20 Απρ 2018

Πάνω σε αυτά τα σχέδια θα φτιαχτεί η νέα Γιουβέντους

Το τέλος της σεζόν δεν είναι μακριά, οπότε λογικό είναι να αρχίζουν οι σκέψεις για το πώς θα αλλάξει η Γιουβέντους το καλοκαίρι.

Μετά το 0-3 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο προημιτελικό του Champions League, τα σενάρια για τις αλλαγές που θα γίνουν στους μπιανκονέρι έδιναν κι έπαιρναν. Σενάρια που δεν αφορούσαν μόνο τους ποδοσφαιριστές αλλά και τον προπονητή, αφού η θέση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι παρουσιαζόταν σαν, τουλάχιστον, επισφαλής.

Σε αυτό το θέμα, βέβαια, υπήρχαν ή υπάρχουν σενάρια που θέλουν τις δύο πλευρές να χωρίζουν έπειτα από απόφαση του προπονητή, όχι της διοίκησης, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Ο Αλέγκρι ήταν κι αυτός ένας από τους πρωταγωνιστές σε διάφορα σενάρια για τις αλλαγές που θα πρέπει να αναμένονται στο Τορίνο, για να πέσουν πάντως οι τόνοι την τελευταία εβδομάδα.

Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στο θέμα προπονητή πάντως, με τις πιθανότητες να είναι υπέρ της παραμονής Αλέγκρι αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο ρόστερ. Κάποιοι θα φύγουν, κάποιοι θα έρθουν, φήμες θα κυκλοφορήσουν πολλές, δημοσιεύματα θα υπάρξουν ακόμη περισσότερα και στο τέλος θα είναι οι εξελίξεις αυτές που θα δικαιώσουν ή θα διαψεύσουν τις προβλέψεις. Προς το παρόν, με βάση αυτά που κυκλοφορούν, μπορούμε μόνο να κάνουμε μια πρώτη «καταγραφή» του πώς διαμορφώνεται το ρόστερ για τη σεζόν 2018-19, με βάση όσα κυκλοφορούν ως τώρα.


Τερματοφύλακες
Με βάση όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής, από όσα έχει πει ο Μπουφόν και από όσα γράφουν οι Ιταλοί, ο αρχηγός θα βάλει τέλος στη σπουδαία καριέρα του. Πρόκειται φυσικά για το τέλος μιας εποχής για τη Γιουβέντους και το ιταλικό ποδόσφαιρο, με τον Σέζνι να παίρνει τη θέση του βασικού στους μπιανκονέρι. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να αποκτηθεί κάποιος για δεύτερος πορτιέρε, εκτός κι αν επιστρέψει ο Αουντέρο από τον δανεισμό του. Τα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα κάνουν λόγο για τον Μαρκέτι της Λάτσιο, τον Μιράντε της Μπολόνια ή τον Κονσίλι της Σασουόλο.


Αμυντικοί
Εδώ υπήρξαν αλλαγές πέρυσι και θα υπάρξουν και φέτος. Σε ό,τι αφορά το κέντρο της άμυνας, αυτή τη στιγμή δεν προβλέπεται καμία αποχώρηση, αφού οι Κιελίνι και Μπαρτσάλι θα ανανεώσουν τα συμβόλαια τους, ο Μπενάτια είναι βασικός φέτος ενώ ο Ρουγκάνι φέρεται να απολαμβάνει ακόμη την εμπιστοσύνη της Γιουβέντους. Δύσκολη μοιάζει η παραμονή του Χέβεντες κι από εκεί και πέρα στα πλάγια μπακ θα πρέπει να θεωρούμε σχεδόν σίγουρες τις αποχωρήσεις των Λιχτστάινερ και Αλεξ Σάντρο και... σίγουρα σίγουρη αυτή του Ασαμόα. Την ίδια ώρα, είναι δεδομένο ότι θα έρθει ο Καλντάρα και θα επιστρέψει ο Σπινατσόλα, άρα στην άμυνα το ρόστερ αυτή τη στιγμή είναι κάπως έτσι: Ντε Σίλιο, Κιελίνι, Μπενάτια, Μπαρτσάλι, Καλντάρα, Ρουγκάνι, Σπινατσόλα. Αρα εκεί χρειάζονται άλλα δύο πλάγια μπακ, ένας για δεξιά και ένας για αριστερά. Και θα πρέπει να έρθουν για βασικοί.


Μέσοι
Στο χώρο του κέντρου μπορεί να υπάρξουν αρκετές αλλαγές, μπορεί και λίγες. Σίγουρα πάντως θα υπάρξουν. Με βάση τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει όλο αυτό το διάστημα, είναι πολύ πιθανή η αποχώρηση του Μαρκίζιο ενώ υπάρχουν φήμες και για τους Κεντίρα και Στουράρο. Τον Ασαμόα δεν τον αναφέρουμε εδώ γιατί τον υπολογίσαμε στα πλάγια μπακ. Παράλληλα, υπάρχουν εδώ και μήνες τα σενάρια για μεταγραφή του Εμρέ Τσαν και έχουν εμφανιστεί ανά περιόδους διάφορα δημοσιεύματα για μια μεγάλη μεταγραφή στο χώρο του κέντρου. Προς το παρόν, πάντως, οι σίγουροι είναι οι Πιάνιτς, Ματουιντί και Μπετανκούρ.


Επίθεση
Το τελευταίο διάστημα παίζει ένα σενάριο για πώληση του Μάντζουκιτς σε ομάδα της Κίνας ή όπου αλλού θέλει. Αυτό είναι και το μόνο σενάριο που παίζει για αποχώρηση παίκτη στην επιθετική γραμμή, αν αφήσουμε στην άκρη όσα γράφονται μονίμως για τον Ντιμπάλα. Πιο σίγουρη κι από την αποχώρηση του Μάριο, πάντως, θα πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του συμπατριώτη του, Μάρκο Πιάτσα, μετά τον δανεισμό του στη Σάλκε. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν φήμες για την απόκτηση και ενός επιθετικού, ο οποίος ουσιαστικά θα πάρει τη θέση του φορ Μάντζουκιτς και όχι του... εξτρέμ Μάντζουκιτς, με το όνομα του Μοράτα να ακούγεται. Οπως και για όλα τα άλλα όμως, έτσι και για αυτό, θα δείξει η εξέλιξη των πραγμάτων αν έχουν ή όχι βάση όσα κυκλοφορούν.


1 σχόλιο:

  1. Γράφονται πολλά για Μαρσιαλ και δεν διαψεύδεται τίποτα από καμιά πλευρά προς το παρόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή