29 Αυγ 2018

Φοβερές αποκαλύψεις Μότζι για την εποχή Calciopoli και για το ξεκαθάρισμα που γινόταν στο εσωτερικό της Γιουβέντους

Στη συνέντευξη του στην Corriere dello Sport ο Λουτσιάνο Μότζι αναφέρθηκε φυσικά και στο Calciopoli.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρώην γενικός διευθυντής της Γιουβέντους για το συγκεκριμένο θέμα.

«Μπορούν να βγάλουν όσες αποφάσεις θέλουν αλλά εγώ πάντα δούλευα σκληρά, πάντα κοιτούσα να είναι καθαροί οι ισολογισμοί, πάντα αγόραζα φθηνά και πουλούσα ακριβά. Το μόνο που θέλω ακόμη και σήμερα, ειλικρινά, είναι να μου πουν ένα "μπράβο". Ειλικρινά».

Για το αν θα παραδεχθεί ποτέ τις ευθύνες του για το θέμα: «Στη Γιούβε είχα δύο μάτια μπροστά και δύο πίσω. Επρεπε να προσέχουμε τα πάντα. Καράρο και Γκαλιάνι, πρόεδροι στην ομοσπονδία και στη Lega αντίστοιχα, εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της Μίλαν ενώ ο Φακέτι ήταν κοντά στους διαιτητές για να τους έχει με το μέρος της η Ιντερ. Ναι, μιλούσα με τους αρχιδιαιτητές, είναι αλήθεια, αλλά τότε αυτό το έκαναν όλοι και κανείς δεν μπορεί να πει ότι ζήτησα ποτέ από κάποιον να μας δώσει μία νίκη. Ηθελα μόνο καλούς διαιτητές στα ματς της Γιουβέντους. Είναι παράνομο αυτό;».

Για το αν υπήρχε και... εσωτερικό πρόβλημα: «Το πραγματικό πρόβλημα ήταν ότι στο εσωτερικό της Γιουβέντους γινόταν τότε ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Η οικογένεια Ανιέλι εκείνη την εποχή, μετά τους θανάτους των Τζάνι και Ουμπέρτο Ανιέλι, ήταν ένα Φαρ Ουέστ και κάποιοι φοβούνταν ότι ο Τζιράουντο, ο οποίος ήταν άνθρωπος του Ουμπέρτο Ανιέλι, θα αποκτούσε πολύ μεγάλη δύναμη».

Για τους εξωτερικούς εχθρούς: «Οι μεγαλύτεροι ήταν οι Γκαλιάνι και Καράρο. Αρκεί να ακούσει κάποιος τις τηλεφωνικές συνομιλίες για να καταλάβει ότι ο Καράρο ήλεγχε τον Μπέργκαμο. Πέθανε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ Σάββατο βράδυ, εμείς ήμασταν με την ομάδα στη Φλωρεντία. Επρεπε να αναβληθεί το ματς της Κυριακής και να παίξουμε τη Δευτέρα. Ο αγώνας τελικά μετατέθηκε κατά μία εβδομάδα. Ο Γκαλιάνι, πρόεδρος της Lega, τηλεφωνεί στον Κοστακούρτα και του λέει: "Μεταθέσαμε τα ματς κατά μία εβδομάδα, έτσι θα προλάβει να αποθεραπευτεί και ο Κακά...". Χρονιά 2004, δύο ώρες μετά την κλήρωση, ο Καράρο καλεί τον Μπέργκαμο: "Ποιος είναι ο διαιτητής του Ιντερ-Γιουβέντους;". "Ο Ροντομόντι". Δύο ώρες πριν το ματς, ο Μπέργκαμο καλεί τον Ροντομόντι: "Πώς προετοιμάζεσαι; Να είσαι προσεκτικός, είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις ψηλά αλλά μετά αρκεί ένα λάθος για να πέσεις...". Προσπαθούσαν να πιέσουν καταστάσεις με κάθε τρόπο. Ο κόσμος δεν ξέρει κάποια πράγματα. Οταν, στις 20:00 το βράδυ, μετά από ένα Μίλαν-Γιουβέντους που νικήσαμε, ο Μπέργκαμο τηλεφωνεί στον Γκαλιάνι και του λέει: "Direttore, στο σπίτι μας κλάψαμε". Παρένθεση, η Αλεσάντρα, η σύζυγος του Μπέργκαμο, είναι οπαδός της Μίλαν. "Δεν περίμενα ποτέ ότι η Γιούβε με διαιτητή τον Κολίνα θα νικούσε στο Μιλάνο", έλεγε ο Μπέργκαμο».


Για τις ελβετικές κάρτες τηλεφώνων: «Τις είχα για να προστατεύω τη δουλειά μου. Είχα κλείσει τη μεταγραφή του Στάνκοβιτς στη Γιουβέντους αλλά η Telecom παρακολουθούσε τα πάντα και έτσι ενημέρωσε την Ιντερ, η οποία μας πρόλαβε. Αν είχα δώσει κάρτες σε διαιτητές; Για άλλους λόγους. Ελεγαν ότι κανείς δεν μπορούσε να υποκλέψει συνομιλίες από αυτές τις κάρτες, αλλά τελικά άκουσαν όλοι τους διαιτητές να μιλάνε με τις ερωμένες τους και με πουτ...».

Για τον διαιτητή Ντε Σάντις που είναι τελικά ο μόνος που τιμωρήθηκε: «Ελεγαν ότι είναι φίλος μας, δεν καταλαβαίνω πώς προκύπτει αυτό. Θα σας υπενθυμίσω κάτι. Η Φιορεντίνα δίνει μάχη παραμονής, η Μίλαν είναι στο -1 από εμάς. Την Τρίτη το μεσημέρι ο Μεάνι, παράγοντας της Μίλαν τότε, τηλεφωνεί στον Ντε Σάντις: "Κοίτα, έχουμε τους Κακά και Ρουί Κόστα στο όριο καρτών, μην τους δείξεις κίτρινη κάρτα γιατί ακολουθεί το ματς με τη Γιούβε". Αν ο Ντε Σάντις ήταν δικό μας, θα ενημέρωνε αμέσως τις Αρχές και η Μίλαν θα κατέληγε στη Serie B. Αν θυμάστε εκείνο το ματς, ο Ντε Σάντις αρνήθηκε πέναλτι στη Φιορεντίνα. Εμείς δεν είπαμε τίποτα. Το επόμενο πρωί ο Ντε Σάντις τηλεφωνεί στον Μεάνι: "Είδες, μόνο εγώ μπορώ να τα κάνω έτσι ώστε να μην μιλάνε οι άλλοι...". Ο Μεάνι του απαντά: "Εσύ είσαι φίλος, το έχω ήδη πει στον Γκαλιάνι"».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου