27 Απρ 2018

Κόντρα στη μισή Ιταλία η Γιουβέντους σε ένα Σαββατοκύριακο που δοκιμάζονται πολλοί και πολλά

Σε θεωρητική βάση, το σαββατοκύριακο που έχουμε μπροστά μας είναι ό,τι πρέπει για τη Γιουβέντους. Αυτό, όμως, θα πρέπει να το δούμε και στην πράξη.

Διαχρονικά οι μπιανκονέρι... επιζητούν την πίεση και την αμφισβήτηση. Αυτά τα δύο στοιχεία βοηθούν πάντα τη Γιούβε να βγάζει τον καλύτερο της εαυτό, αφού αυτά είναι που της δίνουν ανάσα, ζωή. Η πίεση και η αμφισβήτηση υπάρχει και τώρα, αφού όλοι γράφουν ή μιλάνε για συνεχή προβλήματα στην ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ενώ παράλληλα όλοι θέλουν να τη δουν να χάνει το πρωτάθλημα.

Το σαββατοκύριακο που έρχεται, υπάρχουν δύο παιχνίδια που μπορεί και να κρίνουν οριστικά τη μάχη του τίτλου. Ιντερ-Γιουβέντους το Σάββατο, Φιορεντίνα-Νάπολι την Κυριακή. Αφήνοντας στην άκρη το κλίμα που υπάρχει στις τάξεις των οπαδών της Γιούβε ή της Νάπολι, πάμε να δούμε γενικά τι κλίμα έχει διαμορφωθεί.

Η Ιντερ, η οποία επίσης καίγεται για βαθμούς αφού είναι στο -1 από το Champions League, επιβάλει... dress code για αυτό το ντέρμπι, καλώντας τους οπαδούς της να πάνε στο γήπεδο ντυμένοι στα χρώματα της ομάδας τους. Παράλληλα, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι καλεί τους οπαδούς να φωνάζουν για νίκη της Ιντερ και όχι για ήττα της Γιουβέντους, ενώ μια σειρά παλαίμαχων των νερατζούρι δηλώνουν ότι πρέπει η ομάδα τους να κόψει το δρόμο των μπιανκονέρι προς τον τίτλο.

Η Φιορεντίνα, η οποία επίσης καίγεται για τους βαθμούς αφού δίνει μάχη για την έξοδο στο Europa League, υποδέχεται τη Νάπολι και στη Φλωρεντία έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση εδώ και τρεις μέρες για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα τους: Να παίξει στα ίσα το ματς κυνηγώντας βαθμούς ή να χάσει από τη Νάπολι, ειδικά αν δεν έχει νικήσει η Γιούβε στο Μιλάνο;


Στην προοπτική της απώλειας του τίτλου από τους μπιανκονέρι, η μισή Ιταλία έχει ξεσηκωθεί και σε Μιλάνο και Φλωρεντία πρώτα σκέφτονται ότι έχουν την ευκαιρία να κάνουν ζημιά σε εμάς και μετά ότι μπορούν να κάνουν καλό στους εαυτούς τους. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, η Γιουβέντους, η πραγματική Γιουβέντους, όπως λέει και ο Μπουφόν, κάνει αυτό που πρέπει. Πάντα.

Μπορεί να το κάνει και τώρα η ομάδα ή υπάρχει τελικά σοβαρό θέμα; Την απάντηση θα τη δώσουν οι ίδιοι οι μπιανκονέρι...


3 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Δοκιμάζεται η Φιορεντίνα που οι οπαδοί της προτιμούν να χάσει η Γιούβε το πρωτάθλημα παρά να κυνηγήσουν τη θέση στην Ευρώπη. Δοκιμάζεται η Ίντερ. Η διοίκηση τους ζήτησε να πάνε στο γήπεδο με εμφάνιση δικιά τους και όχι αντί-Γιούβε.

      Διαγραφή
    2. Καλα η ιντερ προφανώς και θέλει την Νίκη...η Φιορεντίνα όντως δοκιμάζεται! στην αρχή από τον τίτλο το εξέλαβα ότι δοκιμάζεται η Γιουβέντους και κάποια από τα μελμ της ομάδας εξού και η ερώτηση....

      Υ.γ-Εαν κατακτήσουμε φέτος αυτό το πρωτάθλημα θα είναι ότι πιο ευχάριστο για ευνόητους λόγους
      Fino alla fine...

      Διαγραφή