1 Απρ 2018

Εχουν δίκιο οι οπαδοί ή ο Αλέγκρι με τον Μπουφόν; Οι δύο όψεις του νομίσματος

Οι αποδοκιμασίες προς τον Σάμι Κεντίρα και οι ατάκες των Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και Τζίτζι Μπουφόν, έδειξαν ένα «πρόβλημα» που υπάρχει στις τάξεις του κόσμου της Γιουβέντους.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Ο Γερμανός άκουσε τους οπαδούς των μπιανκονέρι να τον σφυρίζουν κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα με τη Μίλαν, όπου στο τέλος κατάφερε να γίνει και πρωταγωνιστής με την ασίστ για τον Κουαδράδο στο 2-1 και το γκολ που πέτυχε ο ίδιος στο φινάλε για το 3-1.

Αυτή, γενικά, είναι μια ικανότητα του Γερμανού χαφ. Εκεί που νομίζεις ότι απουσιάζει από το γήπεδο, μπορεί ξαφνικά να κάνει μια-δυο ενέργειες και να δώσει τη λύση, κερδίζοντας το χειροκρότημα στο τέλος. Ο Αλέγκρι αναφερόμενος στο γεγονός, μετά από ερώτηση που δέχθηκε, είπε ότι «οι οπαδοί έχουν διασκεδάσει τόσα χρόνια με τόσες επιτυχίες, άρα στις δύσκολες στιγμές θα πρέπει να είναι δίπλα μας», ενώ και ο Μπουφόν τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι όπως πάντα, για να πετύχουμε τους στόχους μας και φέτος».

Ειδικά τα λόγια του Αλέγκρι, περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο μέσος οπαδός της Γιουβέντους αυτή τη στιγμή. Ναι, υπάρχει απόλυτη αναγνώριση, τιμή και αγάπη προς την ομάδα για όσα πετύχει αυτά τα χρόνια. Πρόκειται για επιτεύγματα που λογικά θα μείνουν για πάντα στην ιστορία του calcio και αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί ή να το μειώσει κανείς.


Είναι λογικό, επομένως, ο προπονητής να λέει ουσιαστικά ότι «οκ, σας έχουμε δώσει τόσες χαρές, αν δείτε ότι δεν είμαστε καλά πλέον, μην κράζετε. Απλά θυμηθείτε πόσες χαρές σας δώσαμε και στηρίξτε μας, συγχωρήστε την κακή απόδοση ή την αποτυχία, αν τελικά στο τέλος δεν τα καταφέρουμε».

Δίκιο έχει ο Αλέγκρι, ή όποιος άλλος, να το βλέπει έτσι. Η Γιουβέντους αυτών των χρόνων έχει πετύχει τόσα, ώστε να δικαιούται να ζητήσει την κατανόηση του κόσμου της αν δεν πετύχει φέτος κάτι. Δίκιο, όμως, έχει και ο κόσμος που εκφράζει τη δυσαρέσκεια του πλέον προς έναν παίκτη ή προς την ομάδα συνολικά αν δεν βλέπει κάτι που του αρέσει.

Γιατί η άλλη όψη του νομίσματος είναι ότι «οκ, έχουμε πάρει τόσες χαρές, έχουμε... χορτάσει σχεδόν, οπότε μάλλον δεν είναι παράλογο το να θέλουμε να δούμε και καλή μπάλα. Είμαστε πάντα εδώ, στηρίζουμε, έχουμε χορτάσει από πρωταθλήματα, κύπελλα και νίκες σε ντέρμπι, παίξτε λίγο καλύτερη μπάλα απλά». 


1 σχόλιο:

  1. Εγώ είμαι με την πλειοψηφία του κόσμου και δεν μπορώ άλλο Κεντιρα,ασχετα αν στο τελευταίο δεκάλεπτο χθες έδωσε ασίστ και σκόραρε. Για 80 λεπτά ήταν φάντασμα, δεν έκοψε ούτε μια φορά, δεν έβγαλε καμία φορά την ομάδα σωστά και αναγκάζει και τον Πιανιτς να τρέχει επιπλέον για να καλύψει τα κενά. Πόσο χειρότερος είναι ο Μαρκίζιο στις προπονήσεις δηλαδή; Να έρχεται από πάγκο ναι, αλλά για βασικός δεν κάνει πλεον. Πάρτι θα κάνει το κέντρο της Ρεάλ πάλι την Τετάρτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή