23 Απρ 2018

Ασέβεια στην Ιστορία

Τελικά, ποια είναι η φετινή Γιουβέντους;

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Αυτή που έκανε το 0-3 μέσα στη Μαδρίτη και ένα πέναλτι δεν την άφησε να κάνει την ανατροπή του αιώνα ή αυτή που έχασε βαθμούς από την Σπαλ και την Κροτόνε, ενώ γνώρισε εντός έδρας ήττα από τη Λάτσιο και τη Νάπολι;

Το γκολ του Κουλιμπαλί πήγε τη διαφορά στο +1 (από το +4), φωταγώγησε μια ολόκληρη πόλη και το πρωτάθλημα πήρε και πάλι φωτιά. Κακή εμφάνιση από τη Γιουβέντους αλλά η Γιούβε ήταν κακή μόνο απέναντι στη Νάπολι;

Μήπως είναι κακή σε μια ολόκληρη σεζόν και απλά στη Μαδρίτη ήταν η εξαίρεση του κανόνα; Όπως έγραψε η Tuttosport και σας μετέφερε το forzajuve.gr, ο Μπουφόν και ο Ιγκουαΐν έδωσαν όρκο πίστης για να μη χαθεί το πρωτάθλημα. Ο πρώτος έκανε ό,τι μπορούσε, ο δεύτερος άγγιξε την μπάλα λιγότερο από τον καθέναν.

Οι υπόλοιποι;


Είναι προφανές πως κάτι δεν πάει καλά στην ποδοσφαιρική Γιουβέντους. Αντίθετα, στην εταιρεία πάνε όλα πρίμα. Ποδοσφαιρικά θα μιλήσουμε όμως και ναι, είμαστε περήφανοι για τη συγκεκριμένη ποδοσφαιρική παρέα. Ναι, είμαστε περήφανοι με ή χωρίς τον φετινό τίτλο. Ναι, τα παιδιά έχουν δικαίωμα να χάσουν κι ένα πρωτάθλημα δίχως να ξεχνάμε τι μας έχει προσφέρει αυτή η ομάδα. Ναι, σε όλα γιατί δεν πρέπει να είμαστε αγνώμονες. Και στο φινάλε, δε γίνεται να βρίζεις κάποιον (που είναι στο +1) επειδή μπορεί να χάσει το… 7ο σερί πρωτάθλημα. Το 7ο σερί. Δεν μπορείς να βρίζεις κάποιους που έχουν πετύχει κάτι μοναδικό στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου επειδή δεν θα το... διευρύνουν.

Μου αρέσει, δε μου αρέσει ο Αλέγκρι, βλέπω, δε βλέπω στο πρόσωπο του Ντιμπάλα έναν ηγέτη, θεωρώ, δε θεωρώ «λίγο» τον Ιγκουαΐν, δε γίνεται να χαρώ που έχασε η ομάδα ή να θέλω να δεχτώ γκολ για να γίνουν ριζικές αλλαγές. Οι αλλαγές θα γίνουν έτσι κι αλλιώς. Ο κύκλος αυτής της ομάδας κλείνει. Πώς θα κλείσει θα το δούμε σε λίγες εβδομάδες όταν και θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Ό,τι κι αν γίνει, την τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Βερόνα θα πρέπει ένα γήπεδο να είναι κατάμεστο και να χειροκροτήσει αυτή την ομάδα, ευχαριστώντας την για τα φανταστικά χρόνια που έχουμε ζήσει. Οτιδήποτε άλλο θα είναι ασέβεια στην Ιστορία.


10 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,
    Μεγάλη απογοήτευση σήμερα και γενικά έχω παρατηρήσει ότι η ομάδα παίζει μπάλα μόνο όταν δεν έχει κάτι να χάσει...ποιούς φοβηθήκαμε σήμερα ρε παιδιά, δεν γίνεται να έχεις πούλμαν από την αρχή μέχρι το γκολ, νομοτελειακά θα δεχθείς γκολ όπως και έγινε! Τέλος πάντων, θεωρώ πολύ δύσκολο να φύγουμε με νική και στις δυό καυτές έδρες δεδομένου ότι η Νάπολι δεν την ξαναπατάει...Ωστόσο πιστέυω σε αυτό που ανέφερα περί δύσκολων αγώνων και αναμένω αντίδραση. Πρωτάθλημα ή όχι θεωρώ ότι ο κύκλος αλέγκρι έχει κλείσει και πως αλλαγές πρέπει και θα γίνουν σίγουρα (γιουβε με τετοιο μεσο ορο ηλικιας δεν θυμαμαι ξανα) #forzajuve

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αλλαγές θα έρθουν. Και ίσως θα είναι -αναγκαστικά- ριζικές. Σχετικά με τον Αλέγκρι, είναι σεβαστή η γνώμη σου, μια γνώμη που υιοθετείται και από μέλη της δική μας ομάδας εδώ στο σάιτ. Εχει γραφτεί έτσι αλλιώς και αυτές τις μέρες θα αναλυθεί εκτενέστερα. Forza Juve!

      Διαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για το άρθρο σας που μας δίνει πάτημα να σχολιάσουμε ποικιλοτρόπως....
    Η σεζόν είναι κακή.
    Η Μαδριτη ήταν αναλαμπή,την οποία προκάλεσε η "εμπνευση" του Μαξ στο πρώτου ματς με Ρεάλ στο Τορίνο. Εκεί χάθηκε η πρόκριση και μετα στο Μπερναμπέου βγήκε ο ποδοσφαιρικός εγωισμός όσων καταλαβαίνουν ποια φανέλα φορούν...
    Οι εμφανίσεις με Σπαλ και Κροτόνε δεν ήταν απλά κακές και στοίχισαν το πρωτάθλημα, ήταν και όλη η αγωνιστική εικόνα της ομάδας στη σεζόν.
    Οι ήττες με Νάπολι και Λάτσιο εντός ήταν δίκαιες.
    Οι νίκες με τις ίδιες ομάδες εκτός ήταν θαύμα με το ποδόσφαιρο που παίξαμε.
    Το συμπέρασμα είναι πως για τους ποδοσφαιριστές δεν νομίζω να έχει να πει κανείς τίποτα, μόνο υπερήφανοι πρέπει να είμαστε που "περιορίζουν" το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο και το χαραμιζουν στον βωμό της ποδοσφαιρικής "λογικης" του Αλεγκρι.
    Αν ήξερα ότι θα παρουσιαζες αυτό το έκτρωμα Μαξ, θα υπέγραφα πριν ένα μήνα για την απομάκρυνση σου,όπως σοφά σχολιάζεις όλη την σεζόν για να προλάβεις τα κακώς κείμενα...
    Forza Juve...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε. Μάλλον συμφωνούμε στα περισσότερα, όπως φαίνεται. Διαφωνούμε στο να γίνει αλλαγή προπονητή μέσα στη σεζόν. Ειδικά στην περίπτωση του Μαξ που τον θεωρούμε απολύτως επιτυχημένο, θεωρούμε πως δεν είναι σωστό να μην τον αφήσει να κλείσει τη σεζόν, με οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Forza Juve!

      Διαγραφή
  3. Ούτε εγώ συμφωνώ με την απομάκρυνση του, αλλά είπα να κάνω ένα αστειακι στο στυλ των δηλώσεων του μιστερ. Αλίμονο να μην αναγνωριστεί η συνεισφορά του και απομακρυνθεί ετσι.
    Αυτό δεν αναιρεί όμως το ότι ο Αλεγκρι είναι υπεύθυνος για την εικόνα της ομάδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για σιγά ρε λεβέντες. Η ομάδα νομοτελειακά έπρεπε να κάνει κοιλιά, τόσα σερί πρωταθλήματα 2 τελικοί τσου λου σε 3 χρόνια και με λίγη τύχη (βλέπε Μπάγερν και Ρεάλ) μπορεί να είχε και 5 τελικούς σε 6 χρόνια!). Όπως με τον Αλέγκρι ήταν κορυφή με τον Αλέγκρι θα έκανε και την κοιλιά. Δηλαδή ο Φέργκιουσον στην Γιουνάιτεντ όταν εκείνη έκανε την αναμενόμενη κοιλιά και έχανε πρωταθλήματα από την Άρσεναλ και την Τσέλσι, έπρεπε να φύγει; Αναμένανε την επιστροφή και με τον ίδιο προπονητή ήταν βέβαιο ότι θα γινόταν όπως και γινόταν σχεδόν αμέσως. Η αλλαγή επιτυχημένου προπονητή είναι δύσκολη για τον επόμενο. Αν φέτος ο Αλέγκρι δεν πάρει τίποτα είναι πιο σίγουρο ότι θα ξανασαρώσει του χρόνου απ' ότι αν έρθει κάποιος άλλος που μέχρι να δώσει το στίγμα του μπορεί να χαθούν 4-5 χρόνια. Δείτε τι έγινε στην Γιουνάιτεντ μετά τον Φέργκιουσον. Τι έγινε στην Γιουβε μετά τον Τραπατόνι και μετά τον Λίπι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία και σωστά τα περισσότερα από αυτά που σχολιάζεις, αλλά το «Για σιγά ρε λεβέντες», πού πήγαινε; Σε τι διαφορετικό;

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα σε όλους.Μετά από καιρό παίρνω θέση για την ομάδα στο site και η αφορμή είναι καλή.
    Εννοείται πως μετά από ήττες θα βγούμε όλοι και θα πούμε τα δικά μας είτε είμαστε Έλληνες είτε Ιταλοί!
    Άποψή μου είναι πως η ομάδα φέτος δεν έχει την σπίθα που είχε τα προηγούμενα έτη και πως σε νευραλγικές θέσεις ΔΕΝ ενισχυθήκαμε πχ.στα χαφ και στα φορ.
    μπορεί εγώ να είμαι στραβός αλλά το πανηγύρι κάθε χρόνο με Λιχσταινερ στο ch.l.,με ενδεχόμενη πώληση Σαντρο στην Αγγλία,με αποχώρηση Ντιμπάλα στην Ισπανία και φέτος στο κόλπο μπήκαν και οι Μαρκιζιο και Κεντίρα για το MLS,το μόνο που μου δίνει εμένα να καταλάβω είναι οτι οι περισσότεροι ήταν κορεσμένοι και μπορεί ξενερωμένοι.
    Για το τέλος θέλω να πω οτι λεφτά υπάρχουν και μάλιστα αρκετά και είναι ώρα να δαπανηθούν για τεράστιες μεταγραφές όπου και πρεστιζ σου δίνουν αλλά σίγουρα και ουσία.
    FORZA RAGAZZI
    Γιάννης THESS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλα καλά βρε παιδιά αλλά λέω,αλλά δεν πρέπει να παίξει και λίγο μπάλα πια αυτή η ομάδα πονάνε τα μάτια μας πια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή