2 Ιουλ 2018

Η επιθετική ανακοίνωση των οργανωμένων της Γιουβέντους κατά της διοίκησης

Οι ultras της Γιουβέντους έβγαλαν ανακοίνωση για τις αυξήσεις στην τιμή των εισιτηρίων διαρκείας, προειδοποιώντας για την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στο Allianz Stadium τη νέα σεζόν.

Το forzajuve.gr είναι το μοναδικό ελληνικό μέσο που σας έχει μεταφέρει αναλυτικά τα γεγονότα στο οπαδικό κίνημα της Γιουβέντους, όχι τώρα, εδώ και χρόνια και δεν έχουν περάσει παρά λίγες ώρες όταν γράφαμε για τις αντιδράσεις στα social media και στα οπαδικά φόρουμ..

Χθες γράφαμε για τα συνθήματα στους τοίχους του Τορίνο, σήμερα είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε και την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί της Γιούβε, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι οι τιμές ξέφυγαν εντελώς και ειδικά για το πέταλο, όπου έχουμε φτάσει ουσιαστικά στα 600 ευρώ...

Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση των μπιανκονέρι ultras της Curva Sud.

«Είμαστε Νικητές, είναι αλήθεια.

Αλλά οι αληθινοί χαμένοι δεν είναι οι άλλες ποδοσφαιρικές ομάδες, αλλά οι ίδιοι οι τιφόζι Γιουβεντίνοι. Και είναι μια ήττα που φαίνεται στο πορτοφόλι μας, ήδη άδειο από μια οικονομία που αφήνει λίγο χώρο για όνειρα (από το 2010 μέχρι σήμερα έχουμε περάσει από τα 265 ευρώ για το διαρκείας στα 595...!!! Για την ανανέωση... και 650...!!! για όποιον δεν είχε πέρυσι διαρκείας και θέλει να αγοράσει φέτος).

Για ακόμη μία φορά, βλέπουμε ακόμη μία αύξηση της τιμής του διαρκείας, όλο και πιο ίδιο με το κόστος μιας θεατρικής σεζόν παρά μιας ποδοσφαιρικής σεζόν.


Το να μιλάμε για την Curva σαν μια "λαϊκή εξέδρα" είναι καθαρή ουτοπία. Αν σε αυτό προσθέσουμε και τα χρήματα που χρειάζονται για τη θύρα των φιλοξενούμενων στα εκτός έδρας ματς, μπορείτε να καταλάβετε το πώς το "πίστη και πάθος" είναι πλέον μια πολυτέλεια που πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να αντέξουμε πια.

Δεν στέκει σαν αιτιολόγηση το γεγονός ότι ένα διαρκείας στην Curva Sud, αν χωρίσουμε την τιμή του σε κάθε ματς ξεχωριστά, κοστίζει πάνω-κάτω όσα και μια βραδιά στο σινεμά, γιατί 19 φορές τον χρόνο στο σινεμά έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε λίγοι. Ολο και περισσότεροι, πλέον, καταλαβαίνουν το πώς έχουμε γίνει "αναπόσπαστο κομμάτι του project": Είμαστε το πιο επιθυμητό οικονομικά κομμάτι.

Το αποδεικνύει το γεγονός ότι τα προβλεπόμενα έσοδα από το Stadium για το 2018 είναι αυξημένα κατά 13%, επειδή προβλέπονται περισσότερα έσοδα από τα διαρκείας και τα εισιτήρια που θα βγαίνουν προς πώληση στους αγώνες της Serie A. Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα των διαρκείας αναμένεται να αυξηθούν από τα 18,7 εκατ. ευρώ στα 21,4 εκατ. ευρώ (+14%).

Επιπλέον, υπάρχουν παράλογα προβλήματα, όπως η δυσκολία του να δώσεις το διαρκείας σου, ακόμη και σε μέλος της οικογένειας, με ματς που παίζονται οποιαδήποτε μέρα και οποιαδήποτε ώρα, αφού η ονομαστική αλλαγή πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά 24 ώρες πριν το ματς.

ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ  ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΗ ΘΥΣΙΑ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ) ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΤΙΦΟΖΙ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΞΑΣΘΕΝΕΙ.


Και αυτό προκαλεί, απαραίτητα, έντονες διαφωνίες. Οποιος από εμάς μπορεί, θα είναι όπως και να έχει στην Curva Sud, δεν ξέρουμε άλλο σημείο για το πάθος μας, αλλά μη μας ζητάτε και ενθουσιασμό.

Αφού πληρώνουμε σαν να είμαστε στο θέατρο, έτσι θα συμπεριφερόμαστε κιόλας, κατά συνέπεια.

Στο δόγμα, η απάντηση είναι η σιωπή. Ισως με κάποιο σφύριγμα ή αποδοκιμασία, αν οι ποδοσφαιριστές και οι εμφανίσεις δεν μας πείθουν.

Ξέρουμε ότι ρισκάρουμε να γίνουμε οι πιο αντιπαθητικοί, σχεδόν όπως αυτοί οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι στη φιέστα για το scudetto, μας χαιρέτησαν από απόσταση, με αρκετή απόσταση.

Οι "πελάτες" της Curva Sud». 


1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετικη ανακοινωση
    Ξερουμε ποιους ποδοσφαιριστες εννοουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή