16 Απρ 2018

Σχεδιάζεται η νέα Γιουβέντους

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι λέει ότι θέλει να συνεχίσει στη Γιουβέντους. Και οι δημοσιογράφοι που έχουν επαφές με το περιβάλλον του, το επιβεβαιώνουν.

Αν δεχθούμε ότι ο προπονητής και ο Μπέπε Μαρότα λένε την αλήθεια, τότε δεν υπάρχει θέμα. Ο Αλέγκρι θα είναι στον πάγκο των μπιανκονέρι και τη νέα σεζόν. Ο Μαξ είπε ότι θέλει να μείνει, ο γενικός διευθυντής είπε ότι θέλει να τον κρατήσει, άρα μπορούν να αρχίσουν να σχεδιάζουν την ομάδα της επόμενης σεζόν.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς δημοσιογράφους, αυτό ουσιαστικά έχει ήδη αρχίσει να γίνεται. Εδώ, βέβαια, υπάρχει ένα θέμα, αφού πριν σχεδόν δύο εβδομάδες, μετά το 0-3 από τη Ρεάλ, ο Αλέγκρι ήταν τελειωμένος ενώ τώρα σχεδιάζει την επόμενη σεζόν. Οπως και να έχει, σημασία έχει ότι αυτός που φαίνεται ότι αποφασίζει βασικά, είναι ο Μαξ. Και ο Μαξ δε θέλει να αποκτήσει... απωθημένο.

Οπως λένε δημοσιογράφοι που έχουν επαφές με το περιβάλλον του προπονητή της Γιούβε, ο Αλέγκρι θέλει να παραμείνει στους μπιανκονέρι επειδή θέλει να κατακτήσει μαζί τους το Champions League. Ο Μαξ θεωρεί, όχι άδικα, ότι στο Τορίνο έχει απογειωθεί ως προπονητής, όχι μόνο ως όνομα αλλά και στην ουσία, στη δουλειά του δηλαδή, μέσα στο γήπεδο.


Ο Αλέγκρι θεωρεί, λένε οι ίδιες πηγές, ότι βελτιώθηκε, ωρίμασε και ανέβηκε στην εκτίμηση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου συμβαδίζοντας με τη διοίκηση της Γιουβέντους και γι' αυτό πιστεύει ότι πρέπει να δικαιωθούν. Και η δικαίωση είναι η κατάκτηση του Champions League. Ο Μαξ ξέρει ότι έπειτα από όσα έχει πετύχει σε εγχώριο επίπεδο, η κατάκτηση της κούπας με τα μεγάλα αυτιά θα τον βάλει στην κατηγορία των Μαρτσέλο Λίπι και Τζιοβάνι Τραπατόνι, των μοναδικών δύο προπονητών που είναι μπροστά του σε ό,τι αφορά την κατάκτηση τίτλων.

Κι επειδή όσα λέει για τη δουλειά της διοίκησης τα εννοεί, επειδή αυτά που λέει για την τέλεια ανθρώπινη σχέση που έχει με Αντρέα Ανιέλι και Μπέπε Μαρότα είναι η απόλυτη αλήθεια και το επιβεβαιώνουν όλοι, ο Αλέγκρι όντως πιστεύει ότι αυτό που τριγυροφέρνει τέσσερα χρόνια με τη Γιουβέντους, θα το πετύχει. Κι εδώ είναι το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε στα συγκεκριμένα ρεπορτάζ: Αν Γιουβέντους και Αλέγκρι είναι ικανοποιημένοι ο ένας από τον άλλον από την ως τώρα συνεργασία τους και έχουν την ίδια διάθεση, ας συνεχίσουν. Αν παρασυρθούν από το απωθημένο του Champions League και μπουν στη λογική ότι «δεν μπορεί, θα το κατακτήσουμε μαζί, fino alla fine», τότε μπορεί να κάνουν μεγάλο λάθος.

Αυτοί ξέρουν...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου