19 Μαΐ 2018

Αφοπλιστική ειλικρίνεια από τον Μπαρτσάλι: Τα τελευταία δύο χρόνια έχω γίνει χειρότερος

Ο Αντρέα Μπαρτσάλι μίλησε με μοναδική ειλικρίνεια για τον εαυτό του και δεν πιστεύει ότι θα βρεθεί αντίπαλος με τον Τζανλουίτζι Μπουφόν σε τελικό Champions League.

Ο πολύπειρος αμυντικός των μπιανκονέρι έκανε δηλώσεις στο Sky Italia μετά τη λήξη του ματς με τη Βερόνα και είπε τα εξής...

- Πόσο βαρύ είναι αυτό το μετάλλιο;
«Είναι όμορφο όπως τα άλλα. Κάθε χρόνο κουράζεσαι για να το κατακτήσεις. Υποφέραμε για να τα καταφέρουμε, είμαστε χαρούμενοι και είναι μια όμορφη γιορτινή μέρα που δεν τελειώνει τώρα, δεν τελειώνει νωρίς».

- Θες να πεις κάτι στον Μπουφόν;
«Πάντα του έλεγα τα πάντα. Εχουμε μια πολύ όμορφη σχέση. Θα λείψει, είναι ένας ηγέτης και ο καλύτερος τερματοφύλακας όλων των εποχών. Είναι ένας άντρας, ένας ηγέτης που μέσα στα αποδυτήρια βοηθάει τους πάντες να βελτιωθούν, να ωριμάσουν. Ποτέ δεν λέει κάτι τυχαία, όλοι τον ακούν».

- Εχεις βελτιωθεί πολύ στο διάβασμα του παιχνιδιού με την πάροδο των χρόνων. Είναι κάτι φυσιολογικό ή κάτι που πετυχαίνουν οι σπουδαίοι;
«Ας πούμε ότι όταν έχεις μια συγκεκριμένη ηλικία σε αυτό το επίπεδο μετράει πολύ το πνευματικό επίπεδο, το μυαλό. Τα τελευταία δύο χρόνια έχω χάσει πολύ σε αντίδραση και στο πώς προλάβαινα τις φάσεις. Εχω γίνει χειρότερος, κόντρα σε γρήγορους ποδοσφαιριστές αν δεν μπορείς να διαβάσεις τουλάχιστον τη φάση, δεν έχεις τύχη. Αλλαξα το παιχνίδι μου φέτος, δεν μπορώ πλέον να αντιδρώ γρήγορα και να προλαβαίνω τη φάση πριν γίνει, αλλά με βοηθάει η εμπειρία. Πρέπει να είσαι σε καλή φυσική κατάσταση, ακόμη κι αν δεν έχεις πλέον τη φρεσκάδα των προηγούμενων χρόνων».


- Πού θα πάει ο Μπουφόν;
«Δεν μου το είπε, είναι έκπληξη».

- Ισως είναι αντίπαλος σας σε τελικό Champions League...
«Οχι. Απολαύσαμε αυτές τις μέρες, ο λαός της Γιουβέντους τον αποθέωσε όπως του άξιζε, του έδειξε όλα τα συναισθήματα του. Θα κάνει τη σωστή επιλογή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου