17 Αυγ 2018

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου, ο Αλέγκρι δέχθηκε την πιο… κουφή ερώτηση

Πρώτη αγωνιστική της Serie A 2018-19 αύριο, πρώτη συνέντευξη Τύπου του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι σήμερα.

Η σεζόν αρχίζει επισήμως για τους μπιανκονέρι και ο προπονητής παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη Τύπου, τα κυριότερα σημεία της οποίας ήταν τα εξής...

Για την αποχώρηση του Μαρκίζιο: «Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τον Κλαούντιο γιατί σε αυτά τα τέσσερα χρόνια μαζί μου, απέδειξε ότι είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, ένας σπουδαίος άνθρωπος και ένας σπουδαίος επαγγελματίας, παράδειγμα για όλους τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν στη Γιουβέντους. Ο Κλαούντιο είναι 25 χρόνια στη Γιούβε, πήραμε από κοινού αυτή την απόφαση και λύθηκε το συμβόλαιο του».

Για το ποια είναι η διαίσθηση του για τη φετινή σεζόν, ποιοι είναι οι φόβοι του για το αυριανό παιχνίδι και για το αν έδωσε κάποια συμβουλή στον Ρονάλντο: «Συμβουλή όχι, αλλά είναι φυσιολογικό να είναι κάτι νέο για αυτόν, είναι το πρώτο του ματς στο ιταλικό πρωτάθλημα, είναι όλα νέα. Αύριο ξαναρχίζει μια πρόκληση για εμάς και φέτος θα είναι πιο δύσκολο. Αποκτήσαμε τον Ρονάλντο, τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου, τον Εμρέ Τσαν, τον Κανσέλο, τον Σπινατσόλα, τον Περίν, επέστρεψε ο Μπονούτσι. Η ομάδα έχει βελτιωθεί, όπως και οι άλλες ομάδες. Η Ιντερ, η Μίλαν, η Ρόμα, η Νάπολι έμεινε η ίδια, η Λάτσιο θα δώσει μάχη. Θα είναι μια δύσκολη σεζόν για εμάς γιατί όλοι θα δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για να νικήσουν το σούπερ φαβορί για το πρωτάθλημα και ένα από τα φαβορί για το Champions League. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο. Αύριο παίζουμε για τους τρεις βαθμούς και πρέπει να τους κατακτήσουμε, γνωρίζοντας ότι πάντα η πρεμιέρα του πρωταθλήματος είναι περίεργη. Πέραν αυτού, είμαι κι εγώ περίεργος να μας δω σε δράση, αφού έχω δει την ομάδα να παίζει πλήρης για μισή ώρα στη Villar Perosa και άλλο τόσο με την U-23».


Για το αν νιώθει ότι είναι υποχρεωτική η κατάκτηση του Champions League φέτος: «Νομίζω πως από την πρώτη μου χρονιά εδώ, κάθε χρόνος είναι ο χρόνος του πρωταθλήματος, του κυπέλλου και του Champions League. Κάθε χρόνο η Γιουβέντους παίζει για να κατακτήσει όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει και δύο φορές φτάσαμε πολύ κοντά στο να κατακτήσουμε και τα τρία τρόπαια. Θα πρέπει να ελέγξουμε τον ενθουσιασμό, να καταλάβουμε ότι πρέπει να δουλέψουμε πολύ και όταν φτάσουμε στον Μάρτιο, όπως λέω πάντα, να είμαστε μέσα σε όλες τις διοργανώσεις. Τίποτα δε θα είναι εύκολο. Αν νομίζετε ότι θα είναι εύκολο, τότε να φύγουμε όλοι, να πάμε διακοπές και να περιμένουμε να έρθει ο Μάιος για να σηκώσουμε τις κούπες...».

Για την 11άδα στο αυριανό παιχνίδι: «Θα παίξουν ο Σέζνι, ο Κανσέλο, ο Αλεξ Σάντρο, ο Κιελίνι, ο Μπονούτσι, ο Πιάνιτς, ο Ρονάλντο. Για τους άλλους θα δούμε... Κάποιος θα παίξει μισή ώρα αύριο, κάποιος 50 λεπτά, θα δούμε πώς θα πάει το ματς, είναι φυσιολογικό αυτοί που ήταν στην τουρνέ στις ΗΠΑ να είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση σε σχέση με τους υπόλοιπους που είχαν άδεια λόγω Μουντιάλ».

Για το αν αυτή μπορεί να είναι η τελευταία του χρονιά στη Γιούβε: «Είμαι υπερήφανος που είμαι στη Γιουβέντους. Πρέπει να κάνουμε μια σημαντική σεζόν, από εκεί και πέρα, Μάρτιο ή Απρίλιο θα αποφασίσουμε. Οπως πάντα. Εγώ στη Γιούβε είμαι καλά αλλά το μόνο που μετράει τώρα είναι τα αποτελέσματα. Είναι η 5η μου χρονιά στη Γιουβέντους, συμφωνούμε πάντα με τη διοίκηση, η οποία πάντα δούλευε και δουλεύει καλά στις μεταγραφές. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια κάναμε βήμα μπροστά στην ποιότητα της ομάδας, όπως και στην αυτοεκτίμηση μας σε επίπεδο Champions League» (η αλήθεια είναι πως πρόκειται για την πιο... κουφή ερώτηση που μπορούσαν να του κάνουν. Χωρίς να έχει ξεκινήσει η σεζόν, τον ρώτησαν αν θα φύγει στο τέλος...).


Για το ποιο είναι το σύστημα που ταιριάζει καλύτερα στον Κριστιάνο: «Η σεζόν είναι μεγάλη, έχουμε παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά και θα έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε με διάφορα συστήματα, με βάση τα χαρακτηριστικά των παικτών. Αν ένας είναι δεξί εξτρέμ, πρέπει να παίζει δεξί εξτρέμ. Αν είναι ο Ρονάλντο με τον Ντιμπάλα θα παίζουμε με έναν τρόπο, αν είναι ο Ντιμπάλα με τον Μάντζουκιτς θα παίζουμε με άλλον τρόπο, κάποιες φορές θα πρέπει να βλέπουμε και τα χαρακτηριστικά των αντιπάλων. Οπότε ναι, αφού το γράφετε που το γράφετε, θα σας το πω κι εγώ ότι κάποιες φορές μπορεί να παίξουμε και με τριάδα στην άμυνα (γελάει). Θα δούμε, προς το παρόν μας απασχολεί το αυριανό παιχνίδι μόνο».

Για το πώς βλέπει τον Κριστιάνο καθημερινά και αν έχει ήδη ξεχωριστό feeling με κάποιον συμπαίκτη του στο γήπεδο: «Προσαρμόζεται καλά. Είναι απλός τύπος, προσαρμόζεται σε ένα γκρουπ που γνωρίζει -και μιλάω για όλους τους παίκτες, όχι για αυτούς που βρήκε όταν ήρθε στο Τορίνο μετά την άδεια του- για λίγες μέρες. Το παιχνίδι του ποδοσφαίρου είναι απλό, όσο περισσότερο γνωρίζονται οι παίκτες, τόσο περισσότερο βελτιώνεται το παιχνίδι. Μην ξεχνάμε ότι ο Ιγκουαΐν στην αρχή δυσκολευόταν με τον Ντιμπάλα γιατί είχαν διαφορετικές συνήθειες, αλλά στη συνέχεια, σιγά-σιγά, παίζοντας μαζί συνήθισαν και αυτό βοήθησε και την ποιότητα της ομάδας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου