6 Απρ 2018

Παρέμβαση Αλέγκρι για την ανανέωση στο ρόστερ της Γιούβε και τη δική του παραμονή

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι πήρε θέση για το μέλλον του και για το αν η Γιουβέντους χρειάζεται σημαντική ανανέωση στο ρόστερ.

Στη συνέντευξη Τύπου για το αυριανό ματς με την Μπενεβέντο ο προπονητής των μπιανκονέρι ρωτήθηκε για τα δύο θέματα που κυριαρχούν στις εφημερίδες μετά το ματς με τη Ρεάλ. Το πλάνο ανανέωσης στο ρόστερ και το ενδεχόμενο αποχώρησης του από τον πάγκο της Γιούβε.

Παραθέτουμε αυτούσιο το σχετικό κομμάτι από τη συνέντευξη Τύπου.

- Εχουν ειπωθεί πολλά αυτές τις μέρες, συμβαίνει όταν έρχεται ένα αποτέλεσμα σαν αυτό της Τρίτης. Πιστεύεις κι εσύ ότι αυτή η ομάδα χρειάζεται μια σημαντική ανανέωση; Είναι απαραίτητο να αρχίσει ένας νέος κύκλος όπως μετά το Βερολίνο; Σε αυτό τον κύκλο, εσύ τι θέση θα έχεις;
«Σε αυτό τον κύκλο υπάρχει η θέση του προπονητή, γιατί μόνο αυτό ξέρω να κάνω και μερικές φορές δεν το κάνω και καλά. Από εκεί και πέρα, η Γιουβέντους από όταν ήρθα, αυτός είναι ο τέταρτος χρόνος... Μα μετά το Βερολίνο η Γιουβέντους άλλαξε 9 βασικούς, στο ρόστερ της Γιουβέντους υπάρχουν δέκα παίκτες που έχουν γεννηθεί από το 1990 ως το 1997, επομένως κάθε χρόνο η Γιουβέντους ανανεώνει. Δεν είναι ότι τη νέα χρονιά η Γιούβε πρέπει να κάνει μια ανανέωση, τη νέα χρονιά η Γιούβε πρέπει να κάνει μια μεταγραφική καμπάνια όπως πάντα και η διοίκηση έχει δουλέψει με εκπληκτικό τρόπο από όταν ήρθα, γιατί πάντα αλλάξαμε την ομάδα, βάλαμε στην ομάδα νεαρούς ταλαντούχους με ποδοσφαιριστές που έχουν σπουδαία εμπειρία. Τώρα πρέπει να σκεφτούμε το φινάλε της σεζόν, το πρωτάθλημα, το κύπελλο και την Τετάρτη έχουμε μια ρεβάνς στο Champions League, όπου είμαστε πληγωμένα λιοντάρια αλλά όχι νεκροί ακόμη, επομένως θα πρέπει να παίξουμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Μετά θα εξετάσουμε με τη διοίκηση ποιους παίκτες πρέπει να πάρουμε, ποιους να μην πάρουμε, αλλά με τη διοίκηση ούτως ή άλλως μιλάμε καθημερινά για αυτά τα πράγματα».


- Μετά το Κάρντιφ είχες πιθανότατα αποφασίσει να φύγεις, αλλά μετά άλλαξες γνώμη. Πιστεύεις ότι τα αποτελέσματα μέχρι το τέλος της σεζόν, συμπεριλαμβανομένου του πιθανού αποκλεισμού στο Champions League, μπορεί να σε πείσουν να παραμείνεις ή να φύγεις; Ή είναι θέμα κινήτρων;
«Μετά το Κάρντιφ είπα ότι σκέφτηκα... Μα γιατί; Οχι μετά το Κάρντιφ, μετά τον πρώτο χρόνο, μετά το Βερολίνο, την επόμενη μέρα σκέφτηκα: Εχω κίνητρα; Γιατί όταν παίρνεις πρωτάθλημα, παίρνεις κύπελλο και πας στον τελικό του Champions League, για να βελτιωθείς πρέπει να κατακτήσεις το Champions League. Επομένως είναι θέμα κινήτρων μέσα σου. Το ίδιο τον δεύτερο χρόνο, το ίδιο τον τρίτο... Εχω συμβόλαιο με τη Γιουβέντους, είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, είναι φυσικό αυτή την στιγμή το μέλλον να είναι κάτι που δεν το σκέφτομαι, γιατί πρέπει να σκεφτώ το παρόν, το οποίο είναι η ρεβάνς του Champions League, το πρωτάθλημα και το κύπελλο».  


2 σχόλια:

  1. Μπαρτσελόνα: Ράκιτιτς-Κουτίνιο-Ντεμπελέ-Ρομπέρτο-Γκόμες, δείτε αυτά τα ονόματα και φανταστείτε τώρα ότι είναι παίχτες της Γιουβέντους. Δείτε ένα ένα τα ονόματα. Θα έπαιζαν στην Ιταλία όπως στην Μπαρτσελόνα; Παίχτες της σειράς θα ήταν και μάλιστα κάποιοι ίσως ήταν παλτά στην Ιταλία. Πως γίνεται όποιος πάει στην Μπαρτσελόνα ή την Ρεάλ να βγάζει φωτιές ενώ στην Γιουβε οι 9 στους 10 να είναι απλά καλοί; Μήπως είναι η ποδοσφαιρική φιλοσοφία; Πάω στοίχημα ότι αν ο δαιμονιώδης Σουάρες ήταν στην Γιουβέντους δεν θα ήταν ο φόβος και τρόμος που είναι σήμερα μα ένας χειρότερος Ιγκουαίν. Η Γιουβε πρέπει πλέον να γίνει πιο κοσμοπολίτικη ομάδα. Τον δρόμο τον έδειξε η Ίντερ του 2000. Απλά τότε υπήρχε ιταλικός κορμός ανώτερος. Τώρα είναι ανύπαρκτος και το ίδιο θα είναι και τα επόμενα 20 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς και είναι η ποδοσφαιρική φιλοσοφία.Μη ξεχνάς όμως ότι με τον Κόντε παίξαμε πιο επιθετικό ποδόσφαιρο με ανορθόδοξο σύστημα όμως τότε και στην Ευρώπη πατώσαμε.Μη ξεχνάς ότι τα τελευταία τρια χρόνια πήγαμε 2 τελικόυς και αποκλειστήκαμε απο την Μπάγερν στο 93.Η Μπάρτσα που αναφέρεις έχει ποιοτικότερους παίκτς όχι επειδή βρίσκονται εκεί,αλλά επειδή είναι απλά καλύτεροι.Νέυμαρ,Ινιέστα.ΜΕΣΣΙ.Ακόμα και ο Σουάρεζ είναι πολύ ανώτερος του Ιγκουαίν.Πέρυσι όμως περάσαμε απο πάνω τους χαλαρά.Άρα προσωπικά θεωρώ ότι δεν είναι απαραίτητα η φιλοσοφία που πρέπει να αλλάξει αλλά χρειάζονται καλύτερες μονάδες.Κάποτε είχαμε ΠΙΡΛΟ-ΒΙΝΤΑΛ-ΜΑΡΚΙΖΙΟ-ΠΟΓΚΜΠΑ-ΤΕΒΕΖ-ΜΠΟΝΟΥΤΣΙ και πήγαμε τελικό.Πέρυσι πήραμε Πιανιτς,Ιγκουαιν,Αλβες και ξαναπηγαμε.Φετος χασαμε μπονουτσι,αλβες,επεσε ο κεντιρα,επεσε ο σαντρο και καναμε μια τρυπα στο νερο.Αρα με 2-3 προσθηκες καλες και οχι παικτων της σειρας ο δρομος ειναι και παλι ανοιχτος.

      Διαγραφή