7 Μαΐ 2018

Ποιος είναι ο οπαδός της Σπαλ που υπάρχει σε πανό Ultras άλλης ομάδας και «βρέθηκε» και στο Allianz Stadium

Ενα πανό με το πρόσωπο ενός νεαρού οπαδού εμφανίστηκε αρχικά έξω από το γήπεδο της Γιουβέντους και μετά στην κερκίδα των φιλοξενουμένων. Ποιος είναι όμως;

Η ιστορία του τραγική. Ο νεαρός σκοτώθηκε τη βραδιά της 25ης Σεπτεμβρίου του 2005, στην πόλη Φεράρα, μετά από επίθεση και χτυπήματα από αστυνομικούς.

Αρχικά τον σταμάτησαν δύο αστυνομικοί ενώ περπατούσε καθώς υπήρχαν αναφορές για φασαρίες στην ευρύτερη περιοχή εκείνη τη νύχτα. Φέρεται να είχε μαζί του απαγορευμένες ουσίες. Οι δύο αστυνομικοί, σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, ζήτησαν βοήθεια και πήγαν άλλοι δύο συνάδελφοί τους.

Πέρασαν χειροπέδες στο νεαρό Φεντερίκο, τον έριξαν στο έδαφος και του επιτέθηκαν όλοι μαζί. Τα χτυπήματα ήταν μοιραία, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του! Η οικογένεια του, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά αργότερα, ενημερώθηκε έπειτα από πέντε ώρες ενώ αρχικά οι Αρχές προσπάθησαν να ρίξουν το φταίξιμο στον ίδιο και στα ναρκωτικά.

Τελικά, τρία χρόνια μετά, αποκαλύφθηκε το 2008 από τις εκθέσεις που είχαν γίνει και αρχικά είχαν μείνει κρυφές, ότι ο θάνατος του οφείλεται στα χτυπήματα των αστυνομικών. Τιμωρήθηκαν αρχικά με 3 χρόνια και 6 μήνες. Από τον Φεβρουάριο του 2014 επέστρεψαν στη δουλειά τους και η φυσιογνωμία του Φεντερίκο Αλντροβάνι υπάρχει σε κάποια γήπεδα, εκτός από της ομάδας που υποστήριζε, της Σπαλ.


Σε αρκετές κερκίδες της Ιταλίας υψώθηκαν πανό για τον νεαρό τιφόζο της Σπαλ. Στη Ρώμη, στη Γένοβα, στο Μιλάνο. Από την άλλη, οι Ultras της Μπολόνια κουβαλούν το συγκεκριμένο πανό σε κάθε ματς, εντός-εκτός!








Δεκατρία χρόνια μετά, ο Φεντερίκο Αλντροβάνι «πέρασε» και από το Allianz Stadium μέσω των οπαδών της Μπολόνια. Ενας τιφόζο της μικρής και άσημης Σπαλ, σε πανό των Ultras μιας άλλης ομάδας. Οπαδικές στιγμές που προσφέρει το ποδόσφαιρο.

Το θέμα δημοσιεύθηκε στο οπαδικό σάιτ bandierabianconera.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου