1 Απρ 2018

Ο ποδοσφαιριστής που δε θα γίνει ποτέ σύνθημα και λατρεύει ο κάθε προπονητής

Τρεις μήνες ήταν εκτός δράσης λόγω τραυματισμού αλλά ο Χουάν Κουαδράδο χρειάστηκε λίγα λεπτά για να υπενθυμίσει σε όλους πόσο σημαντικός είναι για τη Γιουβέντους.

Το ματς με τη Ρόμα στις 23 Δεκεμβρίου ήταν το τελευταίο του Κολομβιανού εξτρέμ. Εγινε αλλαγή, επανήλθε ο τραυματισμός στη βουβωνική χώρα αλλά η απουσία του πέρασε, σχετικά, στα ψιλά επειδή ακολούθησε ο τραυματισμός του Πάουλο Ντιμπάλα και μετά αυτός και του Φεντερίκο Μπερναρντέσκι.

Αυτό, πάντως, δεν είναι περίεργο. Ο Κουαδράδο, η προσφορά του Κουαδράδο στη Γιούβε ως τώρα, για κάποιο λόγο υποτιμάται από την πλειοψηφία και αυτό είναι άδικο. Ο Κολομβιανός είναι εξαιρετικά σημαντικός για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και αυτό δεν το απέδειξε μόνο χθες με το να καθαρίσει το ματς με τη Μίλαν. Το έχει αποδείξει κι άλλες φορές στο παρελθόν με διάφορους τρόπους.

Οπως, για παράδειγμα, με το να είναι ο μοναδικός εξτρέμ του ρόστερ, ο οποίος μπορεί εύκολα να παίξει και σαν πλάγιο μπακ. Το έχουμε σημειώσει ξανά ότι ο Κουαδράδο μπορεί να δώσει πολλές λύσεις στη Γιούβε επειδή ξέρει πολύ καλά ακόμη και το 3-5-2, το να έχει δηλαδή όλη την πλευρά μόνος του. Το έκανε στη Λέτσε, το έκανε στη Φιορεντίνα, το έκανε και στη Γιουβέντους τον πρώτο 1,5 χρόνο του στο Τορίνο. Και θα το ξανακάνει αν χρειαστεί.


Οπως συνεχίζει να κάνει και κάτι άλλο... Να δίνει νίκες όταν η ομάδα δείχνει μπλοκαρισμένη. Θυμηθείτε απλά τα γκολ του Χουάν, ή τουλάχιστον όσα σας έρχονται στο μυαλό, και θα δείτε ότι όλα είναι καθοριστικά. Οπως εκείνο με την Τορίνο στις καθυστερήσεις το 2015-16, όπως εκείνο με την Ιντερ πέρυσι, όπως εκείνο με τη Λιόν στη Γαλλία, όπως αυτό με την Τζένοα στη Γένοβα φέτος και παίζει σοβαρά να έχουμε ξεχάσει και κάποιο ή κάποια ακόμη, για να μην αναφερθούμε στα γκολ που φτιάχνει για τους συμπαίκτες του.

Ο Κουαδράδο, λογικά, δεν θα γίνει ποτέ σύνθημα στην Curva Sud αλλά όταν βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, όχι μόνο η Curva Sud ή το Allianz Stadium συνολικά, αλλά όλοι οι Γιουβεντίνοι μπορούν να περιμένουν από αυτόν κάτι πολύ καλό. Επιθετικά ή αμυντικά. Και αυτό είναι που λατρεύει σε αυτόν ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ή ο Μπέπε Μαρότα.


1 σχόλιο:

  1. Πολύ υποτιμημένος παιχτης. Αλήθεια έχουμε κοντή μνήμη. Μόλις πριν 4-5 χρόνια παίζαμε 3-5-2 χωρίς εξτρέμ και εδώ και 2-3 που αλλάξαμε σύστημα έχουμε την πολυτέλεια να φέρνουμε παίχτες σαν τον Κουαρνταντο από τον πάγκο.
    Θα ήθελα στα ματς με Ρεάλ τον Χουάν δεξί μπαμ και μπροστά του τον Κόστα για να μην ανεβαίνει τόσο πολύ ο Μαρτσέλο. Αλλά δεν το βλέπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή