14 Αυγ 2018

Η φοβερή ατάκα που είχε πει ο Τζάνι Ανιέλι στον Τακόνι όταν είχε φάει ένα σωρό γκολ

Ο Ζμπίγκνιεβ Μπόνιεκ θυμήθηκε τη Villar Perosa στα δικά του χρόνια, διηγούμενος και ένα ωραίο κράξιμο του Τζάνι Ανιέλι στον Στέφανο Τακόνι.

Με αφορμή τη γιορτή της Κυριακής στην ιστορική βίλα της οικογένειας Ανιέλι και το φιλικό στο γηπεδάκι της περιοχής, ο «Bello di notte», όπως τον είχε ονομάσει ο Avvocato επειδή έβαζε πάντα γκολ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, θυμήθηκε τα δικά του χρόνια.

Ο Μπόνιεκ αναφέρθηκε στο κλίμα που επικρατούσε τότε, στο πώς η παρουσία του Τζάνι Ανιέλι μάγευε τους πάντες και στα τηλεφωνήματα του στις 06:00 τα ξημερώματα σε κάποιους παίκτες, για να διηγηθεί στο τέλος ένα σκηνικό με τον Τακόνι.

«Το πιο ωραίο του Avvocato ήταν αυτό στον Τακόνι. Ο Στέφανο είχε γίνει ο βασικός τερματοφύλακας της Γιούβε, ο Ντίνο Τζοφ τον προπονούσε για ένα χρόνο αλλά μετά έφυγε και τον αντικατέστησε ο Μπιτζότο.


Πρώτο ματς, τρώει 5 ή 6 γκολ ο Τακόνι και την επόμενη μέρα η Tuttosport βγαίνει με τίτλο «Μου λείπει ο Τζοφ», το οποίο σήμαινε ότι ο Τακόνι είχε παράπονα από τη δουλειά του Μπιτζότο», είπε αρχικά ο Μπόνιεκ και κατέληξε.

«Λίγες μέρες μετά, ο Avvocato εμφανίζεται στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή πριν το ματς και ζητάει τον Τακόνι. Ο Στέφανο τον πλησιάζει χαμογελαστός, χαλαρός, ωραίος, με το τσιγάρο στο στόμα. «Με ζήτησες Avvocato;», ρωτάει. Και παίρνει την απάντηση: «Τακόνι, διάβασα ότι σου λείπει ο Τζοφ. Να ήξερες πόσο λείπει και σε εμάς..."».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου