26 Αυγ 2018

Ο Αλέγκρι είναι ξεκάθαρος: Οι πρώτες αγωνιστικές είναι δύσκολες γιατί κάποιοι θα τύχει να μην παίξουν πολύ

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αναφέρθηκε στη σημασία της νίκης επί της Λάτσιο, στο χρόνο που χρειάζεται η Γιουβέντους, στις δύσκολες επιλογές που πρέπει να κάνει και στο πώς ο Ρονάλντο δουλεύει για να βρει ομοιογένεια με τους συμπαίκτες του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μαξ στο Sky Italia μετά τη νίκη επί της Λάτσιο.

- Σε επίπεδο ισορροπίας είσαι ικανοποιημένος;
«Ηταν ένα ματς διαφορετικό σε σχέση με της προηγούμενης εβδομάδας στη Βερόνα. Αρχικά βιαζόμασταν. Ο κίνδυνος ήταν να παρασυρθούμε από τον ενθουσιασμό του κόσμου για το πρώτο ματς του Κριστιάνο εντός έδρας. Χρειαζόταν υπομονή και αρχικά δεν την είχαμε. Είναι δύσκολο χωρίς τον Ντιμπάλα να παίζει ανάμεσα στις γραμμές αλλά τα πήγαμε καλά, επιτρέποντας λίγα πράγματα στη Λάτσιο και βγαίνοντας πιο καλά μπροστά όταν παίρναμε την μπάλα. Η φυσική κατάσταση βελτιώνεται, νικήσαμε το πρώτο σημαντικό παιχνίδι».

- Υπήρξαν αρκετά λάθη στην επιβολή του παιχνιδιού;
«Περνάμε από τη βιασύνη στον ύπνο. Πρέπει να είμαστε γρήγοροι στην κυκλοφορία της μπάλας όταν οι άλλοι είναι κουρασμένοι, δημιουργούνται χώροι για ευκαιρίες. Ο Κανσέλο είναι νέος στην ομάδα, ο Ρονάλντο είναι νέος, ο Μπονούτσι επέστρεψε μετά από ένα χρόνο... Χρειάζεται χρόνος. Ο Εμρέ Τσαν και ο Μπετανκούρ μπήκαν καλά στο ματς, όπως και ο Ντάγκλας Κόστα. Ξεκινήσαμε καλά το πρωτάθλημα, δουλεύουμε στην κυκλοφορία της μπάλας και στη σιγουριά. Δεν ήταν απλό σήμερα, η Λάτσιο παίζει καλά στις αντεπιθέσεις και τα κεντρικά χαφ ήταν καλοί».

- Εχεις εντυπωσιακή ποιότητα στον πάγκο, τι είπες στους παίκτες σου για να εξηγήσεις, να δικαιολογήσεις κατά κάποιο τρόπο τις επιλογές σου από παιχνίδι σε παιχνίδι;
«Οι πρώτες αγωνιστικές είναι δύσκολες γιατί κάποιοι θα τύχει να μην παίξουν πολύ. Από τον Σεπτέμβριο που θα παίζουμε κάθε τρεις μέρες θα υπάρχει rotation και θα είναι πιο εύκολο για όλους. Δεν χρειάζεται να τους πω τίποτα, είναι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές. Η 11άδα είναι η εξήγηση του αγώνα σε τεχνικό επίπεδο. Οι αλλαγές πρέπει να είναι έτοιμοι γιατί το ματς μπορεί να πάει όπως έχουμε προβλέψει αλλά μπορεί και όχι. Αυτό που μετράει είναι το γήπεδο, σήμερα χρειαζόμασταν συγκεκριμένους παίκτες, το Σάββατο ίσως επιστρέψουμε με πιο επιθετικούς παίκτες. Η σεζόν αποτελείται από στιγμές».


- Η μεσαία γραμμή δίνει πολλές εισόδους στην αντίπαλη περιοχή αλλά λιγότερη ποιότητα, αν λείπει και ο Ντιμπάλα...
«Ο Πάουλο δίνει ποιότητα ανάμεσα στις γραμμές με εκπληκτικό τρόπο. Ο Ντιμπάλα όμως, όπως και οι υπόλοιποι του Μουντιάλ, επέστρεψε στις 30 Ιουλίου, μετά ήρθαν οι Μάντζουκιτς και Ματουιντί, αλλά ο Μπλες είναι ήδη καλά. Πιστεύω ότι έτρεχε και στις διακοπές του. Εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των παικτών, χρειάζεται τεχνική και ισορροπία, μπορούμε να παίξουμε με πέντε τεχνίτες επιθετικογενείς παίκτες όπως πάντα. Δυστυχώς μπορώ να κάνω μόνο τρεις αλλαγές και λυπάμαι αλλά πρέπει να μένει κάποιος έξω».

- Πρέπει να μάθει η ομάδα να τροφοδοτεί τον Ρονάλντο. Σε σχέση με τη Βερόνα είδαμε λίγη δυσκολία, εκτός από τη συνεργασία με τον Μπερναρντέσκι.
«Επειδή αυτός, ο Πάουλο και ο Ντάγκλας Κόστα πάνε κάθετα. Κεντίρα και Ματουιντί δίνουν πίεση και παίζουν με διαφορετικό τρόπο. Ο Κριστιάνο είναι πολύ έξυπνος, καταλαβαίνει ότι εδώ είναι διαφορετικά σε σχέση με την Ισπανία. Δούλεψε καλά στην αμυντική φάση, όλοι περιμένουμε τα γκολ. Στο γκολ του Μάντζουκιτς ήταν περίεργο αυτό που έγινε με την μπάλα που βρήκε στο τακούνι, αλλά τα πάει καλά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου