18 Μαΐ 2018

Ο Αλέγκρι αποκάλυψε τι τον πείραξε περισσότερο τη χρονιά που τελειώνει και πώς το έζησε

Στην τελευταία συνέντευξη Τύπου της σεζόν ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ανακοίνωσε την παραμονή του στη Γιουβέντους.

Εδωσε ένα χαρακτηρισμό για κάθε πρωτάθλημα με τους μπιανκονέρι, απάντησε σε όσους αμφισβητούν τη Γιούβε και αποκάλυψε τι τον ενόχλησε περισσότερο φέτος.

Παραμονή του αγώνα με τη Βερόνα ο Αλέγκρι παραχώρησε την τελευταία συνέντευξη Τύπου για τη φετινή σεζόν και τα κυριότερα σημεία ήταν τα εξής.

Για το μέλλον του: «Οι πιθανότητες παραμονής μου είναι πάρα πολύ υψηλές, αλλά ποτέ δεν είχα αμφιβολίες για αυτό. Την προσεχή εβδομάδα θα προγραμματίσουμε τα πλάνα μας με σκοπό να κάνουμε τη Γιουβέντους ανταγωνιστική, όπως κάναμε πάντα. Θα βιαστούμε γιατί θέλω να πάω και διακοπές... Ας σκεφτούμε την αυριανή φιέστα όμως τώρα, για τις μεταγραφές έχουμε καιρό».

Για τα τέσσερα πρωταθλήματα που κατέκτησε: «Αυτά τα τέσσερα χρόνια ήταν όλα διαφορετικά μεταξύ τους. Η πρώτη χρονιά ήταν η χρονιά της αυτογνωσίας, με δεδομένο ότι η ομάδα τόνωσε την αυτοπεποίθηση της. Η δεύτερη χρονιά ήταν διαφορετική, μας χαρακτήρισε η ανθεκτικότητα μας, η επιμονή μας, αφού κάναμε μια απίστευτη ανατροπή με 25 νίκες σε 26 αγώνες. Το τρίτο scudetto ήταν αυτό της σταθερότητας, ξεκινήσαμε παίρνοντας κεφάλι στη βαθμολογία και παραμείναμε ως το τέλος. Το τέταρτο, τώρα, είναι το πιο όμορφο, είναι αυτό της υπερηφάνειας».


Για την αντιμετώπιση της Γιουβέντους: «Χρειάζεται μεγάλος σεβασμός, όποιος δε δίνει συγχαρητήρια στη Γιουβέντους, δεν έχει σεβασμό για τη δουλειά που έχουν κάνει οι ποδοσφαιριστές σε αυτά τα τέσσερα χρόνια. Κι έπειτα, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί μια ομάδα που παίρνει τέσσερα πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα και πάει σε δύο τελικούς Champions League. Και δεν μπορείς να την συγκρίνεις με μια ομάδα που δεν έχει παίξει ούτε ένα τελικό (εννοεί τη Νάπολι)».

Για το τι τον ενόχλησε περισσότερο φέτος: «Το γεγονός ότι μετά την ήττα από τη Νάπολι θεωρήθηκα ανίκανος να κάνω τον προπονητή. Χάσαμε και δώσαμε το πρωτάθλημα στη Νάπολι... Αλλά εκείνη ήταν η πιο όμορφη εβδομάδα της σεζόν για μένα. Οι παίκτες μου ήταν εκπληκτικοί, ήταν πεπεισμένοι ότι η Νάπολι θα έκανε μία ήττα και έτσι έγινε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου