7 Μαΐ 2018

Το -ελεγχόμενο- ρίσκο που πρέπει να πάρει ο Ανιέλι

Με το πρωτάθλημα να έχει κριθεί και τον τελικό του κυπέλλου μπροστά μας, αρχίζεις σιγά-σιγά να σκέφτεσαι το καλοκαίρι. Δηλαδή τις μεταγραφές.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Αν δεχτούμε όσα γράφονται τους τελευταίους μήνες στην Ιταλία, θα πρέπει να περιμένουμε αλλαγές. Σίγουρα στο ρόστερ, ενδεχομένως και στον πάγκο. Παίρνοντας ως δεδομένο ότι οι σχέσεις ανάμεσα στον Αλέγκρι και όλους στη διοίκηση, από τον Ανιέλι και τον Νέντβεντ, μέχρι τον Μαρότα και τον Παράτιτσι, είναι άριστες, σίγουρα δεν πρόκειται να έχουμε απρόοπτα.

Για να το θέσουμε πιο απλά, θεωρούμε αδιανόητο να μην ξέρουν ήδη οι δύο πλευρές αν θα συνεχίσουν μαζί και να περιμένουν τις επόμενες 14 μέρες για να αποφασίσουν. Το πρωτάθλημα κατακτήθηκε άλλωστε, στο Champions League μάλλον δεν... τραντάχτηκε η σχέση διοίκησης-προπονητή ειδικά έτσι όπως ήρθε ο αποκλεισμός, το Coppa Italia (ειδικά μετά από τρεις σερί κατακτήσεις) προφανώς δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο για το αν πρέπει ή όχι να παραμένει ένας προπονητής. Καλοδεχούμενο αν έρθει και πρέπει να έρθει, δε θα επηρεαστεί στο ελάχιστο κανείς και τίποτα αν δεν έρθει.

Οπως και να έχει, ανεξάρτητα από το αν θα παραμείνει ή όχι ο Αλέγκρι, θα πρέπει να δούμε πώς θα κινηθεί η Γιουβέντους στις μεταγραφές. Και η λογική λέει ότι δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από αυτή για να βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη η ομάδα. Κι ας έχει στο τέλος αρνητικό πρόσημο η σύγκριση ανάμεσα σε αυτά που ξόδεψε για παίκτες και εισέπραξε από πωλήσεις... Δε θα έρθει το τέλος του κόσμου, ούτε θα επηρεαστεί η οικονομική κατάσταση της Γιουβέντους τόσο πολύ.


Εχοντας τόσο σημαντική διαφορά από τις άλλες ομάδες σε όλα τα επίπεδα, ειδικά στο οικονομικό, η Γιούβε έχει μια πολύ καλή ευκαιρία να πάρει (ελεγχόμενο) ρίσκο, υπό την έννοια πως ακόμη κι αν δεν της βγουν άμεσα τα αποτελέσματα, πάλι μπροστά θα παραμένει από τους άλλους οικονομικά. Παράλληλα, έχει και μια καλή αφορμή για να το κάνει αυτό, αφού θα γίνουν, με βάση όσα διαβάζουμε δύο μήνες τώρα, οι αλλαγές που είναι να γίνουν στο ρόστερ.

Για λόγους ανάγκης επομένως αλλά και για το επικοινωνιακό κομμάτι, για να ζεσταθεί ξανά ο κόσμος στο σύνολο του, μοιάζει απαραίτητο φέτος το να κάνει η Γιουβέντους τουλάχιστον ένα μεγάλο μπαμ...


2 σχόλια: