5 Αυγ 2018

Οι οργανωμένοι της Γιουβέντους έχουν απέναντί τους έναν μεγάλο αντίπαλο που μάλλον δε θα τον κερδίσουν

Μια ανακοίνωση η οποία δημιουργεί ερώτημα για το κοντινό μέλλον του οπαδικού κινήματος αλλά γεννά και αρκετές σκέψεις, προωθήθηκε από ένα οργανωμένο κλαμπ της Γιούβε.

Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύθηκε από τους Tradizione Antichi Valori, έναν σύνδεσμο που παίρνει εισιτήρια στο κάτω διάζωμα της curva sud. Δίπλα στου Viking, που δεν είναι ένα ενεργό κλαμπ με παρουσία, καθώς το απαγορεύει η διοίκηση της Γιουβέντους.

Το κλαμπ των Tradizione δημοσίευσε ένα κείμενο και καλεί όλους τους συνδέσμους, από όλα τα σπορ και όλες τις ομάδες και πόλεις της Ιταλίας να δώσουν ένα δυναμικό παρών για μια συγκεκριμένη εβδομάδα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο ως έχει:

«Ανακοίνωση προς όλους τους Ultras της Ιταλίας

Ultras της Ιταλίας, οποιασδήποτε κατηγορίας, ποδοσφαίρου, μπάσκετ ή οποιουδήποτε άλλου σπορ. Αντρες, γυναίκες και παιδιά. Τον Σεπτέμβριο παίρνουμε κι εμείς την ημέρα μας, ή μάλλον περισσότερο, μια εβδομάδα!


Από την 1η ως τις 8 Σεπτεμβρίου, φορέστε κάθε μέρα τα t-shirt του γκρουπ που ανήκετε, φορέστε τη όπου κι αν είστε, όπου κι αν πάτε, από το πρωί ως το βράδυ, κάνοντας βόλτες στις πόλεις σας!

Μην ντρέπεστε να τη φορέστε, αντιθέτως να είστε υπερήφανοι και να προχωράτε πάντα με το κεφάλι ψηλά. Αλλοι είναι αυτοί που θα πρέπει να ντρέπονται.

Δείξτε τα t-shirt σας στα social, με μια συμφωνία για να μην υπάρχουν «εχθροπραξίες» ανάμεσα σε ultras αντίπαλων ομάδων.

Αυτή η πρωτοβουλία γεννιέται για να αντιταχθεί στη συνεχιζόμενη «καταστολή και δικτατορία» που είναι σε ισχύ κόντρα στο κίνημα των Ultras, με την ελπίδα ότι ο υπουργός Εσωτερικών θα ασχοληθεί, ξαναβλέποντας και επανεκτιμώντας αντισυνταγματικούς νόμους που περιορίζουν την ελευθερία έκφρασης της σκέψης, ένας εντελώς αντισυνταγματικός περιορισμός!

Το ποδόσφαιρο είναι βρώμικο, όχι οι Ultras».

Ενα σημαντικό ερώτημα είναι ποιος είναι ο συντάκτης της ανακοίνωσης. Η έως τώρα έρευνα, δείχνει πως οι παραπάνω φράσεις-σκέψεις ανήκουν στον σύνδεσμο που της δημοσίευσε στη σελίδα του στα social media. Δεν έχει αναπαραχθεί από τα υπόλοιπα ιταλικά κλαμπ του πετάλου.

Η κόντρα της διοίκησης της Γιουβέντους με τους συνδέσμους είναι μεγάλη. Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από το θέμα που δημοσίευσε το forzajuve.gr για τις σκέψεις που μπορεί να έχει ο Αντρέα Ανιέλι και η ομάδα του σχετικά με τους οργανωμένους (Διαβάστε το θέμα: «Ο Ανιέλι θα πάρει το Champions League αλλά θα τα αλλάξει όλα, έχει σχεδιάσει την παγκόσμια Γιουβέντους…»).


Τα οργανωμένα κλαμπ έχουν βγάλει ήδη μια κοινή ανακοίνωση και ενημέρωναν πως δε θα πάνε στο καθιερωμένο φιλικό στη βίλα των Ανιέλι αλλά και στην πρεμιέρα, στη Βερόνα. Την ίδια ώρα, ο συγκεκριμένος τομέας των Tradizione, ενός ιστορικού γκρουπ, δημοσιεύει μια νέα ανακοίνωση. Προσπαθώντας να διαβάσεις πίσω από τις λέξεις, το κλαμπ ίσως να θέλει να προλάβει κάτι άλλο ή ίσως να θέλει, απλά, να σηκώσει ανάστημα περισσότερο από τους υπόλοιπους της κερκίδας. Ο χρόνος θα δείξει.

Η πηγή μας στην Ιταλία, μας έλεγε τις προάλλες πως στη Γιουβέντους αρέσει η προοπτική να κλείσουν οι σύνδεσμοι ή κάποιους από αυτούς και να δημιουργηθεί ένα γήπεδο με Official Fan Clubs. Ισως η υλοποίηση αυτού τους σχεδίου να μην είναι τόσο μακρινή. Ισως το πέταλο των οργανωμένων να έχει βρει έναν μεγάλο αντίπαλο. Που είναι δύσκολο να τον κερδίσει. Την ίδια την ομάδα…

Σχετικά θέματα

«Ο Ανιέλι θα πάρει το Champions League αλλά θα τα αλλάξει όλα, έχει σχεδιάσει την παγκόσμια Γιουβέντους…». Διαβάστε περισσότερα »
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου