6 Απρ 2018

Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει ν’ αντιμετωπίσει η Γιουβέντους

Οι αλλαγές που σχεδιάζει να κάνει στο ρόστερ της η Γιουβέντους, θα τη φέρουν αντιμέτωπη και με το σοβαρότερο πρόβλημα του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, από το ματς με τη Ρεάλ κι έπειτα, είναι ασταμάτητα. Φεύγει ο ένας, φεύγει ο άλλος, φεύγουν 15, φεύγουν όλοι, γενικά επικρατεί ένας πανικός και ο καθένας γράφει ή λέει ό,τι θέλει. Οτι θα γίνουν αλλαγές, θα γίνουν. Αν θα είναι σε τέτοιο βαθμό ώστε να παραμείνουν μόνο... δέκα από το υπάρχον ρόστερ, όπως έγραψε για παράδειγμα χθες η Corriere dello Sport, θα περιμένουμε για να το δούμε. Δύσκολο φαίνεται αυτό πάντως.

Οπως δύσκολο είναι και η δουλειά που έχουν να κάνουν οι διοικούντες, αν επιμείνουν στη λογική του ιταλικού κορμού. Ο Μπέπε Μαρότα έχει πει πολλές φορές πόσο σημαντικό είναι αυτό και όντως είναι. Σίγουρα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα, από όλες τις απόψεις, αν ο σκληρός πυρήνας της ομάδας είναι ιταλικός, αρκεί όμως να είναι και ταλαντούχος.

Αν πιστέψουμε όσα κυκλοφορούν ως τώρα, τη νέα σεζόν δεν θα υπάρχουν στο ρόστερ οι Μπουφόν και Μαρκίζιο, ενώ είναι πιθανό να πουληθεί ο Στουράρο, χωρίς να αποκλείεται κάποια εξέλιξη και με τον Ρουγκάνι. Δύσκολο για τον τελευταίο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Οπως και να έχει, η Γιουβέντους θα χάσει 2-3 Ιταλούς. Την ίδια ώρα, έρχονται οι Καλντάρα και Σπινατσόλα, χωρίς να αποκλείεται και κάποιος άλλος. Ποιος όμως;


Η Γιούβε σωστά σκέφτεται ότι πρέπει να βρει τον επόμενο ιταλικό κορμό, αφού αυτός που την κράτησε τόσα χρόνια ήρθε η ώρα να... συνταξιοδοτηθεί σιγά-σιγά, αλλά αυτός ο κορμός θα πρέπει να είναι αντάξιος της Γιουβέντους αγωνιστικά. Θα πρέπει να πρόκειται για ποδοσφαιριστές που έχουν το ταλέντο, τον χαρακτήρα, το μυαλό, την προσωπικότητα, τον τσαμπουκά για να σταθούν στους μπιανκονέρι και να τους πάρουν πάνω τους τα επόμενα χρόνια.

Χωρίς να είμαστε απόλυτοι, βλέπετε πολλούς τέτοιους στις ιταλικές ομάδες αυτή τη στιγμή;


3 σχόλια:

  1. Οι καιροί αλλάζουν. Το ιταλικό ποδόσφαιρο δεν είναι καν στο μουντιάλ και όλοι οι παίχτες είναι για Λάτσιο και κάτω. Μπορεί να έχει μερικούς ιταλούς η νέα Γιουβε αλλά μόνο για αλλαγές στο καμπιονάτο. Δεν υπάρχει κανείς ιταλός παίχτης επιπέδου αυτη την στιγμή πλην του Βεράτι. Η Γιουβε πρέπει για πρώτη φορά στην ιστορία της να φτιάξει κορμό μη ιταλών αν δεν θέλει να βλέπει τους άλλους να κάνουν συλλογή ευρωπαικών. Είναι επιτακτικό το ιταλικό ποδόσφαιρο να δημιουργήσει ομάδες Νο2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλουμε έναν σκύλο χαφ δίπλα στον Πιανιτς. Μόνο ένας Ιταλός μου ερχεται στο μυαλό και παίζει στην Παρι,οπότε δύσκολο....
    Ο Καλνταρα πιστεύω θα μας βγεί γιατί παίζει με τσαμπουκά,σε σχέση με τον Ρουγκανι που σκουπιζει τον παγκο,αν και ταλαντούχος.
    Ο Σπινατσολα έπρεπε να ήταν ήδη στην ομάδα,ξέρει που έρχεται και το βάρος της φανέλας. Αν θα πιασει άλλο θέμα
    Δεν νομίζω να γινουν τοσο σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ
    Τώρα για τα υπόλοιπα μεταγραφικά είναι νωρίς ακομη,εδώ θα ειμαστε και θα τα σχολιαζουμε.
    Forza Juve...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αξίζει να προσπαθήσει για Φλορέντσι και Πελεγκρινι.Δυσκολες περιπτωσεις αλλα ποτε δε ξερεις.Πιστευω πολυ του Καλνταρα και Σπινατσολα.Γενικα περαν της καταγωγης,η ομαδα χρειαζεται ενα δυναμικο μεσο να δεσει με τον Πιανιτς και ενα καλο εξτρεμ.Εχω ξαναπει οτι θα μου αρεσε ο Κουαντραδο σαν δεξι μπακ.Για τον αξονα μου ερχεται προχειρα ο πολυθεσιτης Φαμπινιο που παιζει και στα μπακ και ειναι καλος μεσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή