4 Ιουλ 2018

Απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα για τη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Τζανλούκα Ντι Μάρτζιο αναφέρθηκε στο θέμα Γιουβέντους-Κριστιάνο Ρονάλντο, με βάση τις δικές του πληροφορίες.

Τα ιταλικά ΜΜΕ απλά αναπαρήγαγαν χθες όσα έγραφαν ή έλεγαν Ισπανοί και Πορτογάλοι, αποφεύγοντας να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το αν θα γίνει ή όχι η μεταγραφή. Λογικό, αφού δεν είναι μια οποιαδήποτε μεταγραφή, δεν είναι μια απλή υπόθεση και κανείς πλην των άμεσα ενδιαφερόμενων δεν μπορεί να ξέρει αυτή τη στιγμή αν θα γίνει ή όχι.

Χθες αργά το βράδυ πάντως, μέσω της ιστοσελίδας του, τοποθετήθηκε για το θέμα ο Ντι Μάρτζιο με βάση τις δικές του πληροφορίες και είπε τα εξής...

- Ο Ρονάλντο στη Γιουβέντους, αυτή τη στιγμή είναι μια υπέροχη σκέψη και δε θα ήταν λάθος να το χαρακτηρίσει κάποιος «υπόθεση», για διάφορους λόγους.

- Αν υπάρχει κάτι σίγουρο, είναι ότι ο Πορτογάλος θα έφευγε με προθυμία από τη Ρεάλ γιατί έχει κουραστεί από τα μπρος-πίσω του Φλορεντίνο Πέρεθ στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του, με τις σχέσεις ανάμεσα στον Πορτογάλο και τον πρόεδρο των Μαδριλένων να μοιάζουν πιο ψυχρές από ποτέ.

- Η Γιουβέντους ξέρει ότι ο Κριστιάνο είναι θετικός στο ενδεχόμενο να γίνει κάτοικος Τορίνο. Και το ξέρει μέσω του Ζόρζε Μέντες, με τον οποίο οι σχέσεις έχουν επιτέλους βελτιωθεί, μετά και τη μεταγραφή του Ζοάο Κανσέλο.

- Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις με τον ποδοσφαιριστή ή τη Ρεάλ. Υπάρχουν σκέψεις και μελέτες που γίνονται στο κλαμπ για να δουν κατά πόσο είναι εφικτή μια μεταγραφή που θα κοστίσει περίπου... 400 εκατ. ευρώ! Τα 100-150 θα πρέπει να πάνε στη Ρεάλ, τα υπόλοιπα θα είναι το κόστος του Κριστιάνο, αν υπολογίσουμε και την εφορία που στην Ιταλία είναι υψηλά και διπλασιάζει ουσιαστικά το συμβόλαιο του παίκτη.

- Δεν προκύπτει αυτή τη στιγμή από κάπου ότι θα υπάρξει «εξωτερική» βοήθεια, με οποιαδήποτε φόρμουλα, από τον Αντρέα Ανιέλι ή τον Τζον Ελκαν. Αν η μεταγραφή γίνει, θα γίνει με βάση την οικονομική δυνατότητα της Γιούβε και τους υπολογισμούς για το πόσα παραπάνω θα είναι τα έσοδα.


- Η Ρεάλ δε θα είναι εύκολη στις συζητήσεις. Λέγεται ότι ανάμεσα στους Μαδριλένους και τον Ζόρζε Μέντες υπάρχει συμφωνία, η οποία προβλέπει ότι ο Κριστιάνο μπορεί να αποδεσμευθεί με 100 εκατ. ευρώ ή ένα ποσό λίγο μεγαλύτερο, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει επιβεβαίωση για αυτό.

- Αν ο Ρονάλντο φύγει από τη Μαδρίτη, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τη Ρεάλ να μην τον αντικαθιστά με μια μεγάλη μεταγραφή, αλλά η υπόθεση Νεϊμάρ μοιάζει πολύ δύσκολη για τους Ισπανούς.

Ολα αυτά επιβεβαιώνουν, κατέληξε ο Ντι Μάρτζιο, ότι αυτή τη στιγμή ο Ρονάλντο στη Γιουβέντους είναι μια υπέροχη σκέψη που κινεί τη φαντασία αλλά και το μυαλό των ανθρώπων των μπιανκονέρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου