5 Μαΐ 2018

Ο Αλέγκρι των νταμπλ και των επιτυχιών πούλησε το θέαμα και τώρα τον πουλάει το 44% των οπαδών

Η είδηση που δημοσίευσε το forzajuve.gr διαβάστηκε αρκετά αλλά αξίζει να την πάμε λίγο παρακάτω.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Οι Ιταλοί (όχι Ελληνες) που συμμετείχαν στη ψηφοφορία της εφημερίδας Corriere dello Sport για την παραμονή Αλέγκρι -αν τον θέλουν δηλαδή- ήταν μόλις 6% πάνω από τη βάση. Το 56% επιθυμεί να συνεχίσει ο Μαξ στον πάγκο της Γιουβέντους και το 44% όχι.

Κακά τα ψέματα, για τρία σερί νταμπλ, ίσως και τέταρτο, αλλά και με συμμετοχές σε δύο τελικούς του Champions League, το ποσοστό θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο. Η ερώτηση δεν ήταν αν ο Αλέγκρι είναι πετυχημένος, αν θεωρείτε πως πρόσφερε αλλά αν θέλετε να συνεχίσει.

Ο αλενατόρε και πετυχημένος είναι και πρόσφερε πολλά στο σύλλογο. Η ιστορία έγραψε και αυτό δεν αλλάζει. Ο Αλέγκρι είναι σίγουρα μέσα στους κορυφαίους κόουτς της Γιουβέντους, ίσως και μέσα στην τριάδα.

Γιατί δεν υπάρχει καθολική αποδοχή στο πρόσωπό του και γιατί δεν είναι μεγαλύτερο το ποσοστό αυτών που θέλουν να παραμείνει στο Τορίνο; Αν κάνουμε ένα γρήγορο flash back της σεζόν, θα δούμε πως η χρονιά δεν ήταν μόνο τα σπουδαία εκτός με Τότεναμ, Ρεάλ και Ιντερ αλλά ήταν και ματς που η ομάδα σφυρίχτηκε μέσα στο Allianz Stadium, παιχνίδια που πέταξε βαθμούς με νεοφώτιστες, ματς μέτρια έως βαρετά που ουδείς θα τα θυμάται.

Ετσι είναι όμως μια σεζόν. Εχει και τα πάνω της, έχει και τα κάτω της. Και δεν υπάρχει περίπτωση να έχει τις ίδιες επιδόσεις σε 50 παιχνίδια. Το 44% που πιστεύει πως έφτασε η ώρα να φύγει ο Αλέγκρι, γνωρίζει όλα τα παραπάνω αλλά το κάνει γιατί θέλει να βλέπει κάτι περισσότερο από την ομάδα. Καλύτερο ποδόσφαιρο και λιγότερη σκοπιμότητα.


Ο Μαξ κέρδισε την εμπιστοσύνη των οπαδών θυσιάζοντας το θέαμα. Γνώριζε καλά πως όταν ήρθε στο Τορίνο δεν ήταν καλοδεχούμενος. Η αποστολή του ήταν να πετύχει. Και είχε σκοπό να πετύχει με κάθε μέσο. Επέλεξε να είναι όσο πιο ρεαλιστής γίνεται ώστε να παίρνει τα τρόπαια και φτιάξει ξανά το όνομα της ομάδας στην Ευρώπη. Τα κατάφερε.

Πούλησε το θέαμα. Και κάποιοι σκέφτονται πως θα ήθελαν μια αλλαγή μετά από τέσσερα γεμάτα χρόνια. Είναι κατανοητή η επιθυμία του 44% που θέλει κάτι νέο, πιο φρέσκο, στον πάγκο της Γιουβέντους. Με μια σημαντική λεπτομέρεια όμως: για να φύγει κάποιος, θα πρέπει να έρθει κάποιος καλύτερος. Και σε αυτή την κατηγορία μάλλον δεν είναι ούτε ο Κόντε, ούτε ο Ζιντάν, ούτε ο Κλοπ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου