7 Απρ 2018

Το μεγάλο ψέμα που ξεδιπλώνεται μετά το ματς με τη Ρεάλ

Μια ήττα, όσο βαριά κι αν είναι, μπορεί ν’ αλλάξει μια ολόκληρη ομάδα; Να στείλει σε άλλη χώρα τον προπονητή της και μαζί, στις αποσκευές του, και κάποιους παίκτες;

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Αν ήταν έτσι, τότε αυτά που διαβάζουμε τα τελευταία 24ωρα, θα έπρεπε να γίνουν μετά τον τελικό του Κάρντιφ. Εκεί που χάθηκε μια κούπα, εκεί που η προσγείωση ήταν πραγματικά απότομη. Εκεί που η Γιουβέντους είχε παρουσιαστεί ως πραγματικό φαβορί, οι ουδέτεροι ήταν μαζί της και παντού άκουγες το εκνευριστικό «να το πάρει η Γιούβε για τη μισητή Ρεάλ και τον Τζίτζι».

Οι μπιανκονέρι επέστρεψαν με τέσσερα γκολ στο Τορίνο, τα τρία στο δεύτερο ημίχρονο όταν βγήκαν να παίξουν στα τελευταία 45 λεπτά την κούπα. Με τη φήμη για μεγάλο καυγά στα αποδυτήρια, στην ανάπαυλα, να πλανάται ακόμη και οι περισσότεροι από εμάς να θεωρούμε πως έγινε, η Γιούβε έδιωξε δύο παίκτες της (γιατί στην ουσία αυτό έκανε, τους έδιωξε): τον Μπονούτσι με μεταγραφή και τον Ντάνι Αλβες ως ελεύθερο.

Ούτε ο μίστερ Αλέγκρι έφυγε (που έχασε το δεύτερο τελικό μέσα σε τρία χρόνια), ούτε οι μισοί ποδοσφαιριστές είχαν 50, 60, 70, 80 ή 90% πιθανότητες να φύγουν. Γιατί όμως τώρα ζούμε ένα παροξυσμό αλλαγών στη Γιουβέντους; Σε μια ομάδα που όλοι γνωρίζουμε πως δε συνηθίζονται οι πολλές αλλαγές…

Γιατί τώρα και όχι πέρσι, μετά τον τελικό του Champions League, στις αρχές του καλοκαιριού; Πολύ απλά γιατί τώρα υπάρχει χρόνος να χαθεί το πρωτάθλημα. Η Γιουβέντους βρίσκεται εκτός Ευρώπης και μόνο με την ανατροπή του αιώνα θα συνεχίσει στο θεσμό. Δύσκολο. Στην Ιταλία απομένουν 8+1 ματς. Οκτώ αγώνες για τη Serie A και ο τελικός του κυπέλλου Ιταλίας. Και αν στο Coppa Italia είναι ένα παιχνίδι και όλα γίνονται σε 90 ή 120 λεπτά, το πρωτάθλημα με το +4 χρειάζεται συμμαχίες για να χαθεί.

Ολες οι εχθρικές δυνάμεις, φυσικά και δεν υπάρχουν μόνο αυτές στην Ιταλία αλλά στην προκειμένη περίπτωση αυτές έχουν ξεσαλώσει, δίνουν την τελευταία μεγάλη μάχη. Η Γιουβέντους αλλάζει γιατί ο κύκλος της κλείνει. Πέρσι έκανε το ρεκόρ των 6Χ6 πρωταθλημάτων. Φέτος πάει για το 7Χ7 και το τέταρτο σερί νταμπλ. Ναι, έχει ξεφτιλίσει την ποδοσφαιρική Ιταλία και θέλουν να την δουν να αποτυγχάνει στη διεύρυνση του ρεκόρ. Θέλουν να δουν τη Γιούβε να χάνει τα πάντα. Δεν τους ενδιαφέρει ποιος θα τα πάρει (Νάπολι και Μίλαν). Τους ενδιαφέρει να μην τα πάρει η Γιούβε. Κυρίως το πρωτάθλημα.


Σε μια χώρα με ποδοσφαιρική παράδοση που οι μισοί έγιναν… Ρεάλ, θα γίνουν όλοι Μπενεβέντο, Σαμπντόρια, Νάπολι, Ελλάς Βερόνα, Σπαλ. Εξαρτάται με ποιον παίζουν οι μπιανκονέρι. Η Γιουβέντους αλλάζει και αυτό το ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα εμείς. Και το καταλάβαμε πρώτοι. Οπότε θα είμαστε προετοιμασμένοι σε αυτά που θα έρθουν.

Μέχρι τότε όμως, η Γιούβε είναι όρθια. Λαβωμένη αλλά όρθια. Και στην τελική μάχη με όλες τις αντίπαλες δυνάμεις να έχουν αναπτυχθεί απέναντί της, οφείλει να τους τελειώσει και μετά την έβδομη σερί φιέστα να δει τι πρέπει να γίνει για να διοργανωθεί και… όγδοη. Γιατί πρέπει να γίνουν αλλαγές.


1 σχόλιο:

  1. Πέρσι η ήττα ήρθε κάπως απρόβλεπτα και κανείς δεν είπε ότι η ομάδα δεν πάει καλά όταν για 45 λεπτά έχασες το τρεμπλ και πήγε τελικό τσου λου αήττητη! Είπαν ότι η ομάδα για κάποιο λόγο έκατσε στα τελευταία 45 λεπτά της χρονιάς! Φέτος δεν είναι το ίδιο. Κακό ποδόσφαιρο όλη την χρονιά, παραλίγο αποκλεισμός από τους 16 και τελικά αποκλεισμός στους 8 με 0-3 μέσα στο Τορίνο, κατακόρυφη πτώση της παλιοσειράς και τραγικές εμφανίσεις από τα αστέρια της. Ναι, πέρσυ κανείς δεν έπρεπε να πει ότι η ομάδα ξεφούσκωσε. Φέτος όμως είναι ηλίου φαεινότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή