ενόχλησε περισσότερο μετά το αντίο στη Γιούβε; Το να χαρακτηρίζομαι αχάριστος, προδότης και μισθοφόρος. Είναι βαρείς χαρακτηρισμοί για να αποδοθούν σε έναν ποδοσφαιριστή που πάντα έδινε το μάξιμουμ για τη φανέλα που φορούσε. Δεν άξιζα αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Δεν είμαι μισθοφόρος, δεν έφυγα για τα λεφτά γιατί αυτά που πήρα στον τελευταίο μου χρόνο στη Γιούβε είναι ουσιαστικά όσα παίρνω κα τώρα».

6 Νοεμβρίου 2017: «Ολοκληρώθηκε ένα μέρος της καριέρας μου για πράγματα που θα ήμουν λάθος και όχι κύριος αν έλεγα σε ζωντανή σύνδεση, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη Γιουβέντους ή με τον Μαρότα. Δεν μπορώ, επομένως, παρά να ευχαριστήσω τη Γιουβέντους, γιατί χάρη σε αυτή έγινα ο ποδοσφαιριστής που θαυμάζουν τόσοι, ενώ μόλις πριν δύο εβδομάδες ήμουν στο Λονδίνο για να παραλάβω ένα βραβείο ατομικό (μέλος καλύτερης 11άδας στο περσινό Champions League), το οποίο όμως ουσιαστικά ανήκει σε όλη την ομάδα. Το παρελθόν έκλεισε, αυτό που συνέβη είναι μια φυσιολογική συνέπεια για ό,τι έγινε, αλλά δεν έχω πρόθεση να επανέλθω σε αυτά τώρα».


14 Δεκεμβρίου 2017: «Εγιναν διάφορα πράγματα κατά τη διάρκεια της σεζόν, τα οποία οδήγησαν εμένα και τη διοίκηση σε αυτή την απόφαση. Μετά ήρθε η Μίλαν, μια ευκαιρία που άρπαξα αμέσως. Με τη Γιουβέντους αποφασίσαμε να χωρίσουμε, στη ζωή συμβαίνουν κι αυτά».

27 Δεκεμβρίου 2017: «Βλέπω πολλές αναλογίες της φετινής σεζόν με την πρώτη μου στη Γιουβέντους. Ο μεγάλος ενθουσιασμός αρχικά, πολλές μεταγραφές... Τη διαφορά τη βλέπω κυρίως στο ξεκίνημα. Με τη Γιούβε είχαμε ξεκινήσει καλά, είχαμε φτάσει στο Δεκέμβριο και ήμασταν κοντά στην κορυφή, αλλά από τον Ιανουάριο κι έπειτα ήρθε μια ανεξήγητη κατάρρευση. Στη Μίλαν, αντιθέτως, είχαμε δυσκολίες αρχικά στο να γίνουμε ομάδα, δεν ήταν εύκολο και σίγουρα χρειαζόμασταν λίγη περισσότερη τύχη. Είμαι σίγουρος, όμως, ότι από εδώ και τώρα θα δείξει ο καθένας μας τον καλύτερο του εαυτό και θα επαναφέρουμε τη Μίλαν στο επίπεδο που της αξίζει».

1 Μαρτίου 2018: «Αν τους πρώτους τρεις μήνες σκέφτηκα "τι πήγα κι έκανα"; Ειλικρινά ναι, ήταν η περίοδος που οι εμφανίσεις μου στο γήπεδο δεν ανταποκρίνονταν στον πραγματικό Μπονούτσι γιατί όλα είναι θέμα μυαλού. Μετά στρώθηκα στη δουλειά και σκέφτηκα περισσότερο τον εαυτό μου και λιγότερο όλα τα άλλα, σκέφτηκα πώς θα αυξήσω την εμπιστοσύνη σε μένα τον ίδιο γιατί δεν ήταν δυνατόν να έχω αλλάξει τόσο μέσα σε τρεις μήνες».

26 Μαρτίου 2018: «Στο Stadium θα είναι ένα ματς διαφορετικό από τα άλλα. Τα επτά χρόνια στη Γιούβε θα παραμείνουν για πάντα στην καρδιά μου. Το Σάββατο θα δω πολλούς φίλους, συμπαίκτες, ανθρώπους που με αγάπησαν και αγάπησα, με τους οποίους χάρηκα και υπέφερα. Για μένα θα είναι ένα ματς πολύ έντονο σε συναισθηματικό επίπεδο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου