30 Απρ 2018

Η συγκλονιστική στιγμή του Μπαρτζάλι

Τα δάκρυα του Αντρέα Μπαρτσάλι, όπως γράφει και η Tuttosport, δείχνουν την ηθική δύναμη αυτού του γκρουπ.

Η φωτογραφία είναι δευτερόλεπτα, κυριολεκτικά δευτερόλεπτα, μετά το τελευταίο σφύριγμα το βράδυ του Σαββάτου. Η Γιουβέντους έχει κάνει μια επική ανατροπή στο 87' και στο 89’ κόντρα στην Ιντερ και έχει πάρει μια νίκη-τίτλου, ανατρέποντας κυριολεκτικά τα πάντα σε ένα ματς που έδειχνε να στραβώνει οριστικά.

Σε αυτή τη φωτογραφία λοιπόν, ο Τζίτζι Μπουφόν ετοιμάζεται να αγκαλιάσει τους ήδη αγκαλιασμένους Μπαρτσάλι και Ντανιέλε Ρουγκάνι, με τον Αντρέα να έχει βάλει τα κλάματα! Είναι μια πραγματικά συγκλονιστική στιγμή, η οποία δείχνει το πόσο πολύ ήθελαν αυτή τη νίκη και πόσο πολύ θέλουν αυτό το πρωτάθλημα οι μπιανκονέρι και ειδικά οι παλιοί. Αυτοί που μπορεί και να μην είναι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές σε λίγες εβδομάδες.


Ο Αντρέα Μπαρτσάλι που έχει κατακτήσει έξι συνεχόμενα πρωταθλήματα και τρία συνεχόμενα κύπελλα, αυτός που έχει κατακτήσει το Μουντιάλ του 2006 ή το πρωτάθλημα στη Γερμανία με τη Βόλφσμπουργκ (!), δείχνει με αυτή την αυθόρμητη αντίδραση τι σημαίνει πρωταθλητισμός. Τι σημαίνει πάθος, τι σημαίνει «θέλω να νικήσω», τι σημαίνει Γιουβέντους.



Πάνω από όλα όμως, όπως γράφει σήμερα η Tuttosport, αυτό το κλάμα δείχνει την ηθική δύναμη αυτού του γκρουπ, δείχνει το πώς σκέφτονται στα αποδυτήρια -κόντρα σε όσα γράφονταν την προηγούμενη εβδομάδα- και το πόσο θέλουν αυτό το σκουντέτο. Περισσότερο κι από τα προηγούμενα έξι. Ακριβώς όπως είπαν και οι τιφόζι που πήγαν στο Βινόβο την προηγούμενη εβδομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου