9 Μαΐ 2018

Υμνοι από Γκατούζο για τη Γιουβέντους και τον πλανήτη της που πάντα τον συνάρπαζε

Είναι μια μεγάλη μορφή του ιταλικού ποδοσφαίρου, και όχι μόνο της Μίλαν.

Ο παθιασμένος και εκκεντρικός Τζενάρο Γκατούζο, με τα ωραία και τα άσχημά του, μίλησε με τα καλύτερα λόγια την Γιουβέντους.

Οχι για τη Γιούβε του τελικού ή της φετινής σεζόν ή της τωρινής αυτοκρατορίας της αλλά συνολικά για τη Γιούβε. Τον «πλανήτη Γιούβε», όπως είπε. Απομονώσαμε τις ατάκες του για τους μπιανκονέρι, λέξεις πως δε σχετίζονται με το ματς της Ρώμης αλλά με το πώς βλέπει να αντιμετωπίσει ο Γκατούζο έναν αντίπαλο.

Για το πιο κλαμπ ανάμεσα στα δύο είναι πιο πάνω με βάση τους τίτλους: «Οταν νικάς, σημαίνει ότι υπάρχει σπουδαία νοοτροπία. Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω... Η Μίλαν για τον τύπο του ποδοσφαίρου που έπαιξε και τον τύπο των παικτών που ήθελε, είναι λίγο διαφορετική. Κάτι δοαφορετικό στα χρόνια του Σάκι, του Καπέλο και του Αντσελότι, το έφερε. Το έφερε στην Ευρώπη. Αλλά το να νικήσεις όπως νικάει η Γιουβέντους, με ποιότητα και φυσική δύναμη, δεν είναι εύκολο. Δεν ξέρω να σας πω ποιο είναι πιο εύκολο και ποιο πιο δύσκολο. Το να νικήσεις, εξ ορισμού, είναι δύσκολο, είτε στην Ιταλία είτε στην Ευρώπη. Αν θέλουμε να κάνουμε συγκρίσεις σε επίπεδο πρεστίζ, ιστορίας, οικονομικά, σίγουρα εμείς θα σταθούμε στις νίκες στην Ευρώπη αλλά το να φτάσεις ως τον τελικό, είναι σα να έχεις νικήσει. Πόσους τελικούς έχει χάσει η Γιούβε; Πολλούς, έχει πάει σε πολλούς τελικούς όμως. Οταν μιλάς για τη Γιουβέντους, μιλάς για να ένα σπουδαίο κλαμπ, με σπουδαία ιστορία, ένα κλαμπ που είναι συνηθισμένο στις νίκες και διατηρεί πάντα αυτή τη σπουδαία νοοτροπία».


Για το τι είναι η Γιουβέντους για τους Μιλανίστι: «Ως ποδοσφαιριστής, η Γιούβε μου έδινε την αίσθηση μιας ομάδας με πραγματικά σπουδαία νοοτροπία, μια ομάδα με σπουδαίο αίσθημα του ανήκειν, μια ομάδα με ποδοσφαιριστές που είναι υπερήφανοι και... σκοτώνουν, όταν φοράνε αυτή τη φανέλα. Ο... πλανήτης Γιουβέντους πάντα με συνάρπαζε γιατί υπάρχει πειθαρχία, υπάρχει ενότητα, ξέρουν τι θέλουν να κάνουν και είναι πάντα έτοιμοι για μάχη. Αυτό είναι κάτι που πάντα ζήλευα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου