17 Ιουλ 2018

Ο «εγκέφαλος» της αγοράς του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο άνθρωπος πίσω από τη μεταγραφική πολιτική της Γιουβέντους

Η παρουσία του Φάμπιο Παράτιτσι δίπλα στον Κριστιάνο Ρονάλντο στη χθεσινή παρουσίαση του Πορτογάλου, είναι η αναγνώριση της δουλειάς του.

Μιλάει συνεχώς στο κινητό τηλέφωνο, έχει στήσει ένα δίκτυο σκάουτινγκ σε όλο τον κόσμο, είναι αυτός που έχει τις πιο ιντριγκαδόρικες μεταγραφικές ιδέες, σύμφωνα με τον Μπέπε Μαρότα.

Ο Παράτιτσι είναι ένας παράγοντας του ποδοσφαίρου που... απεχθάνεται το να μιλήσει στους δημοσιογράφους, στις κάμερες. Προτιμά, όσο κλισέ κι αν ακούγεται, να «μιλάει» με την απόδοση των παικτών που κλείνει, με τα αποτελέσματα της ομάδας, με τις σωστές κινήσεις που δίνουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα, χωρίς όμως να χρειάζεται να δοθεί και κάτι παραπάνω από το προβλεπόμενο μπάτζετ.

Αθλητικός διευθυντής τυπικά, τεχνικός διευθυντής ουσιαστικά, δεξί χέρι του Μπέπε Μαρότα από τα χρόνια της Σαμπντόρια, φίλος του Αντρέα Ανιέλι, κολλητός του Πάβελ Νέντβεντ και ο άνθρωπος που κερδίζει την απόλυτη εμπιστοσύνη κάθε προπονητή της Γιουβέντους σε αυτά τα οκτώ χρόνια (Ντελ Νέρι, Κόντε, Αλέγκρι), ο Παράτιτσι θεωρείται από πολλούς ο «εγκέφαλος» της μεταγραφικής πολιτικής της Γιούβε του Αντρέα Ανιέλι.


Πρόσφατα συμφώνησε για την επέκταση του συμβολαίου του για άλλα τρία χρόνια και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι σιγά-σιγά θα έρχεται όλο και περισσότερο στο προσκήνιο, αφού οι Ανιέλι, Μαρότα και Νέντβεντ τον εκτιμούν πολύ. Τόσο πολύ, ώστε ουσιαστικά -όπως είπε με άλλα λόγια και η επικεφαλής του γραφείου Τύπου των μπιανκονέρι πριν την έναρξη της χθεσινής παρουσίασης του CR7- να του πιστώνουν αυτή τη μεταγραφή!

Και η αναγνώριση ήρθε με το να είναι ο μοναδικός της διοίκησης που πήρε θέση δίπλα στον Ρονάλντο κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης. Και ο μόνος που μίλησε μετά, έστω για να απαντήσει σε μια ερώτηση μόνο, στο Sky Italia.


1 σχόλιο:

  1. Grande Fabio
    Όσο είναι ο Δον Φάμπιο στα μεταγραφικά η κορυφή είναι μονοδρομος...
    Λόγω οικονομικής δυσκολίας στις αρχές από την Γιουβέντους ηθελε και δεν πηρε,ετσι στα πρόχειρα...Βερατι από Πεσκάρα, Μαρσιαλ από Παρί πριν πάει Μονακο, Γκορετσκα από Μπόχουμ πριν την Σάλκε. Όλοι τους τώρα ονόματα που ακούγονται στα ρεπορτάζ της Γιούβε!
    Forza Juve...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή