2 Απρ 2018

Η Γιουβέντους δεν πρέπει να μπει στο γήπεδο για να εκδικηθεί τη Ρεάλ

Το αυριανό παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης προκαλεί σχόλια για ρεβάνς για τον περσινό τελικό. Η Γιουβέντους, όμως, θα κάνει λάθος αν παρασυρθεί από αυτή την επιθυμία.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Από την στιγμή που έγινε η κλήρωση των προημιτελικών του Champions League και προέκυψε το ζευγάρι του περσινού τελικού, το πρώτο σχόλιο που έκαναν όλοι είναι ότι οι μπιανκονέρι θα προσπαθήσουν να πάρουν εκδίκηση. Προφανώς θα προσπαθήσουν να προκριθούν αλλά θα είναι μεγάλο λάθος αν οι παίκτες του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι παρασυρθούν από την επιθυμία για εκδίκηση.

Το να χάνεις έναν τελικό πάντα πονάει και περιμένεις την στιγμή που θα το βγάλεις από πάνω σου. Το να χάνεις με 4-1, δεν πονάει απλώς, σου γυρνάει το μυαλό όσο το σκέφτεσαι και το ξανασκέφτεσαι. Ο Αλέγκρι και οι παίκτες του λογικά θα το έχουν σκεφτεί πάμπολλες φορές, σίγουρα θα ήθελαν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω για να διορθώσουν αυτό που έγινε, επίσης σίγουρο είναι ότι θα ήθελαν να τους δοθεί η ευκαιρία να πάρουν ρεβάνς. Αυτό, όμως, δεν θα συμβεί αν η Γιουβέντους μπει στο γήπεδο παρασυρόμενη από το πάθος της εκδίκησης.

Το αυριανό είναι ένα παιχνίδι στο οποίο οι μπιανκονέρι θα πρέπει να είναι απολύτως ψυχροί. Θα πρέπει να έχουν καθαρίσει το μυαλό τους από τις αναμνήσεις του Κάρντιφ, να μην σκέφτονται την 4άρα, να μην βλέπουν τον αντίπαλο σαν τον εχθρό που θέλουν να «σκοτώσουν».


Εχοντας καταπονηθεί πολύ περισσότερο από τη Ρεάλ φέτος σωματικά και πνευματικά, έχοντας να αντιμετωπίσουν περισσότερες και πιο σημαντικές απουσίες, βρισκόμενοι σε μια φόρμα που δεν την λες και ιδανική, οι μπιανκονέρι πρέπει αύριο να μπουν στο γήπεδο σαν να μην υπήρξε ποτέ το Κάρντιφ.

Πρέπει να μπουν στον αγωνιστικό χώρο όσο πιο ψυχροί γίνεται και απλά να ακολουθήσουν κατά γράμμα το πλάνο που θα χαράξει ο προπονητής. Το να θες να πάρεις εκδίκηση για οτιδήποτε μπορεί να σε οδηγήσει σε μοιραία λάθη, αφού δεν υπάρχει καθαρή σκέψη σε τέτοιες περιπτώσεις, ειδικά όταν δεν είσαι και... ξεκάθαρο φαβορί.

Η Γιουβέντους αύριο βράδυ δεν πρέπει να μπει στο γήπεδο για να εκδικηθεί τη Ρεάλ. Πρέπει να μπει στο γήπεδο για να νικήσει τη Ρεάλ. Απλά αυτό. Γιατί έτσι θα έχει κάνει το πρώτο -και ενδεχομένως σημαντικότερο- βήμα για να καταφέρει τελικά, σε εννιά μέρες, να την... εκδικηθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου