17 Μαΐ 2018

Μπουφόν: Το Σάββατο θα είναι το τελευταίο μου ματς με τη Γιουβέντους

Ο πλανήτης Γιουβέντους ήταν συντονισμένος στη συνέντευξη Τύπου του Τζανλουίτζι Μπουφόν.

Ο αρχηγός της Κυρίας άνοιξε τα χαρτιά του και είπε αυτό που περίμεναν, αλλά συγχρόνως δεν ήθελαν, ν' ακούσουν οι περισσότεροι. Σταματάει από τη Γιουβέντους!


Τη συνέντευξη ξεκίνησε ο Αντρέα Ανιέλι λέγοντας: Είναι δύσκολο να βρεις τις λέξεις. Πέτυχε τα πάντα και έχει 26 τίτλους σε 22 χρόνια καριέρας. Ηταν στον παράδεισο και κατέβηκε στην κόλαση. Θα του είμαστε πάντα ευγνώμονες. Αυτή η σεζόν ήταν κουραστική, την περίμενε διαφορετική. Θέλαμε να πάμε στη Ρωσία για να παίξει το 6ο του Μουντιάλ. Είδε να «χάνεται» ένας τελικός του Champions League, είδε τον Κουλιμπαλί να σκοράρει και θα μπορούσε να χαθεί το πρωτάθλημα. Μετά ήρθε ο τελικός του Coppa Italia και το ματς με τη Ρόμα. Τα γεγονότα αυτής της χρονιάς δεν αλλάζουν τον προγραμματισμό της Γιουβέντους. Ξέρουμε ότι τη νέα σεζόν στην εστία της Γιουβέντους θα είναι ο Σέζνι. Ο Τζίτζι έχει προτάσεις τόσο για να συνεχίσει να παίζει όσο και για να σταματήσει. Εγώ θέλω να του πω μόνο grazie.



Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Τζανλουίτζι Μπουφόν. «Ευχαριστώ τον πρόεδρο. Δεν είναι μόνο ο πρόεδρος μου, αυτά τα χρόνια χτίσαμε μια μοναδική φιλία. Η εντιμότητα και η πίστη το έκαναν αυτό. Το γεγονός ότι είναι σήμερα όλοι εδώ, από τη διοίκηση ως τον Τζόρτζιο Κιελίνι, είναι μια σπουδαία τιμή. Είμαι χαρούμενος που είστε πολλοί εδώ γιατί είστε απαραίτητοι κι εσείς, καθοριστικοί για να περάσουν κάποια μηνύματα. Είναι μια ιδιαίτερη μέρα για μένα και τη ζω με πολύ ηρεμία, ευτυχία», είπε.


Και ακολούθησε η… βόμβα που όλοι περίμεναν: Το Σάββατο θα είναι το τελευταίο μου ματς με τη Γιουβέντους και νομίζω πως είναι ο καλύτερος τρόπος για να τελειώσει αυτή η περιπέτεια. Ο φόβος μου ήταν να φτάσω στο τέλος με... υποστήριξη, με άδεια μηχανή. Μπορώ να πω ότι δεν είναι έτσι και είμαι υπερήφανος που μπόρεσα να δείξω τον καλύτερο μου εαυτό στο γήπεδο. Για μένα αυτό είναι ό,τι καλύτερο, γιατί δεν είναι δεδομένο για κάθε αθλητή.

Ευχαριστώ τη Γιουβέντους, η οποία το 2001 ξόδεψε για ένα εκπληκτικό ταλέντο και αν αυτό το ταλέντο τώρα έχει γίνει πρωταθλητής είναι γιατί η Γιουβέντους το πέτυχε. Αν στα 40 μου χρόνια είμαι ακόμη εδώ, οφείλεται στη νοοτροπία της Γιούβε. Τη φιλοσοφία της την έκανε φιλοσοφία μου και θα τη χρησιμοποιήσω και στο μέλλον, μετά το ποδόσφαιρο, αν χρειάζεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου