26 Ιουν 2018

Ο αχρείαστος που δόθηκε δανεικός έσφιξε τις γροθιές του και σήμερα είναι κομμάτι της ιστορίας της Γιουβέντους

Αποκτήθηκε ως αριστερός μπακ, «μοιράστηκε» ανάμεσα σε Τορίνο και Φλωρεντία, για να γίνει στη συνέχεια 100% Γιουβεντίνος, κεντρικός αμυντικός και πλέον αρχηγός της Κυρίας.

Η φωτογραφία της Γιούβε στο Instagram με την οποία ουσιαστικά ανακοίνωσε ότι το περιβραχιόνιο περνάει από τον Τζίτζι Μπουφόν στον Τζόρτζιο Κιελίνι, είναι ουσιαστικά ο τερματικός σταθμός σε μια καριέρα που αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς συνεχίστηκε. Ο Τζόρτζιο, βλέπετε, άρχισε το ποδόσφαιρο ως αριστερός μπακ και ως τέτοιος μάλλον ήταν αχρείαστος στον Φάμπιο Καπέλο τη σεζόν 2004-05, με αποτέλεσμα ο Λουτσιάνο Μότζι να τον δώσει στη Φιορεντίνα με τη μορφή της συνιδιοκτησίας.

Η επιστροφή του στο Τορίνο ένα χρόνο μετά, με τη Γιούβε να αγοράζει το 50% των Τοσκανών, του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει 23 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και οι μπιανκονέρι τον κράτησαν και για την ιδιαίτερη σεζόν 2006-07. Η κομβική χρονιά στην καριέρα του Κιελίνι, όμως, ήταν η επόμενη. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι «εκμεταλλεύτηκε» τον σοβαρό τραυματισμό του Ζόρζε Αντράντε για να μετατοπίσει στο κέντρο της άμυνας τον «Τζορτζιόνε» και... αυτό ήταν.

Με εκπληκτική σωματική δύναμη, τρομερή διάθεση για δουλειά, πάθος και σεβασμό για τους παλαιότερους στα αποδυτήρια, ο Κιελίνι δεν άργησε να ξεχωρίσει και να κερδίσει την εκτίμηση των οπαδών.


Η εκτίμηση που έγινε αγάπη
Αυτή η εκτίμηση, σταδιακά, έγινε αγάπη, αφού ο «Κιέλο» ήταν αυτός που αναλάμβανε πάντα τις δύσκολες αποστολές -ας ρωτήσει κάποιος τον Ιμπραΐμοβιτς για να του πει ποιος είναι ο Κιελίνι- ενώ η αυταπάρνηση του έχει ως αποτέλεσμα να έχει γίνει σήμα κατατεθέν το δεμένο ματωμένο κεφάλι.

Αμυντικός παλαιάς κοπής, δηλαδή... κανονικός αμυντικός, ο Τζόρτζιο Κιελίνι είναι το παράδειγμα ποδοσφαιριστή που λατρεύει η Γιουβέντους παραδοσιακά. Ο ποδοσφαιριστής, δηλαδή, που ξέρει τις αδυναμίες του, δουλεύει πάνω σε αυτές, βελτιώνεται συνεχώς, «σκοτώνεται» για την ομάδα, σέβεται τον ρόλο του και αυτόν τον άλλων στα αποδυτήρια, στο κλαμπ. Κι όταν ένας τα κάνει όλα αυτά στο Τορίνο και είναι και χρόνια εκεί, έρχεται η στιγμή που αναγνωρίζεται.



Με ένα περιβραχιόνιο στο αριστερό μπράτσο και με την προσφώνηση... Capitano πλέον.


1 σχόλιο: