24 Απρ 2018

Το «διάγγελμα» του Μπουφόν που κάνει τους παίκτες να θέλουν δύο φορές αυτό το πρωτάθλημα

Ο Τζίτζι Μπουφόν πήρε θέση μέσω JTV για τα σημερινά ρεπορτάζ, δίνοντας σύνθημα τίτλου.

Ο αρχηγός παρουσιάστηκε από τις εφημερίδες να έχει έντονο διάλογο με τον Μεχντί Μπενάτια στα αποδυτήρια μετά την ήττα από τη Νάπολι, ενώ φέρεται να είπε και στους συμπαίκτες του να μην τον αναγκάσουν να φύγει ηττημένος. Γενικά τα ρεπορτάζ θέλουν τα αποδυτήρια της Γιούβε σε περίεργη κατάσταση, με αποτέλεσμα ο Μπουφόν να βγει μπροστά.

Μέσω του καναλιού της ομάδας, ο αρχηγός ουσιαστικά έκανε ένα... διάγγελμα προς τον κόσμο της Γιουβέντους, λέγοντας τα εξής.

«Είναι αυτό το στυλ gossip, προφανώς κατασκευασμένο, που ακολουθούν τις ήττες ομάδων που μοιάζουν να μην έχουν αχίλλειο πτέρνα, όπως η Γιουβέντους. Προσπαθούν έτσι να αποσταθεροποιήσουν το περιβάλλον και να μειώσουν τη σιγουριά και την ενότητα του γκρουπ.

Σίγουρα, όπως είναι φυσιολογικό και όπως πάντα γινόταν από όταν είμαι στη Γιούβε, βρίσκω λογικό και υποχρεωτικό να συζητήσουμε και αυτό έγινε, αλλά κανείς, τουλάχιστον σε αυτά τα 17 χρόνια που είμαι στη Γιουβέντους, δεν υπέδειξε άλλον για να τον ενοχοποιήσει για μια ήττα ή ένα λάθος και αυτό, όσο θα είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας, δε θα συμβεί ποτέ.

Προσθέτω ότι ο Μεχντί είναι ένα παιδί που δείχνει απίστευτο σεβασμό και μπήκε στην ομάδα, στο γκρουπ με άριστο τρόπο. Δεν μου αρέσει που αναγκάζομαι να το υπογραμμίσω, αλλά πρέπει να το κάνω γιατί μπροστά σε τέτοιες... ειδήσεις, αν όχι συκοφαντικές τουλάχιστον ψευδείς, πιστεύω ότι μια διευκρίνιση ήταν απαραίτητη για να προστατέψω το γκρουπ και τον Μεχντί, ο οποίος είναι εκπληκτικός τύπος», είπε. Και αφού ολοκλήρωσε τη διάψευση, άρχισε το... καλό. Λέξεις που αν άκουσαν ή διάβασαν οι συμπαίκτες του, θα πρέπει να πάρουν το πρωτάθλημα!

«Χάσαμε πέντε πολύ σημαντικούς βαθμούς τις τελευταίες μέρες, αλλά είμαστε πάντα στην 1η θέση, έστω και με μειωμένο προβάδισμα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να το κρατήσουμε ως το τέλος της κούρσας, αυτός είναι ο στόχος μας και η υποχρέωση μας. Ενα τρέξιμο όπως αυτό των εννιά αυτών μηνών προκαλεί μια πολύ μεγάλη κατανάλωση ενέργειας, σωματικής και πνευματικής, αλλά τώρα απομένουν 20 μέρες για το τέλος και επομένως πρέπει να φτάσουμε στο όριο των δυνατοτήτων μας. Από εκεί και πέρα, αν οι άλλοι αποδειχθούν καλύτεροι, θα τους συγχαρούμε, γιατί σε ένα πρωτάθλημα 38 αγωνιστικών αυτός που νικάει το αξίζει. Αυτή είναι όμως μια σκέψη μακρινή ακόμη.


Αυτό με την Ιντερ είναι ένα καθοριστικό ματς, αλλά θα είναι και αυτά με την Μπολόνια, με τη Ρόμα, με τη Βερόνα... Και θα είναι και ο τελικός του Coppa Italia.

Είναι 20 μέρες που θα πρέπει να επιστρέψουμε στο γήπεδο με θυμό και "αθλητική βαρβαρότητα", 20 μέρες στις οποίες πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι, αλλιώς θα παίξουμε το παιχνίδι των αντιπάλων και όποιου, στις λίγες δύσκολες στιγμές μας, προσπάθησε πάντα με περίεργες ειδήσεις να δημιουργήσει προβλήματα, χωρίς ποτέ να τα καταφέρει.

Θα ήθελα και αυτή τη φορά, εμείς ως ομάδα και ο λαός της Γιουβέντους να ενωθούμε και να δημιουργήσουμε ένα τείχος προστασίας που θα μας επιτρέψει να ζήσουμε αυτές τις 20 μέρες σαν αληθινή Γιουβέντους»!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου