9 Απρ 2018

Δύο αλήθειες για τον Ντιμπάλα, μια θετική και μια αρνητική

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια για τον Πάουλο Ντιμπάλα, μόνο αν αποδεχθούμε την αλήθεια.

Ο Αργεντίνος ήταν ο πρωταγωνιστής στη νίκη επί της Μπενεβέντο με το χατ-τρικ που έκανε, τρίτο φετινό. Θα ήταν καλύτερα, βέβαια, αν ο Πάουλο τα έβαζε με τη Ρεάλ αλλά αυτό είναι γενικά ένα μεγάλο θέμα για τον Ντιμπάλα. Και επηρεάζει, φυσικά, και τις κρίσεις για τη σεζόν που κάνει.

Το Νο 10 της Γιουβέντους έφτασε στα 21 γκολ στη Serie A και στα 25 συνολικά τη σεζόν, πράγμα που σημαίνει ότι πραγματοποιεί την καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Οι προηγούμενες καλύτερες επιδόσεις του ήταν 20 και 23 αντίστοιχα, από την πρώτη του σεζόν στους μπιανκονέρι, άρα οι αριθμοί είναι με το μέρος του.

Είναι όμως έτσι; Είναι αυτή η καλύτερη σεζόν του Ντιμπάλα στη Γιούβε;

Αν θυμηθούμε το ξεκίνημα του, τις προσδοκίες που υπήρχαν, το τι περιμέναμε να δούμε, όχι. Είχε όμως βάση αυτό που θέλαμε να δούμε; Μάλλον όχι όπως φαίνεται. Το γεγονός ότι η πλειοψηφία του κόσμου θέλει από τον Ντιμπάλα να γίνει κάτι σαν ένας νέος… Μέσι, δεν σημαίνει ότι μπορεί να γίνει κιόλας. Κι αν δεν μπορεί να γίνει, δεν υπάρχει και λόγος να τον κρίνουμε με αυτά τα στάνταρντ.


Τα 25 γκολ ως τώρα, επομένως, αποδεικνύουν ότι όντως ο Ντιμπάλα κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, αν δεχθούμε ότι αυτή είναι παράλληλα η σεζόν που αποδεικνύεται ότι πρέπει να περιμένουμε από αυτόν πιο... γήινα πράγματα, σε σχέση με ό,τι πιστεύαμε ότι μπορεί να κάνει. Στην καλύτερη σεζόν του, λοιπόν, ο Ντιμπάλα προσγείωσε όλους όσοι περίμεναν πως θα έχει το ρόλο του… Μεσσία της Γιουβέντους.


2 σχόλια:

  1. Παιδιά άλλες χρονιές μην συγκρίνεται
    Φέτος σχεδόν όλες οι μπάλες περνάνε από τα πόδια του
    Πέρσι αυτή τη δουλειά την έκανε ο αλβες και ο καλός σαντρο
    Πρόπερσι δυνατό άξονα με πογκμπα μαρκιζιο
    Φέτος δυστυχώς όχι τα προβλεπόμενα από τον Ντάγκλας στα παιχνίδια που καίει η μπάλα και τα μπακ δεν εμπνέουν
    Μια χαρά τα πάει ο ντιμπαλα αλλού είναι τα προβλήματα της ομάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κορυφαίος, δεν ξέρω τι θα κάναμε εάν δεν υπήρχε και αυτός, σίγουρα δεν θα είμαστε πρωταθλητές.


    ΑπάντησηΔιαγραφή