26 Αυγ 2018

«Βρισκόμαστε στα πρόθυρα της εκτόξευσης της Γιουβέντους…»

Η μετοχή της Γιουβέντους σπάει κάθε ρεκόρ και η χρηματιστηριακή αξία του κλαμπ ξεπερνάει πλέον το ένα δισ. ευρώ!

Τις ημέρες που κυκλοφορούσαν οι φήμες για απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο, όπως θυμόμαστε όλοι, οι μπιανκονέρι είχαν κέρδη 160 εκατ. ευρώ στο χρηματιστήριο μέσα σε λίγα 24ωρα. Και ήταν μόνο φήμες.

Η μεταγραφή τελικά έγινε και τα κέρδη πλέον, αν γινόταν κεφαλαιοποίηση, υπολογίζονται σε περισσότερα από 320 εκατ. ευρώ. Οπως αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ το Calcio & Finanza, η μετοχή της Γιουβέντους χθες Παρασκευή έκλεισε στο 1,024 ευρώ, τιμή που ξεπερνάει τον μέσο όρο των τελευταίων 30 χρόνων.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό κομμάτι, η Γιούβε δεν είχε κλείσει μέρα στο χρηματιστήριο με την τιμή της μετοχής πάνω από το 1 ευρώ από τις 31 Μαΐου 2002 ενώ το 1,024 ευρώ δεν το έπιανε από τις 22 Μαΐου 2002.


Γενικά, γράφει το Calcio & Finanza, πρόκειται για ανόδους ρεκόρ, καθώς μιλάμε για +65,43% από την 1η Ιουνίου ως τώρα και για +55,15% από την 1η Ιουλίου ως τώρα, με τη χρηματιστηριακή αξία του κλαμπ πλέον, αν γινόταν κεφαλιοποίηση, να είναι στο 1.035 δισ. ευρώ!

«Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας συνολικής ανόδου ή καλύτερα εκτόξευσης της Γιουβέντους και οι επενδυτές, πλέον, περιμένουν αριθμούς και επιδόσεις που θα επιτρέψουν στο κλαμπ να κλείσει την ψαλίδα σε διαφημιστικό επίπεδο με τους ανταγωνιστές του σε ευρωπαϊκό επίπεδο», ανέφερε σε δήλωση του στο Calcio & Finanza ο Αλμπέρτο Φραντσέζε, αναλυτής της Banca Imi.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου