14 Μαρ 2018

Η Γιούβε μπορεί να… καταστρέψει τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος

Με τη νίκη επί της Αταλάντα η Γιουβέντους μπορεί και να έχει... ακυρώσει τέσσερα από τα εναπομείναντα παιχνίδια.

Οι μπιανκονέρι για ακόμη μία χρονιά είναι μέσα σε όλους τους στόχους τώρα που φτάσαμε στον Μάρτιο, ακριβώς όπως είπε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι πριν μήνες. Η Γιούβε για ακόμη μία φορά δεν κάνει εκπτώσεις ή επιλογές και χτυπάει όλα τα ματς και όλες τις διοργανώσεις, επιλογή φυσικά σωστή αλλά και επίπονη. Ειδικά όταν υπάρχουν από την αρχή της σεζόν τραυματισμοί, με συνέπεια η ομάδα να μην έχει αγωνιστεί ποτέ πλήρης.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε φυσικά, με όση ατυχία υπάρχει, αν θα δούμε τη φετινή Γιουβέντους πλήρης σε κανένα παιχνίδι ως το τέλος της σεζόν, αλλά ξέρουμε πλέον ότι η ομάδα του Αλέγκρι έχει καταφέρει να βρεθεί σε μια πολύ ευνοϊκή θέση, αφού μπορεί να ελαφρύνει πάρα πολύ το πρόγραμμα της πλέον.


Συγκεκριμένα, με τη νίκη επί της Αταλάντα οι μπιανκονέρι πήγαν στο +4 από τη Νάπολι. Η διαφορά είναι καλή και φυσικά υπάρχει και το μεταξύ μας ματς, το οποίο θα γίνει στο Τορίνο στην 34η αγωνιστική.

Τι σημαίνει αυτό;

Οτι η Γιούβε που έχει 12 σερί νίκες και έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ στις τελευταίες 15 αγωνιστικές, η Γιούβε που αποδεικνύει και φέτος κόντρα σε τραυματισμούς και γεμάτο πρόγραμμα ότι είναι η πιο δυνατή ιταλική ομάδα, πρέπει απλά -δεν είναι απλό γενικά, αλλά για αυτή την ομάδα είναι- να πάει μόνο με νίκες ως την 34η αγωνιστική. Να μην έχει κάποια απώλεια πριν τον αγώνα με τη Νάπολι και φυσικά να νικήσει κι αυτή στο Τορίνο.

Αν το κάνει, πολύ απλά, οι τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος, όπου υπάρχουν τα εκτός έδρας ματς με Ιντερ (35η) και Ρόμα (37η), ουσιαστικά ακυρώνονται. Είτε γιατί η Νάπολι θα τα έχει παρατήσει, είτε γιατί η Γιουβέντους θα έχει την άνεση να κάνει και γκέλες, προφυλάσσοντας παίκτες αν παραμένει στο Champions League. Με λίγα λόγια, η σεζόν έχει ομορφύνει αρκετά και μπορεί να γίνει πολύ πιο ενδιαφέρουσα από εδώ και πέρα για τον Αλέγκρι και τους παίκτες του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου