9 Ιουλ 2018

Το επικοινωνιακό λάθος της Παρί που έπρεπε να προλάβει ο Μπουφόν

Η Παρί παρουσίασε τον Τζανλουίτζι Μπουφόν, με τον Ιταλό τερματοφύλακα να θέλει, όπως είναι φυσικό, να κατακτήσει τα πάντα.

Οι Γάλλοι πούσαραν τη μεταγραφή τους στα social media, η αλήθεια είναι πως όχι τόσο όσο θα περίμενε κανείς. Από τη μία βλέπετε η εθνική τους ομάδα βρίσκεται στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και από την άλλη η πιθανή κίνηση του Κριστιάνο Ρονάλντο έχει μονοπωλήσει τα μεγάλα ΜΜΕ. Ασε που όλοι γνώριζαν την είδηση εδώ και ένα μήνα.

Ενα εικαστικό που κυκλοφόρησε, πάντως, σε Facebook και Twitter, έπαιζε στο μότο με τη λέξη «One», το «1» δηλαδή που παραπέμπει ξεκάθαρα στο «Νο 1» που έχει επιλέξει ο Τζανλουίτζι Μπουφόν εδώ και χρόνια.


Οι Γάλλοι συνόδεψαν το «One» με το «of us». «One of us», «Ενας από εμάς» δηλαδή. «Uno di noi» στα ιταλικά. Η φράση που λένε οι οπαδοί (και της Γιουβέντους) για κάποιον παίκτη που θεωρούν πως είναι ένας από αυτούς. Κάτι παραπάνω δηλαδή από ένας παίκτης του ρόστερ.



Και για τον Μπουφόν το «ένας από εμάς» χρησιμοποιήθηκε πάρα πολλές φορές. Και ήταν αλήθεια. Το επικοινωνιακό λάθος ανήκει στην Παρί αλλά έπρεπε να τους… σκουντήσει και ο Τζίτζι και να τους έλεγε πως έτσι τον χαρακτήριζαν χρόνια στο Τορίνο. Δε γίνεται να τον λένε και στο Παρίσι…


3 σχόλια: