12 Μαΐ 2018

Ο Ιταλός παράγοντας που έχει «φάει» τους περισσότερους προπονητές, μέχρι και 9 στην ίδια σεζόν!

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου λέει πως όταν δεν πάει κάτι καλά στην ομάδα, αλλάζεις τον προπονητή και όχι τους παίκτες. Λογικό σε ένα μεγάλο βαθμό. Ενας Ιταλός πρόεδρος το έχει πάει παρακάτω…

Ο Μαουρίτσιο Ζαμπαρίνι, για χρόνια ιδιοκτήτης και πρόεδρος της Παλέρμο, έχει «καθαρίσει» δεκάδες κόουτς. Εχει απολύσει προπονητή στην προετοιμασία, Μετά από μια βαριά ήττα. Εχει, όμως, προσλάβει τον ίδιο που έδιωξε λίγες αγωνιστικές πριν.

Ο εκκεντρικός Ζαμπαρίνι ασχολείται 31 χρόνια με το κάλτσιο, με τη Βενέτσια και την Παλέρμο. Εχει συνεργαστεί με 70 προπονητές. Με μια απλή διαίρεση, δεν τον λες και… σταθερό στις σχέσεις του με τους κόουτς.

Βάσει των στοιχείων, η μέση «διάρκεια ζωής» ενός προπονητή στον πάγκο των ομάδων του Ιταλού επιχειρηματία είναι γύρω στους τέσσερις μήνες. Ένα ποσοστό που μικραίνει όταν μιλάμε για της σεζόν που οι ομάδες του παίζουν στη Serie A και πέφτει τους 3,5 μήνες.


Μέσα σε τρεις δεκαετίες, μόνο οκτώ φορές έχει βγάλει σεζόν με τον ίδιο κόουτς. Ο Βάλτερ Νοβελίνο έχει το μοναδικό… προνόμιο να έχει κάτσει δύο σερί σεζόν στον πάγκο του Ζαμπαρίνι (το 1997-98 οδήγησε τη Βενέτσια στην Serie A και έμεινε στην τεχνική ηγεσία της και την επόμενη).

Η σεζόν 2015-16, όμως, είναι μια «γεμάτη» χρονιά για τον Ιταλό πρόεδρο καθώς έφερε την ομάδα του 9 προπονητές (Ιακίνι, Μπαλαρντίνι, Βιβιάνι, Μπόσι, Τεντέσκο, Μπόσι, Ιακίνι, Νοβελίνο, Μπαλαντρίνι).

Είναι ο απόλυτος «προπονητοφάγος». Ο Ιταλός… Χάνιμπαλ Λέκτερ όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο Ιταλός δημοσιογράφος Γκαμπριέλε Ρομανιόλι σε άρθρο του στην La Repubblica.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου