12 Αυγ 2018

Δεν κρύφτηκε ο Αλέγκρι: Φέτος, περισσότερο από άλλες χρονιές θέλουμε να κατακτήσουμε το Champions League

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι επανέλαβε τα περί δουλειάς, θυσίας, ισορροπίας και ηρεμίας, αλλά δεν κρύφτηκε.

«Φέτος, περισσότερο από άλλες χρονιές, θέλουμε να κατακτήσουμε το Champions League», είπε ο αλενατόρε της Κυρίας.

Για 5η σερί χρονιά ο Μαξ έζησε τη μαγεία της ημέρας στη Villar Perosa, αποθεώθηκε από τους οπαδούς και στη συνέχεια μίλησε στο Sky Italia για τη σεζόν που αρχίζει σε έξι μέρες.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους.

- Μπορούμε να πούμε ότι είναι η πιο δυνατή ομάδα που έχεις προπονήσεις ή πρέπει να παραμείνουμε όλοι προσγειωμένοι και να περιμένουμε να τη δούμε στο γήπεδο;
«Μετράει το πώς βλέπεις τα πράγματα θεωρητικά, αλλά πάνω από όλα μετράει αυτό που θα γίνει στο γήπεδο. Η διοίκηση έχει βελτιώσει πολύ την περσινή ομάδα. Το προσεχές Σάββατο όμως, κόντρα στην Κιέβο, θα πρέπει να τρέξουμε, θα πρέπει να παίξουμε καλά και να νικήσουμε, γιατί στο τέλος μόνο αυτό μετράει. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν απαιτήσεις και πίστη, μιλάμε για μια ομάδα που έχει πετύχει πάρα πολλά αυτά τα χρόνια και φέτος, περισσότερο από τις άλλες χρονιές, έχουμε τη φιλοδοξία να μονομαχήσουμε για την κατάκτηση του Champions League».

- Θα πρέπει να δουλέψεις πολύ και πάνω στον ενθουσιασμό που υπάρχει γύρω από την ομάδα...
«Οχι, την απόδειξη την έδειξαν σήμερα οι παίκτες μου με το να πάρουν πολύ σοβαρά το σημερινό παιχνίδι. Είναι θέμα μυαλού και εξυπνάδας. Είναι φυσιολογικό μετά από όλα αυτά τα αποτελέσματα η απόκτηση του Ρονάλντο, όπως και οι άλλες μεταγραφές που έγιναν, να προκαλεί ενθουσιασμό. Αλλά αυτός ο ενθουσιασμός θα πρέπει να ελεγχθεί αμέσως γιατί χρειάζεται μεγάλη ισορροπία όπως όλες τις χρονιές, πολύ απλά διότι πρέπει να μπεις στο γήπεδο και να νικήσεις. Ολα τα υπόλοιπα, από εκεί και πέρα, είναι λόγια και τα λόγια δεν μετράνε».

- Τι σε εξέπληξε περισσότερο από τον Ρονάλντο και πώς είδες, ένα χρόνο μετά, τον Μπονούτσι;
«Ο Λεονάρντο είναι καλά και είναι ένας σημαντικός και έμπειρος ποδοσφαιριστές που θα προσθέσει ποιότητα στην ομάδα αμυντικά. Σε ό,τι αφορά τον Κριστιάνο, μου είχαν πει ότι είναι ένας σπουδαίος επαγγελματίας, τα αποτελέσματα δεν έρχονται τυχαία, όταν ένας ποδοσφαιριστής κερδίζει 5 φορές την Χρυσή Μπάλα, βγαίνει τόσες φορές πρώτος σκόρερ, κατακτάει τόσους τίτλους και θέλει να κατακτήσει τόσα ακόμη, σημαίνει ότι η Γιουβέντους έκανε δικό της έναν πραγματικά σπουδαίο παίκτη τόσο στο γήπεδο όσο και -κυρίως αυτό- εκτός γηπέδου, με τη νοοτροπία που έχει για τη δουλειά».


- Το Champions League είναι ο πρώτος στόχος φέτος ή δεν αλλάζει τίποτα;
«Είναι φυσιολογικό η φιλοδοξία της κατάκτησης του Champions League να είναι πιο υψηλή φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές, αλλά υπάρχει και το πρωτάθλημα, το κύπελλο και το Σούπερ Καπ. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να παίξουμε τους αγώνες και να νικήσουμε γιατί κανείς δε θα μας χαρίσει τίποτα. Κανείς δεν χαρίζει ποτέ σε κανέναν τίποτα. Είναι φυσικό ο Κριστιάνο να φέρνει στην ομάδα πρώτα από όλα ποιότητα και εμπειρία σε διεθνές επίπεδο. Πάνω από όλα μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για να βελτιωθούν όλοι στην ομάδα και ειδικά οι νεότεροι. Ολα αυτά, όμως, δεν πρέπει να αφαιρέσουν τίποτα από τα χαρακτηριστικά της Γιουβέντους, τα οποία είναι η δουλειά και η θυσία για να νικήσει. Γιατί όλες οι ομάδες πρέπει να δουλέψουν και να θυσιαστούν για να νικήσουν, ακόμη και η Ρεάλ που έχει πάρει τέσσερα Champions League σε πέντε χρόνια. Δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα, όπως λέω πάντα, χρειάζεται πολλή ισορροπία και πολλή ηρεμία. Βρεθήκαμε όλοι μαζί στις 8 Αυγούστου, έχουμε μόνο τρεις μέρες δηλαδή που δουλεύουμε όλοι μαζί και σήμερα είναι η πρώτη φορά που τους είδα να παίζουν όλοι».


2 σχόλια:

  1. όπως λεει και ο ιδιος πολλοι οι στοχοι. Θα δοθεο προτεραιοτητα στο Τσαμπιονς κινδυνευοντας να χαθει το πρωταθλημα, όπως εκανε η Ρεαλ; Στα χαρτια, τουλαχιστον, δεν εχουμε την καλυτερη αμυνα.., Αυτη ηταν και με Μπουφον, Ντανι άλβες μαζι. Ουτε το καλυτερο κενυτρο των τελευταιων χρονων.. Αυτο ηταν το τριο Πίρλο, Πογκπά, Βινταλ. Ναι, την καλυτερη επίθεση από ποτε..όμως.. Όμως ο Κριστιάνο απ ό,τι ακουγεται , για να είναι στην καλυτερη φορματου, θα παιξει 25-30 ματς στο πρωταθλημα νκαι φυσικα σε όλα στο Τσαμπιονς. Ποιος λοιπον θα ειναι ο αντικαταστατης του στα ματς που δε θα παιζει; Ακομα, ποια θα ειναι η ακριβης θεση του; Θα παιζει φορ; Θελει να παιζει φορ ΄ο ίδιος; Αν όχι ..μαλλον δε φτανει μονο ο Μαντζουκιτς, που ετσι κι αλλιως δε βαζει πολλα γκολ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΓΚΟΝΖΑΛΟ... κι ας θυσιαζοταν ο Κουαδράδο Chris il Capo

    ΑπάντησηΔιαγραφή